fbpixel

Search icon
Search
Μια πολυτελής κατοικία στο Περού μας μεταφέρει απευθείας στη μαγεία του Ειρηνικού Ωκεανού
INTERIORS

Μια πολυτελής κατοικία στο Περού μας μεταφέρει απευθείας στη μαγεία του Ειρηνικού Ωκεανού

Υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια της "Giovanni Schettini Arquitectos"


Κεντρική πρόκληση όσον αφορά τον σχεδιασμό μιας κατοικίας αποτελεί τις περισσότερες φορές η τοποθεσία, στην οποία έχει επιλεγεί από την πλευρά των ιδιοκτητών, αλλά και της αρχιτεκτονικής ομάδας να οικοδομηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης συνθήκης αποτελεί μια ξεχωριστής ομορφιάς έπαυλη στο μακρινό Περού, την οποία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι. Η πολυτελής κατοικία φέρει το επίσημο όνομα "Marina Lancheros Beach House" και το σημείο αναφοράς όσον αφορά την κατασκευή της αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται στους πρόποδες ενός γκρεμού μπροστά από τον Ειρηνικό Ωκεανό! Η καταρτισμένη ομάδα της "Giovanni Schettini Arquitectos" έχει καταφέρει να δομήσει ένα κτίριο με έντονη την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, τη διάθεση ανεμελιάς και την καθημερινή αίσθηση της άνεσης.

The breathtaking view

dsc8295.jpg

Από την αρχή, κεντρικός στόχος του αρχιτεκτονικού team αποτέλεσε η δημιουργία μιας κατοικίας, στην οποία κάθε χώρος να οδηγεί προς την υπέροχη θέα, γι' αυτό και σχεδιάστηκε σε 6 επίπεδα, από το δρόμο μέχρι την προβλήτα στη θάλασσα. Όλα αυτά τα επίπεδα συνδέονταν μεταξύ τους με σκάλες, ανελκυστήρα και τελεφερίκ. Οι σκάλες και το ασανσέρ για την επικοινωνία των εσωτερικών χώρων και το τελεφερίκ για την πρόσβαση στην προβλήτα από την κύρια βεράντα.

The Mediterranean concept

dsc8679.jpg

Είτε περιηγούμαστε στους εσωτερικούς, είτε στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας, η αίσθηση είναι η ίδια και είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μεσογειακή αισθητική κουλτούρα, με τις λευκές ηρεμιστικές αποχρώσεις να κατέχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η λέξη - κλειδί στο εσωτερικό του σπιτιού είναι η ισορροπία με τη μινιμαλιστική προσέγγιση να έχει τεθεί σε πρώτο πλάνο. Εκλεπτυσμένα αξεσουάρ και έπιπλα αναβαθμίζουν την αισθητική ταυτότητά του, ολοκληρώνοντας με τον πιο eclectic τρόπο το υπέροχο σκηνικό. Στην αίσθηση αρμονίας παίζει κυρίαρχο ρόλο και ο φωτισμός, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε κάθε σημείο και χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα και κομψότητα. Με αυτόν τον τρόπο, η ζεστή ατμόσφαιρα υπόσχεται μια γαλήνια εμπειρία διαμονής, η οποία απέχει σε μεγάλο βαθμό από την ψυχρή minimal πλευρά της διακοσμητικής βάσης.

The smart flexibility 

dsc8300.jpg

Κάθε επίπεδο της κατοικίας διακρίνεται από μια ιδιαίτερη ευελιξία, ικανοποιώντας κάθε φορά τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών της. Το πρώτο στοιχείο που παρατηρούμε, στον πρώτο όροφο, μόλις μπούμε, δηλαδή, στο σπίτι είναι ένας ανοιχτός χώρος. Μόλις αρχίσουμε να κατεβαίνουμε, περισσότεροι ανοιχτοί χώροι καλωσορίζουν τον επισκέπτη, περιτριγυρισμένοι από πράσινο παντού. Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει μια βιβλιοθήκη και μια αίθουσα παιχνιδιών. Το τρίτο επίπεδο είναι μόνο για κοινωνική χρήση με μια μεγάλη εσωτερική τραπεζαρία-καθιστικό-μπαρ με ύψος 3,80μ. Αυτή η εικόνα είναι αξιοσημείωτη, δεν υπάρχει άλλη τέτοια θέα! Η οροφή της βεράντας συνεχίζεται από το εσωτερικό σε όλο το εξωτερικό βοηθώντας την προοπτική της θέας. Έξω υπάρχει μια ατελείωτη πισίνα με τζακούζι σε μια πλευρά. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery! 

Source: ArchDaily

Photos: Renzo Rebagliati