fbpixel

Search icon
Search
Ένα νέο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη από την κορεάτικη κουλτούρα μετατρέπεται στο hot spot του φθινοπώρου
DESIGN NEWS

Ένα νέο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη από την κορεάτικη κουλτούρα μετατρέπεται στο hot spot του φθινοπώρου

Το Oiji Mi είναι σχεδιασμένο από το studio AvroKO


Το αρχιτεκτονικό studio AvroKO σχεδίασε τους εσωτερικούς χώρους αυτού του νέου εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, το οποίο συνδυάζει τη γοητεία της λαμπερής πόλης με την κορεατική παράδοση. Εκ πρώτης όψεως, τα πάνελ με καθρέφτη του Oiji Mi, το διάφανο γυαλί και η δερμάτινη ταπετσαρία παραπέμπει σ' ένα αντίστοιχο social club του Manhattan. Ωστόσο, μια δεύτερη ματιά αποκαλύπτει την κορεατική κληρονομιά που έχει ενσωματωθεί στον σχεδιασμό του.

Το studio στήριξε τον κεντρικό χώρο τραπεζαρίας στα παραδοσιακά σπίτια hanok της χώρας, που χτίστηκαν για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα και συνήθως κατασκευάζονταν με φυσικά υλικά, ιδιαίτερα με χώμα και ξύλο. Αυτά τα σπίτια διαμορφώθηκαν λαμβάνοντας υπόψη το γύρω τοπίο και τις μεταβαλλόμενες εποχές.

Take a look!
oiji-mi-restaurant-06-683x1024.jpeg


Η κορεάτικη επιρροή στην οποία αναφερόμαστε φαίνεται στην ξύλινη οροφή και τα χωρίσματα του Oiji Mi, καθώς και στο ξύλινο πάτωμά του. Υπάρχουν μικρότερες αναφορές στη σχεδιαστική κληρονομιά της χώρας με τη μορφή τεχνητού φωτισμού που βασίζεται στο σχήμα των κορεατικών κοσμημάτων. Παράλληλα, αυτός ο φωτισμός χαρίζει ζεστασιά σε κάθε γωνία.

Οι επιφάνειες από ξύλο και μάρμαρο, η γήινη χρωματική παλέτα και τα καφέ δερμάτινα καθίσματα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει στη εμβληματική αρχιτεκτονική της Τοσκάνης, που συνδυάζεται με ένα twist από γαλλικό bistro.

oiji-mi-restaurant-03-e1658229555393.jpeg


Ένα περιβάλλον τόσο ατμοσφαιρικό και cozy, το οποίο μετατρέπεται σε must-visit προορισμό για όσους λατρεύουν να ταξιδεύουν και να ανακαλύπτουν πρωτότυπα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα.

Οι χώροι μετατρέπονται στο απόλυτο ησυχαστήριο και σε μια τρανή απόδειξη για το πώς το design μπορεί να συνδυάσει τον μοντερνισμό με τη super elegant λειτουργικότητα. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στους χώρους, εντύπωση προκαλούν τα τα περίτεχνα φωτιστικά και οι κυματιστές ιβουάρ κουρτίνες, τα μαργαριταρένια βάζα και οι λεπτομέρειες στα τραπέζια.

oiji-mi-restaurant-02-761x1024.jpeg


Τι καλύτερο από το να απολαμβάνει κανείς το φαγητό και το ποτό του σ' ένα τέτοιο περιβάλλον. Σ' ένα περιβάλλον όπου η ζεστασιά γίνεται ολοκάθαρη όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Τα θερμά χρώματα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, έχουν εξασφαλίσει ένα περιβάλλον που μεταμορφώνεται στο απόλυτο meeting point της Νέας Υόρκης για τους κρύους μήνες του χρόνου - και όχι μόνο.

Αυτό είναι το δεύτερο Oiji Mi που ανοίγει στην πόλη και θα σερβίρει μενού πέντε πιάτων με έμφαση στις παραδοσιακές κορεάτικες γεύσεις. Είναι ο μοντέρνος τρόπος για να εισάγει κανείς όσα ορίζουν το design ενός τόπου, χαρίζοντας παράλληλα μια πινελιά σύγχρονη και απόλυτα inspiring.

oiji-mi-restaurant-04-715x1024.jpeg


H πολυτέλεια ολόκληρης της Νέας Υόρκης έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον σχεδιασμό του καταστήματος, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτά κάθε επισκέπτη. Πέρα από τους φανταστικούς χώρους, η αίγλη γίνεται αισθητική και μέσα από τα πιάτα και τα ιδιαίτερα ροφήματα που προσφέροντας με εκλεπτυσμένο τρόπος, όπως ακριβώς αρμόζει δηλαδή σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες και ιδίως τα χρυσά στοιχεία έχουν την τιμητική τους από γωνιά σε γωνιά, δημιουργώντας μια αίσθηση ακόμη πιο luxury κι εκλεπτυσμένη.

oiji-mi-restaurant-08-759x1024.jpg


Info:
17 W 19th St, New York, NY 10011, United States