fbpixel

Search icon
Search
Ένα παραθαλάσσιο «καταφύγιο» στο East Quogue της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αδυναμία του στην ησυχία
INTERIORS

Ένα παραθαλάσσιο «καταφύγιο» στο East Quogue της Νέας Υόρκης αποκαλύπτει την αδυναμία του στην ησυχία

Υπό την επιμέλεια της Aamodt / Plumb Architects


Το The Beach House βρίσκεται σε ένα στενό φραγμένο νησί στη νότια ακτή του Λονγκ Άιλαντ, μιάμιση ώρα από το Μανχάταν. Με έκθεση στον Ατλαντικό Ωκεανό από τη μία πλευρά και στον κόλπο Shinnecock από την άλλη, το ακίνητο υπόκειται τακτικά σε ακραίες παράκτιες καιρικές συνθήκες. Ο σχεδιασμός έπρεπε να συμφιλιώσει την επιθυμία για ανοιχτή εμπειρία του τοπίου με μια πραγματική ανάγκη για προστασία.Η αρχιτεκτονική ομάδα  Aamodt / Plumb Architects κατάφερε να συνθέσει μια μαγική όαση, η οποία ξεχωρίζει για τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της, αλλά και για την ανταπόκρισή της στις σύγχρονες ανάγκες της πρακτικότητας και της άνεσης.

The innovative structure

beach-house-dining-kitchen-archphoto.jpg

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός σκληρού εξωτερικού κελύφους με ένα ανοιχτό, γεμάτο φως εσωτερικό. Χρησιμοποιήθηκε χυτοσιδηρό σκυρόδεμα για τη δημιουργία μιας σειράς στιβαρών δομικών κουτιών, καθένα από τα οποία ορίζει έναν διαφορετικό χώρο διαβίωσης και εστιάζει την προσοχή στο τοπίο. Ένας εσωστρεφής χώρος κήπου και μια αίθουσα σκαλοπατιών ζωντανεύει το κέντρο του σπιτιού. Περίπλοκα μοτίβα σκιών, που δημιουργούνται από μεταλλικές οθόνες που κόβονται με υδροβολή, κινούνται μέσα στο σπίτι καθώς εξελίσσεται η μέρα. Περισσότερο από διακοσμητικά στοιχεία, οι οθόνες προστατεύουν τα παράθυρα διπλού ύψους από τους ανέμους τυφώνα.

beach-house-kitchen-jane-messinger.jpg


The smart materials

beach-house-stair-hall-close-archphoto.jpg

Ένα αναδιπλούμενο σύστημα τέντας παρέχει πολύτιμη σκιά στο υαλοστάσιο πλήρους ύψους κατά μήκος του νότιου τοίχου του κύριου χώρου διαβίωσης. Οι οριζόντιες σκιάσεις ευθυγραμμίζονται με την εσωτερική οροφή για να παρέχουν συνέχεια από μέσα προς τα έξω και να επεκτείνουν τον χώρο διαβίωσης. Το μαόνι, ο ασβεστόλιθος, ο ανοξείδωτος χάλυβας και το σκυρόδεμα επιλέχθηκαν για την ανθεκτικότητά τους. Το σκυρόδεμα αναμείχθηκε με άμμο τοπικής προέλευσης και έμεινε εκτεθειμένο στο εξωτερικό και το εσωτερικό, εκμεταλλευόμενο τη φυσική ομορφιά του και την κληρονομιά του από την παραλία.

Προχωρώντας στους εσωτερικούς χώρους, παρατηρούμε ότι συνεχίζεται η εξωτερική αισθητική φιλοσοφία, θέτοντας στο προσκήνιο τη μίμηση της φύσης και των αποχρώσεών της. Soft γήινες αποχρώσεις, σκυρόδεμα, φυσική πέτρα, ξύλο και χαμηλός φωτισμός, σαγηνεύουν τα βλέμματα σε κάθε γωνιά της βίλας. Φυσικά, την ατμοσφαιρική εικόνα ολοκληρώνουν τα χαλιά και ριχτάρια, φτιαγμένα από εξεζητημένα τοπικά υφάσματα και με πολλή προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: ArchDaily

Photos: Jane Messinger Photography, Eduard Hueber / archphoto