fbpixel

Search icon
Search
Έχετε ξηρά κατεστραμμένα μαλλιά; Βρήκαμε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε
HAIR & NAILS

Έχετε ξηρά κατεστραμμένα μαλλιά; Βρήκαμε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε

Έξυπνες λύσεις για ε΄να αποτέλεσμα με διάρκεια


Όταν τα μαλλιά σας βρίσκονται σε κακή κατάσταση, είναι κάτι που το γνωρίζετε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Έχουν σπασμένες άκρες, η λάμψη έχει φύγει, δεν εμφανίζουν ευελιξία και τελικά νιώθετε πως κάθε φορά που τα ακουμπάτε είναι ακόμη πιο σκληρά και ταλαιπωρημένα. Οι πιθανές αιτίες είναι πολλές αλλά ο δρόμος για να αποκτήσετε ξανά υγιή και λαμπερά μαλλιά αποτελείται αποκλειστικά από μια ρουτίνα που θα τα θρέψει και θα τα αναζωογονήσει. Όσο για αυτά που πρέπει να προσέξετε: η υπερεπεξεργασία, το έντονο styling, το σκληρό νερό, η επαφή με τον ήλιο αλλά και η διατροφή παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο. 

hair-woman-IuXkk.jpg
@juliesfi

1. Μειώστε το λούσιμο

Αυτή η πρακτική επιτρέπει στα φυσικά έλαια του σώματος να ενυδατώνουν τα μαλλιά σας - κάτι από το οποίο ωφελείται κάθε τύπος μαλλιών. Όταν λούζεστε, αποφύγετε τα σκληρά σαμπουάν, όπως αυτά που έχουν θειικά άλατα καθώς απογυμνώνουν τα μαλλιά σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε αυτά που είναι φτιαγμένα με ενυδατικά έλαια, θρεπτικά βότανα και βιταμίνες για να τα διατηρήσετε λεία και ελαστικά.

2. Τοποθετήστε το conditioner με ευλάβεια

Εάν υπάρχει ένα κλειδί για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά και μεταξένια, αυτό είναι η "εξομάλυνση" τους, με τη σωστή θρεπτική περιποίηση μετά από κάθε λούσιμο. Αυτό το βήμα θα κάνει τεράστια διαφορά στο πως τα βλέπετε και στο πως τα αισθάνεστε. Ελέγξτε την ετικέτα των συστατικών για ενυδατικά έλαια όπως jojoba ή καρύδα. Μάλιστα, το γαλακτικό οξύ και τα αμινοξέα μπορούν να τα διατηρήσουν δυνατά και λαμπερά. Επιλέξτε τα.

hair-woman-blonde.jpg
@invitadaideal

3. Προσθέστε λάμψη και υπέροχη υφή

Αν δεν είχατε ακούσει, μέχρι τώρα, για τα preshampoo προϊόντα, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας τα συστήσουμε. Έχουν την ικανότητα να σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τα μαλλιά σας, ώστε να μην αφαιρείται υπερβολική υγρασία όταν λούζεστε και το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερά, απαλά, πιο διαχειρίσιμα μαλλιά με αισθητά καλύτερη υφή. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως μπορεί να είναι η λύση στο αποτέλεσμα που αναζητάτε.

4. Leave-in για απαλά μαλλιά

Εκτός και αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά, προσθέστε στη ρουτίνα σας ένα leave-in conditioner. Τα ίσια, λεπτά μαλλιά μπορεί να γίνουν λιπαρά και πολύ λαμπερά, επομένως χρειάζεστε μόνο την ελάχιστη ποσότητα στις άκρες, εάν αυτός είναι ο τύπος σας. Παρόλα αυτά μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό το προϊόν, και να δείτε μοναδικά αποτελέσματα. Ο λόγος είναι φυσικά ότι όταν είστε σπίτι συνήθως αφαιρείτε άμεσα τη μάσκα μέσα στο ντουζ, ενώ αυτό το leave-in παραμένει πάνω στις τρίχες καθώς δε χρειάζεται να το ξεβγάλετε. Τοποθετήστε το μετά που στεγνώσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και ενω συνεχίζουν να παραμένουν υγρά.

hair-woman-TKa1l.jpg
@lolamartp

5. Βαθιά θεραπεία 

Όσες έχετε βαμμένα μαλλιά, τα οποία τα ισιώνετε συνέχεια, θα γνωρίζετε ότι μπορούν εύκολα να γίνουν πολύ σκληρά και ατίθασα. Για να προλάβετε αυτό το αποτέλεσμα ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε μια εντατική, βαθιά θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα. Αν βρείτε το κατάλληλο προϊόν και το αφήσετε στα μαλλιά σας για πέντε έως δέκα λεπτά, τότε θα δείτε θαύματα. 

6. Χρησιμοποιήστε εργαλεία θερμότητας υψηλής ποιότητας

Όταν χρησιμοποιείτε θερμικά εργαλεία, μην τα ανεβάζετε ποτέ στη μέγιστη θερμοκρασία για να ολοκληρώσετε το styling πιο γρήγορα. Σκεφτείτε το σαν το μαγείρεμα: Αν βάλετε λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι, τότε το λάδι καπνίζει και καίγεται. Για να αποφύγετε το κάψιμο των μαλλιών σας, επιλέξτε εργαλεία με ρυθμιζόμενη θερμότητα και φυσικά προσθέστε ένα επιπλέον στρώμα άμυνας, εφαρμόζοντας κάποιο θερμοπροστατευτικό πριν προχωρήσετε στο styling.

Κεντρική εικόνα: @mao.ge