fbpixel

Search icon
Search
H Δήμητρα Κολοτούρα, co-founder της Zeus + Δione μας ξεναγεί στην υψηλής αισθητικής κατοικία της
MAGAZINE

H Δήμητρα Κολοτούρα, co-founder της Zeus + Δione μας ξεναγεί στην υψηλής αισθητικής κατοικία της

Όλα υπακούν σε μια υπέροχη αρμονία, όπου οι luxurious λεπτομέρειες έχουν τον κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο


Επιστρέφοντας από το Λονδίνο στην Αθήνα, πριν αρκετά χρόνια, η ∆ήµητρα δεν επιθυµούσε να µείνει σε µονοκατοικία µε κήπο, ήθελε κάτι πιο urban, αλλά αποφεύγοντας παράλληλα το κέντρο. Επέλεξε, λοιπόν, το Παλιό Ψυχικό, που συνδυάζει υπέροχη φύση και αστικό τοπίο. Έτσι, την κέρδισε η άνεση ενός διώροφου διαµερίσµατος, που κατάφερε, µε το εκλεπτυσµένο γούστο της, να προσαρµόσει στον δικό της, απαιτητικό τρόπο ζωής και να γίνει το ησυχαστήριό της. 

Μαζί µε τις αρχιτέκτονες Έλενα Καµπούκου και Τζούλι Σπαρτινού των Εdje Architects, που υπογράφουν και το συγκρότηµα στο οποίο ανήκει το διαµέρισµα, προχώρησαν και στον εσωτερικό σχεδιασµό του διαµερίσµατος σε κάποια σηµεία, όπως, για παράδειγµα, στον τοίχο που φιλοξενεί το τζάκι στο καθιστικό. Παράλληλα, η βελγίδα διακοσµήτρια Valérie Declervq, που συνεργάζεται και µε τη Zeus + ∆ione, έβαλε κι εκείνη τις δικές της πινελιές στον χώρο, προσθέτοντας neon φωτισµό στα εντοιχισµένα ράφια και καθρέφτη στην πλάτη τους, δηµιουργώντας ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσµα.

The art of modern living!

New era

6-6NQr4.jpg
Ο πολύχρωμος τάρανδος από χαρτόνι , αγορασμένος από το Marais του Παρισιού είναι μια πολύ ιδιαίτερη art πινελιά στο master bedroom.

Σχετικά πρόσφατα, η ιδιοκτήτρια θέλησε να κάνει µια ριζική ανακαίνιση όλων των χώρων του σπιτιού, στην οποία τη βοήθησε η interior designer Χριστιάννα Μοίρα, µε στόχο ν’ αλλάξει τελείως η αύρα του. Αντί για τα χρώµατα των τοίχων, επιλέχθηκε το λευκό ως βάση και µπροστά στην είσοδο κατασκευάστηκε ένα κουτί, που από µπροστά λειτουργεί ως entrance στοιχείο και από πίσω, δηµιουργήθηκε ένα απόλυτα χρηστικό TV room, που κλείνει µε συρόµενες πόρτες και δεν είναι εκτεθειµένο σε κοινή θέα. Όλη αυτή η κατασκευή ντύθηκε µε µια ενδιαφέρουσα ταπετσαρία από φελλό, που από την πλευρά της εισόδου φιλοξενεί ένα κοµψό έπιπλο από ξύλο και κάποια σηµαντικά έργα τέχνης, τα οποία προσθέτουν ένα στοιχείο έκπληξης και fun δηµιουργικότητας: το neon έργο αγοράστηκε από µια gallery του Soho στο Λονδίνο και περιέχει µια vintage επιγραφή, η οποία επιδέχτηκε σύγχρονη επεξεργασία, και το εντυπωσιακό έργο του γαλλοβραζιλιάνου καλλιτέχνη Antonio Segui.

Cosy atmosphere

4-wgNCf.jpg
Στην είσοδο του σπιτιού, η τέχνη πρωταγωνιστεί με ένα neon έργο αγορασμένο από το Λονδίνο και ένα έπιπλο σχεδιασμένο από την ιδιοκτήτρια. To vintage, bronze φωτιστικό χαρίζει τη δική του, ξεχωριστή πινελιά.

