fbpixel

Search icon
Search
Γιατί λούζοντας διπλά τα μαλλιά σας, θα τα μεταμορφώσετε;
HAIR & NAILS

Γιατί λούζοντας διπλά τα μαλλιά σας, θα τα μεταμορφώσετε;

Η λύση για λαμπερά μαλλιά


Το διπλό λούσιμο (double shampooing) είναι μια διαδικασία κατά την οποία λούζετε τα μαλλιά σας με προϊόν δύο φορές στο ίδιο ντους. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα καλή για τις γυναίκες που έχουν υπερβολικά λιπαρό τριχωτό κεφαλής, αλλά ξηρές άκρες. Θα πρέπει, επίσης, αυτός να είναι ο κύριος τρόπος καθαρισμού των μαλλιών σας, αν έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling και περιποίησης. Αντί να τα λούζετε καθημερινά, μπορείτε απλά να τα λούσετε διπλά σε μία φορά. Αυτό θα μειώσει τη λιπαρότητα και θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το πλύσιμο τους σε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. 

Πώς λειτουργεί; 

taisiia-stupak-mwabe4jcuhi-unsplash.jpg

Η λογική είναι πολύ απλή στην πραγματικότητα. Η πρώτη πλύση λειτουργεί διασπώντας τα έλαια, τη βρωμιά και τα προϊόντα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο μπορεί να παρατηρήσετε ότι η πρώτη πλύση δεν δημιουργεί ποτέ αρκετό αφρό, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αφρώδη σαμπουάν. Η δεύτερη πλύση απαλλάσσει πλήρως από τους ρύπους και τις ακαθαρσίες, αφήνοντας τα μαλλιά πεντακάθαρα.

Tip: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, hydrating and moisturising shampoos όταν λούζετε με διπλή πλύση. Επίσης, το να λούζεστε με βαθύ καθαρισμό συχνά μπορεί να προκαλέσετε αφαίρεση των φυσικών ελαίων από τα μαλλιά σας και να ξηράνει τις άκρες.

A step-by-step guide to double shampooing

shutterstock-1523486423.jpg

Βήμα 1: Ξεκινήστε βρέχοντας καλά τα μαλλιά σας από τη ρίζα έως τις άκρες. Ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σας, πάρτε μια χούφτα σαμπουάν και απλώστε το μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Βήμα 2: Κάντε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιήστε αρκετή πίεση για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν διεισδύει στο τριχωτό σας και κάντε το για περίπου 35 έως 40 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε!

Βήμα 4: Για το δεύτερο γύρο, ρίξτε στην παλάμη σας μικρότερη ποσότητα σαμπουάν από αυτήν που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως. Και πάλι, απλώστε το μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σας, τρίψτε το για ένα λεπτό και ξεπλύνετε εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε το προϊόν στις άκρες των μαλλιών σας, καθώς το σαπουνόνερο είναι αρκετό για να τα καθαρίσει.

Βήμα 5: Ολοκληρώστε με ένα μαλακτικό - κρατήστε το για 3-5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Pro tip: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν με λιγότερες χημικές ουσίες για διπλό λούσιμο. Χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική φόρμουλα που ελέγχει το φριζάρισμα και ηρεμεί. Καθαρίζει απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ ταυτόχρονα λειαίνει τις μπούκλες σας και τις δυναμώνει!

Τα οφέλη 

liubov-ilchuk-rxqtwjfpdn4-unsplash.jpg
  • Τα μαλλιά σας θα γίνουν πολύ πιο δυνατά, λαμπερά και υγιή.
  • Σίγουρα θα αφήσει το τριχωτό σας πιο καθαρό, ενώ θα τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά και με όγκο - τα top σημάδια για υγιή μαλλιά.
  • Δημιουργεί επίσης μια καλύτερη επιφάνεια για να δουλέψουν και να απορροφηθούν τα hair products.
  • To double shampooing έχει ξεχωριστά οφέλη για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος και των μαλλιών.
    Eπιχειρήστε το λοιπόν, για πιο καθαρά, υγιή και λαμπερά μαλλιά!