fbpixel

Search icon
Search
Ένα τροπικό καταφύγιο στο El Salvador της Αμερικής είναι ο απόλυτος προορισμός για πλήρη αποφόρτιση
ESCAPE

Ένα τροπικό καταφύγιο στο El Salvador της Αμερικής είναι ο απόλυτος προορισμός για πλήρη αποφόρτιση

Ένα παραθαλάσσιο σπίτι που προσφέρει εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό


Αυτό το παραθαλάσσιο σπίτι βρίσκεται στο θέρετρο El Zonte στο El Salvador της Αμερικής, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα surfing στον κόσμο. Πρόσφατα, η rustic γοητεία της περιοχής αναβαθμίστηκε αργά αλλά σταθερά χάρη στους πλούσιους σε bitcoin επισκέπτες της (η πόλη πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος ως νόμιμου χρήματος από τη χώρα), ανοίγοντας τον δρόμο για νέα κατασκευαστικά έργα, όπως το Al Suave House, το προαναφερθέν ακίνητο από το σαλβαδοριανό γραφείο Cincopatasalgato και τους Ισπανούς αρχιτέκτονες του studio Pepe Cabrera Homes.

rgugexg9yjezkna6grsq5e-768-80jpg.webp


Σχεδιασμένη για έναν ιδιώτη, αλλά επίσης διαθέσιμη για ενοικίαση από αυτό το καλοκαίρι, ηβίλα αυτή βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να απολαύσει κανείς τα εκπληκτικά τοπία και τα απαράμιλλα surf breaks που προσφέρει το θέρετρο. Οι επικεφαλής αρχιτέκτονες José Roberto Paredes, ιδρυτής της Cincopatasalgato, και Paula Cabrera Gil της Pepe Cabrera Homes, συνεργάστηκαν για να μετατρέψουν ένα ήδη υπάρχον παραλιακό σπίτι σε ένα κτίριο που εξυμνεί τόσο τα τοπικά υλικά όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Προσφέροντας εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, η βίλα πέντε υπνοδωματίων αποτελείται από μια ξύλινη δομή που συμπληρώνεται από στοιχεία σκυροδέματος καθώς και από τοπική ξυλεία από την Ονδούρα, τούβλα από το El Salvador και γυαλί από την Costa Rica και το Μεξικό. Πίσω από την ακατέργαστη ξύλινη πρόσοψη, τα δάπεδα από τραβερτίνη και τα μπάνια από τούβλα πηλού χαρίζουν διάσταση στους ευάερους εσωτερικούς χώρους.

i7pfg34lx9h6dmgeoexnuc-768-80jpg.webp


Η βίλα, που φιλοξενεί έως 12 άτομα στα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, περιλαμβάνει μια ανοιχτή κουζίνα και καθιστικό, μια εντυπωσιακή πισίνα, έναν κήπο μπροστά στον ωκεανό με άμεση πρόσβαση στην παραλία, καθώς και μια αίθουσα πολυμέσων κι ένα παιδικό πάρκο. «Αφιερώσαμε πραγματικά χρόνο για να μιλήσουμε με κάθε μέλος της οικογένειας του πελάτη μας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, για να κατανοήσουμε πραγματικά τι ήταν σημαντικό γι' αυτούς», λέει ο Paredes. «Το αποτέλεσμα αυτής της πολύ προσωπικής προσέγγισης στον σχεδιασμό είναι μια μοναδική κατοικία που απηχεί το πνεύμα της Playa El Zonte. Είναι ένα τροπικό καταφύγιο όπου ευδοκιμεί η ουσία της κοινότητας, της οικογένειας και της εξερεύνησης».

9mqpzdnmubzhzhzxuhvvle-768-80jpg.webp


Η δομή του σπιτιού χωρίζεται σε δύο μέρη, για να διατηρηθούν τα υπάρχοντα δέντρα και να επιτραπεί σε μια πισίνα να διατρέχει το κέντρο της ιδιοκτησίας προς τον ωκεανό σαν ένα ρέον ποτάμι. Όλο το σχέδιο προσκαλεί τη γύρω φύση να εισέλθει, δημιουργώντας την εμπειρία εσωτερικού-υπαίθριου χώρου που είναι τόσο απαραίτητη για την τροπική διαβίωση.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό περιβάλλον, που επιτρέπει στους επισκέπτες του να ξυπνούν κάθε πρωί με τον ήχο των κυμάτων και τη θέα της θάλασσας», λέει ο Cabrera Gil. «Είναι ένα μέρος για να ξαναβρεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας σε έναν από τους πιο όμορφους και παρθένους παραθαλάσσιους προορισμούς στον κόσμο, ο οποίος λειτούργησε ως έμπνευση για την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό μας».

npl5nypfed4mjw2ue7jsqd-768-80jpg.webp


Οι εσωτερικοί χώροι αποτελούν ένα μείγμα από αντικείμενα κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων, όπως οι Carl Hansen & Søn και Gandia Blasco, ενώ η επίπλωση έγινε κατά παραγγελία, όπως αιώρες και νεροχύτες από πηλό της τοπικής εταιρείας Quinta Esencia Studio, πορσελάνες από πηλό της Bejuco, καθώς και τραπέζια, φωτιστικά, καναπέδες και κρεβάτια από το studio Arrivillaga Basile με έδρα την πόλη της Γουατεμάλας σε συνεργασία με την Cabrera Gil.

mdjzynxeoccvkdlyohdt5e-768-80jpg.webp

Η βίλα θα συμπληρωθεί σύντομα από ένα στούντιο γιόγκα, ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων, ένα καφέ και μια αίθουσα θεραπειών.

Με πληροφορίες από Wallpaper | Φωτογραφίες: Topofilia studio