Στο πάτωµα, τοποθετήθηκαν δύο µαξιλάρια από κουκουλάρικο ύφασµα και τρέσες της home συλλογής της Zeus + ∆ione, που δηµιούργησε στο πλαίσιο του sustainability και της οικολογικής της ευαισθησίας, µε leftovers των υφασµάτων που χρησιµοποιούνται στην παραγωγή. Ένα ακόµη εξαιρετικό κοµµάτι στον ίδιο χώρο είναι το vintage, bronze, επιδαπέδιο φωτιστικό Palm Tree του Maison Jansen, της δεκαετίας του ’70. Στο καθιστικό, οι Ralph Lauren βελούδινοι καναπέδες συνδυάζονται υπέροχα µε το Philipp Plein κεντρικό τραπέζι, που φιλοξενεί αγαπηµένα αντικείµενα και βιβλία, ενώ τα έργα της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη πάνω από το τζάκι κι ένα του Antonio Segui χαρίζουν τη δική τους art πινελιά. Μαζί µε τις δερµάτινες πολυθρόνες, ξεχωρίζει ένα από τα πιο αναγνωρίσιµα design κοµµάτια του Bauhaus, το ξύλινο ανάκλιντρο του

Marcel Breuer, που σχεδιάστηκε το 1935, αγοράστηκε σε µια δηµοσπρασία του Sotheby’s και αποτελεί ένα αληθινό κόσµηµα στον χώρο. Η Ralph Lauren τραπεζαρία από µαύρη λάκα συνδυάζεται µε pin stripe καρέκλες και µ’ ένα, επίσης, µαύρο έπιπλο µπουφέ.
3-qzy1N.jpg
Το art de la table στρώνεται κάθε φορά με διαφορετικά items, συλλεκτικά σερβίτσια και φίνα κρύσταλλα Baccarat έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα τη διακριτική πολυτέλεια.

Στα συχνά dinner parties που οργανώνει η ∆ήµητρα, το τραπέζι στρώνεται µε ιδιαίτερα σερβίτσια σχεδιασµένα από καλλιτέχνη, ασηµένια κηροπήγια και χρωµατιστά Baccarat ποτήρια σε συνδυασµό µε κεντηµένες λινές πετσέτες της γιαγιάς ή λινά τραπεζοµάντηλα -κεντηµένα από τις κεντίστρες της Zeus + ∆ione στο Σουφλί, σ’ ένα απόλυτα γοητευτικό mix & match εποχών, στιλ και αύρας. Πάνω από το τραπέζι, το φωτιστικό που κατασκευάστηκε από λάµπες Rolls Royce χαρίζει τη δική του bohemian πινελιά.

Outdoor aura

1-TBUzv.jpg
Η άνετη βεράντα με θέα σ' ένα καταπράσινο σκηνικό του Παλιού Ψυχικού είναι μια αληθινή όαση, που προσφέρεται για πολύτιμες ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης κοντά στη φύση.

Η άνετη, κατάφυτη βεράντα, βουτηγµένη στο πράσινο µε ψηλά φυτά και µεγάλες σε ηλικία ελιές, είναι µια αληθινή όαση ηρεµίας και χαλάρωσης, κάτι στο οποίο συµβάλλουν οι βουδιστικές θεότητες φερµένες από το Μπαλί. Ένα µεγάλο τραπέζι-ροτόντα φιλοξενεί συχνά υπαίθρια γεύµατα, ενώ ένα κοµψό, ξύλινο καθιστικό χαρίζει πολύτιµες στιγµές ξεκούρασης µε θέα την καταπράσινη φύση.

Personal moments

5-twzIR.jpg
Το υπνοδωμάτιο κάτω από την κεκλιμένη στέγη της οροφής είναι το πιο ειδυλλιακό σημείο του σπιτιού με προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Στον πάνω όροφο, βρίσκονται τα υπνοδωµάτια, µε το master bedroom κάτω από την κεκλιµένη στέγη να έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Κι εδώ όλα έγιναν λευκά, κάτι που εντείνεται από το άπλετο, φυσικό φως, που εισβάλλει όλη τη διάρκεια της ηµέρας. Το κρεβάτι µε το µπαµπού light κεφαλάρι της Mavriki υπογραµµίζεται από ένα µεταλλικό φωτιστικό, που σχεδίασε η ίδια η ιδιοκτήτρια από µεταλλικά frames, ενώ µια σειρά από αγαπηµένα αντικείµενα που έχει φέρει από διάφορα ταξίδια της χαρίζουν την προσωπική της αύρα στον χώρο. Το µικρό, αλλά ιδιαίτερα σηµαντικό έργο του Πολυχρόνη Λεµπέση του 20ού αιώνα, µε µία από τις πιο µικρές απεικονίσεις παιδιού, είναι η τελική πινελιά σ’ ένα περιβάλλον γεµάτο συναίσθηµα και προσωπικότητα µιας σύγχρονης, δηµιουργικής Ελληνίδας µε ιδιαίτερα χαρίσµατα κι αισθητική.

Kεντρική Φωτογραφία: Αριστερά: Δήμητρα Κολοτούρα, Δεξιά: To βελούδινο Ralph Lauren καθιστικό αναπτύσσεται μπροστά από τον τοίχο που φιλοξενεί το τζάκι. Φίνα μικροέπιπλα και αντικείμενα συνθέτουν ένα φιλόξενο σκηνικό με κυρίαρχο το έργο της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 154 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2019