fbpixel

Search icon
Search
Έχετε λεπτή τρίχα; Τα 4 must-do & don'ts χρώματα για εσάς
HAIR & NAILS

Έχετε λεπτή τρίχα; Τα 4 must-do & don'ts χρώματα για εσάς

Βρείτε το δικό σας αγαπημένο και όλα όσα θα αποφύγετε


Είναι δεδομένο ότι ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών που έχουμε, όλες οι γυναίκες, θέλουμε κάτι διαφορετικό. Όσες έχουν σγουρά μαλλιά καταβάλουν προσπάθειες για να τα ισιώσουν, όσες είναι φυσικές μελαχρινές περνούν ώρες στο κομμωτήριο για να πετύχουν το τέλειο ξανθό και όσες έχουν λεπτή τρίχα αναζητούν τη λύση σε αυτή τους το πρόβλημα. Και ενώ ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφραστεί μέσα από το κούρεμα, το χρώμα ή το στυλ της επιλογής του, η νέα τάση επιτάσσει πλήρη αποδοχή αυτού που είναι δικό μας και βελτιστοποίηση σε όποιο βαθμό είναι εφικτό. 

Έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα do και τα don't χρώματα για εσάς που έχετε λεπτή τρίχα και σας προκαλούμε να τα δοκιμάσετε.

Do: Διαδοχικό χρώμα 

Don't: Μονότονο παντού 

dimensional-colour.jpg

Όταν επιλέγετε ένα χρώμα μαλλιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το επίπεδο συντήρησης όπου αυτό απαιτεί. Μείνετε μακριά από τα χρώματα που είναι ίδια από τη βάση μέχρι τις άκρες και έτσι θα έχετε ένα φρέσκο αποτέλεσμα κάθε στιγμή. Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη επιλογή τραβάει τα βλέμματα από τα λεπτά μαλλιά και επομένως αυτό το πολυτονικό χρώμα είναι ιδανικό.

Extra tip: Αν δεν πρόκειται να επισκεφθείτε άμεσα το κομμωτήριο σας χρησιμοποιήστε το trick του όγκου για να καλύψετε τη βάση σας. Με τα κατάλληλα προϊόντα styling θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δώσετε στα μαλλιά σας ακόμη περισσότερη υφή. 

Do: Πιο σκούρα ρίζα 

Don't: Stark Grow-Out

margot-robbie.jpg

Οι περισσότερες οικογένειες χρωμάτων μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ των λεπτών μαλλιών, αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι. Για παράδειγμα είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγετε να κάνετε ανταύγειες, αυτές να "χάνονται" μέσα στα μαλλιά σας και όχι να ξεχωρίζουν, μόλις η ρίζα σας μεγαλώσει. Μάλιστα η προσθήκη αντίθεσης στις χρωματικές αποχρώσεις θα προσθέσει την ψευδαίσθηση της πυκνότητας και γι' αυτόν τον λόγο οι πιο σκούρες ρίζες, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μαλλιά, είναι must. 

Extra tip: H δημιουργία όγκου είναι σημαντική για όσους έχετε λεπτή τρίχα, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε τις σωστές βούρτσες. Αυτό καθώς όταν χτενίζεστε δημιουργείται μια από τις κύριες αιτίες σπασίματος της τρίχας.

Do: Ανταύγειες με στρατηγική διαβάθμιση 

Don't: Flat Colour

294797619-442627574392761-2236445506149509743-n.jpg

To χρωματικό βάθος βοηθάει τα λεπτά μαλλιά να δείξουν πιο ανανεωμένα από ποτέ. Προσθέτοντας πολλούς τόνους και χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, τα μαλλιά μπορούν να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάτα, ξεγελώντας το μάτι. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα και, με τη βοήθεια του hair colonist σας, να επιτύχετε ένα look που θα είναι ιδανικό για εσάς. Για παράδειγμα τα ξανθά babylights και οι τεχνικές βαφής μαλλιών όπως το balayage είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας.

Extra tip: Είναι σημαντικό να επενδύετε σε ποιοτικά εργαλεία θερμότητας. Μπορεί να είναι ακριβά, αλλά αξίζουν καθώς θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να διατηρηθούν υγιή. 

Do: Natural-Looking Colour

Don't: Dramatically Different Colour

296062060-183078394088840-7954115609482965748-n.jpg

Αν αυτό που θέλετε είναι μαλλιά με ένα μόνο χρώμα τότε μην επιδιώξετε κάτι δραματικά διαφορετικό από το φυσικό σας χρώμα. Αυτές οι αποχρώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που επιθυμεί να επισκέπτεται το κομμωτήριο κάθε μήνα. Διατηρώντας τον τόνο κοντά στο φυσικό σας, μετριάζετε τον κίνδυνο οι πιο ανοιχτόχρωμες ρίζες να φαίνονται ημιδιαφανείς συγκριτικά με το υπόλοιπο ή οι πιο σκούρες ρίζες να βαραίνουν τα μαλλιά σας προς τα κάτω.

Extra tip: Τα λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο σπάσιμο. Έτσι, το να κάνετε καθημερινά αλογοουρές ή κότσους μπορεί να προκαλέσει επιπλέον «ένταση» στην τρίχα σας η οποία τελικά θα οδηγήσει στο μη επιθυμητό σπάσιμο.