fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έχετε ξηρά μαλλιά; 7 tips και 6 προϊόντα που θα τα μεταμορφώσουν

Θα λάμψουν σε λίγες μόλις μέρες


Έχετε ξηρά μαλλιά; 7 tips και 6 προϊόντα που θα τα μεταμορφώσουν

Ξεχάστε το ξεφλουδισμένο δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον, το μεγαλύτερο beauty πρόβλημα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι τα ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε την ίδια κατάσταση τότε βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα hacks και τις τεχνικές που θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμψουν. Μην περιμένετε στιγμή και απολαύστε την καλύτερη εκδοχή σας, όπως ακριβώς σας αξίζει. Αποκτήστε λαμπερές, απαλές και μεταξένιες άκρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και διατηρήστε τις αψεγάδιαστες για πάντα.

Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε!
hair brunette
@nikkideroest

1. Τακτικά κουρέματα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ξηρές, εύθραυστες άκρες; Κόψτε τα μαλλιά σας κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Ένα γρήγορο κούρεμα θα τα φρεσκάρει, θα απομακρύνει τις σπασμένες άκρες σας και το πιο σημαντικό, θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν όμορφα και δυνατά

2. Κάντε μια υγιεινή διατροφή και δοκιμάστε να πάρετε βιταμίνες

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά για χρόνια, κανένα μαλακτικό δεν μπορεί να τα ενυδατώσει. Για εσάς, μια καλή ιδέα είναι να επενδύσετε σε μια διαφορετική διατροφή. Προσθέστε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσα από τροφές όπως ο σολομός, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, πείτε «ναι» στα αντιοξειδωτικά όπως είναι τα μούρα, τα φασόλια και το σπανάκι. Όλα αυτά είναι γνωστό ότι κάνουν τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά και λαμπερά. 

hair-mallia.jpg

3. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν σούπερ ενυδάτωσης 

Επειδή το σαμπουάν σας έχει τη λέξη «ενυδάτωση» στο μπουκάλι δεν σημαίνει ότι παίρνετε το ιδανικό καθαριστικό για ξηρά μαλλιά. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα συστατικών προτού αγοράσετε ένα προϊόν και βεβαιωθείτε ότι έχει συστατικά όπως λάδι argan, λάδι καρύδας, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Ε. Και αν θέλετε πραγματικά να διορθώσετε οριστικά τα ξηρά μαλλιά σας, μείνετε μακριά από σαμπουάν και conditioner με θειικά άλατα.

4. Μην λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά

Το πόσο συχνά τα λούζετε είναι εξίσου σημαντικό με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Το υπερβολικό λούσιμο θα καταστρέψει τα φυσικά σας έλαια, γι' αυτό προσπαθήστε να τα λούσετε το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα. 

thin-hair-woman.jpg

5. Μειώστε το θερμικό styling

Το θερμικό styling είναι μια έντονη διαδικασία ακόμη και για εσάς που έχετε υγιή μαλλιά. Αν το αναλογιστείτε αυτό, θα δείτε πως για εσάς που τα μαλλιά σας είναι ξηρά, μπορεί το styling να είναι καταστρεπτικό. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση εργαλείων θερμότητας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, εάν το στέγνωμα με πιστολάκι και το ίσιωμα με μασιά είναι μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, θα πρέπει τουλάχιστον να προετοιμάζετε τα μαλλιά σας με ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι για να αποφύγετε την περαιτέρω ζημιά.

6. Κάνετε μάσκα τακτικά

Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε μια εξαιρετικά ενυδατική μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αναζητήστε πλούσιες, κρεμώδεις φόρμουλες που είναι γεμάτες με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες όπως λάδι αργκάν, βιοτίνη και κερατίνη. Για να δώσετε στα ξηρά μαλλιά σας την απόλυτη θεραπεία επούλωσης, απλώστε τη μάσκα σας πριν πάτε για ύπνο και ξεβγάλτε την το πρωί—όσο περισσότερο χρόνο δίνετε στη φόρμουλα να εισχωρήσει στις ίνες σας, τόσο το καλύτερο.

7. Χρησιμοποιείτε πάντα leave-in conditioner

Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling αν προσπαθείτε να διορθώσετε τα ξηρά μαλλιά το συντομότερο δυνατό. Αφού κάνετε ντους, βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε τα μαλλιά σας με ένα ελαφρύ αλλά ενυδατικό leave-in conditioner, εστιάζοντας κυρίως στις άκρες σας.

Τop Choices

 Must try

Must try

Repairing Shampoo With Fennel, Molton Brown, Attica

BUY ME
 Elvive

Elvive

Full Resist Power Mask, L'Oreal Paris, Hondos Center

BUY ME
 Hydrating power

Hydrating power

Nutriplenish™ leave in conditioner spray, Aveda, Attica

BUY ME
 Dry hair

Dry hair

Hairdresser's Invisible Oil Primer, Bumble and Bumble, Hondos Center

BUY ME
 Fine Hair

Fine Hair

Conditioner For Fine Hair, Ouai, Sephora

BUY ME
 Glossy effect

Glossy effect

Money Mask, Color Wow, Sephora

BUY ME