fbpixel

Search icon
Search
Το ανανεωμένο Hôtel Lilou στη Γαλλία καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα απίθανο φυσικό περιβάλλον
INTERIORS

Το ανανεωμένο Hôtel Lilou στη Γαλλία καλωσορίζει τους επισκέπτες σε ένα απίθανο φυσικό περιβάλλον

Το ξενοδοχειακό opening που πρόκειται να αναζωογονήσει την ιστορική γαλλική παραθαλάσσια πόλη Hyères


O κάποτε δημοφιλής χειμερινός προορισμός για την αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα που αναζητούσε τον ήλιο, η γοητεία της ιστορικής γαλλικής παραθαλάσσιας πόλης Hyères χάθηκε όταν η επέκταση του σιδηροδρόμου έστρεψε τα πλήθη στις παραλίες των Καννών και της Νίκαιας - με αποτέλεσμα τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες τους. Το Hôtel Lilou είναι μια νέα πρόσφατη άφιξη στην πόλη που θα προσελκύσει μια νέα γενιά ταξιδιωτών στην περιοχή, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση από το Studio Haddou-Dufourcq που έχει έδρα το Παρίσι.

hotel-lilou-hyeres-studio-haddou-dufourcq-reception-800x800.jpg

Το δημιουργικό design studio, με επικεφαλής τους Florent Dufourcq και Kim Haddou, ξεκίνησε με την αποκατάσταση της αρχικής πρόσοψης του κτιρίου στα χρώματα της δεκαετίας του 1930. «Σκεφτήκαμε ότι η επιστροφή στα αρχικά χρώματα ήταν ένα σημάδι στην πόλη ότι κάτι ξαναζωντανεύει», λέει ο Dufourcq. Στο εσωτερικό, οι απαλές αποχρώσεις του μπεζ, του κρεμ και του υπόλευκου αναδεικνύουν το χρυσό φως της Hyères και συνδέουν μεταξύ τους τα 37 δωμάτια, τα οποία χωρίστηκαν σε τέσσερα θέματα εμπνευσμένα από την πόλη και τη σύνδεσή της με τα ταξίδια. «Δεν υπήρχε τίποτα στο εσωτερικό, μόνο απλοί τοίχοι, οπότε είχαμε έναν κενό καμβά. Θέλαμε να αφηγηθούμε την ιστορία της φιλοξενίας της Hyères, αλλά να τη μεταφράσουμε σε κάτι σύγχρονο. Θέλουμε να την κάνουμε ξανά έναν σπουδαίο προορισμό», προσθέτει η Haddou.

543503939.jpg

Για το ύφος ενός συγκεκριμένου δωματίου, οι Haddou και Dufourcq επανασχεδίασαν τα τυπικά περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία οροφής ως γεωμετρικές γραμμές - μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που αντικατοπτρίζεται στα δωμάτια του χειμερινού κήπου, όπου οι τοίχοι φέρουν ένα μοτίβο πέργκολας με έντονη υφή. «Και οι δύο χώροι είναι αρκετά παραδοσιακοί, αλλά προσθέσαμε μια σύγχρονη πινελιά με τις γεωμετρικές γραμμές. Πρόκειται για μια ισορροπία μεταξύ της ηλικίας του που είναι ενός αιώνα και κάτι μοντέρνο και γραφικό», λέει ο Florent. Τα rattan έπιπλα δίνουν την αίσθηση του θερμοκηπίου και παραπέμπουν στη δεκαετία του '30, όταν το διάσημο υλικό αυτό αποτελούσε καινοτομία για τις εύπλαστες ιδιότητές του.

543503958.jpg

Αψιδωτές πόρτες που παραπέμπουν στη μαυριτανική αρχιτεκτονική της πόλης των αρχών του 19ου αιώνα κοσμούν ορισμένα από τα δωμάτια - αποτέλεσμα των πλούσιων κατοίκων που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους με νέες σχεδιαστικές εμπνεύσεις. Εν τω μεταξύ, για να ενισχύσει περαιτέρω το χρυσό φως που διαχέεται σε ολόκληρη την πόλη και να αποτίσει φόρο τιμής στη Χρυσή Εποχή των ταξιδιών, το Studio Haddou-Dufourcq τόνισε όλους τους χώρους των επισκεπτών με μια ειδική συλλογή από γυαλιστερά έπιπλα από ξύλο λεύκας burl, εμπνευσμένα από την υψηλής λάμψης art deco ξυλοκατασκευή του Orient Express.

543503982.jpg
543503950.jpg

Οι υπόλοιποι χώροι του ξενοδοχείου αποτελούν φυσική προέκταση των δωματίων, με αψίδες που συνδέουν ένα bar από ξύλο μαστιχόδεντρου με το εστιατόριο με τις πέργκολες, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιπλανηθούν μεταξύ των δύο με την ησυχία τους. Η βιβλιοθήκη έχει τοίχους καλυμμένους με άχυρο και μεγάλα εντυπωσιακά παράθυρα που αγγίζουν την οροφή και αφήνουν άπλετο τον καλοκαιρινό ήλιο της Hyères να μπαίνει μέσα...

Info: 7 boulevard Pasteur στο Hyères, lilouhotel.fr