fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Θέλετε μεταξένια μαλλιά; Γρήγοροι τρόποι για να τα αποκτήσετε

Τα πιο φθινοπωρινά tricks για τέλειο αποτέλεσμα


Θέλετε μεταξένια μαλλιά; Γρήγοροι τρόποι για να τα αποκτήσετε

Μόλις βλέπετε τα μεταξένια μαλλιά σε κάποια celebrity μπορείτε να τα αναγνωρίσετε από μακριά. Είναι λαμπερά, υγιή και ποτέ δε φριζάρουν. Αλλά παρόλα αυτά δε μπορείτε να πετύχετε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε εσάς. Χρησιμοποιώντας εργαλεία θερμότητας και βάφοντας τα μαλλιά σας τακτικά, πρέπει να βρείτε κάποιες πρακτικές που θα τα κρατήσουν υπέροχα και θα σας δώσουν την ευκαιρία να αφήνετε πάντα μια μεταξένια αίσθηση στο πέρασμα σας. Ευτυχώς, με τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να το πετύχετε άμεσα. 

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε

straight-hair.jpg

Η επιφάνεια της κάθε τρίχας σας μοιάζει, στο μικροσκόπιο, σαν ένας μακρύς σωλήνας με πτυχώσεις. Όσο πιο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας, τόσο πιο έντονο είναι το τελικό αποτέλεσμα και κατά συνέπεια δε φαίνονται λεία και λαμπερά. Επίσης, όταν δε βρίσκονται στις ιδανικές συνθήκες τότε δεν αντανακλούν το φως. Έτσι, εάν σήμερα διαβάζετε αυτό το κείμενο επειδή αντιμετωπίζετε θαμπάδα και πολύ μπερδεμένες άκρες τότε θα βρείτε τη λύση που αναζητάτε.

Δώστε προσοχή στο σαμπουάν

Κατά το λούσιμο, οι περισσότερες από εσάς φέρνετε τα μαλλιά σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού, τα ανακατεύετε με το σαμπουάν και έτσι οι τρίχες σπάνε και δημιουργούνται επιπλέον μπερδέματα. Ακόμη, τείνετε με το επίμονο τρίψιμο να αφαιρείτε όλα τα απαραίτητα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και έτσι στη συνέχεια ο οργανισμός σας παράγει επιπλέον ποσότητα για να τα αναπληρώσει. Μπορεί, λοιπόν, αυτό το βήμα να μοιάζει κάπως περιττό όσον αφορά το φυσικά μεταξένιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα θα σας δώσει λύση. Λουστείτε με μεγαλύτερη προσοχή και μη βιάζεστε με γρήγορες κινήσεις.

Χτενίστε τα όσο είναι βρεγμένα και βουρτσίστε τα μόλις στεγνώσουν 

Οι περισσότεροι από εσάς δεν προσέχετε τα μαλλιά σας την ώρα που τα βουρτσίζετε κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο. Μάλιστα, αυτός ο «θόρυβος» που πολλές φορές ακούτε όταν τα βουρτσίζετε σημαίνει πάντα ότι σπάνε οι άκρες σας. Έτσι, αυτή η διαδικασία αντί να τα εξομαλύνει, ουσιαστικά προκαλεί βλάβες στο εξωτερικό τους στρώμα. Ένας πιο ήπιος τρόπος για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με μεγάλα κενά όσο είναι υγρά και στη συνέχεια να τα βουρτσίσετε μόνο όταν αυτά στεγνώσουν. Τέλος, προσέξτε με τους κόμπους που δημιουργούνται και ξεκινήστε από αυτούς αντί να πάτε απευθείας από τις ρίζες προς τις άκρες. 

Meet the products

 Hydrate me

Hydrate me

Scalp Revival Charcoal Tea Tree Mask, Briogeo, Sephora

BUY ME
 Smooth effect

Smooth effect

Smooth Infusion™ Anti-Frizz Shampoo, Aveda, Attica

BUY ME
 Try on

Try on

Hydrating Conditioner With Camomile, Molton Brown, Hondos Center

BUY ME

Το λούσιμο των μαλλιών περισσότερες από δύο ή 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα θαμπά και άτονα.

Χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό μπλουζάκι αντί για πετσέτα

Το στέγνωμα των μαλλιών τρίβοντας τα μπρος-πίσω με την πετσέτα είναι μια πρακτική που οι περισσότερες έχετε συνηθίσει εδώ και χρόνια. Δημιουργεί μια ανεπιθύμητη τριβή που προκαλεί κόμπους και σπασίματα που τελικά οδηγούν σε φρεζάρισμα. Ανταλλάξτε λοιπόν την πετσέτα σας με ένα εξαιρετικά απαλό βαμβακερό μπλουζάκι. Τυλίξτε το μπλουζάκι γύρω από τις άκρες και στύψτε το για να φύγει όλο το νερό. Μετά, δουλέψτε με τον ίδιο τρόπο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. 

hair-face-dermatologist.jpg

Μην πλένετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό

Πλένετε πάντα τα μαλλιά σας με κρύο νερό. Αυτό είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά αξίζει τον κόπο. Είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό κόλπο για να αποκτήσετε πιο λεία μαλλιά. Ο λόγος είναι ότι το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας ενώ από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό βοηθά στη σφράγιση της. Επιπρόσθετα σε αυτό είναι σημαντικό να μην παραλείπετε ποτέ το conditioner καθώς θα βελτιώσει την ελαστικότητα και θα διατηρήσει την καλή υγεία. Ακόμη, μια φορά την εβδομάδα εντάξτε μια μάσκα περιποίησης στη ρουτίνα σας.