fbpixel

Search icon
Search
Ένα υπέροχο διαμέρισμα με εκπληκτική θέα στο Παρίσι απογειώνει το high-end design
INTERIORS

Ένα υπέροχο διαμέρισμα με εκπληκτική θέα στο Παρίσι απογειώνει το high-end design

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή του Romain Chancel


Ο Romain Chancel, αν και σημειώνει σύντομη μέχρι στιγμής πορεία στον χώρο του design, έχει αποδείξει το απαράμιλλο ταλέντο του και την υψηλή αισθητική που τον διακρίνει. Τα σπίτια που φέρουν την υπογραφή του διακρίνονται για τη μοντέρνα διαμόρφωσή τους, αλλά και την έντονη παρουσία της τέχνης στους χώρους του.

Πρόσφατα, έδωσε την τελική σχεδιαστική υπογραφή του στην ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος της δεκαετίας του '80 στο Παρίσι. Πλέον, το σπίτι είναι η επιτομή της παριζιάνικης κομψότητας, έχοντας τον τρόπο να μας γεμίζει έμπνευση.

Step inside!
romain-chancel-paris-project-dining-room-65293c3d48c02.jpg


H πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται γι' έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Με μαύρες πόρτες κι έπιπλα και διάφορα εντυπωσιακά στοιχεία στους τοίχους. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι πίνακες και τα extras στη διακόσμηση διακρίνονται για το αφηρημένο σχεδιαστικό τους στιλ, τον μινιμαλισμό τους και τα ουδέτερα χρώματά τους, όπως είναι το μπεζ και το λευκό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου στο μεταξύ, έχουν καταφέρει να δώσουν μια φρέσκια ατμόσφαιρα στην κατοικία, την οποία χρειαζόταν ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ολοκληρωμένο.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειες από χώρο σε χώρο.

romain-chancel-paris-project-winter-garden-65293c58a4399.jpg


Το highlight του σπιτιού αποτελεί ο μοναδικός φωτισμός του. Βλέπουμε πως στα περισσότερα δωμάτια υπάρχουν μεγάλα παράθυρα και λεπτές ανοιχτόχρωμες κουρτίνες, που δεν εμποδίζουν το φυσικό φως να εισχωρήσει. Plus, το γεγονός αυτό εξυπηρετεί στο να προσφέρεται καταπληκτική θέα στην Πόλη του Φωτός. 

Αυτός ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο οι νέοι ιδιοκτήτες αγόρασαν αυτό το σπίτι. Ήθελαν καθημερινά να απολαμβάνουν τη θέα του Πύργου του Eiffel και να πίνουν τον καφέ τους στο ευρύχωρο μπαλκόνι που διαθέτει το διαμέρισμα. Εκεί, υπάρχει και μια μεγάλη τραπεζαρία, όπου η οικογένεια βρίσκεται με φίλους - μια συνήθεια την οποία έχουν καθιερώσει.

Σε γενικές γραμμές, οι μινιμαλιστικές γραμμές είναι αυτές που κυριαρχούν και λειτούργησαν ως βάση για όσα ακολούθησαν. Ουδέτεροι τόνοι έχουν πάρει τη θέση τους και δημιουργούν ένα περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζει κανείς για τη φανταστική και ανεμπόδιστη αρμονία που αποπνέει. Η παριζιάνικη κουλτούρα και φινέτσα αποτυπώνεται με τον πιο updated τρόπου μέσα από αυτό το διαμέρισμα, γι' αυτό και το έχουμε λατρέψει.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Yannick Labrousse, Elle Decoration