fbpixel

Search icon
Search
Αφυδατωμένα μαλλιά; 5 λύσεις για άμεσα αποτελέσματα το καλοκαίρι
HAIR & NAILS

Αφυδατωμένα μαλλιά; 5 λύσεις για άμεσα αποτελέσματα το καλοκαίρι

Δοκιμάστε αυτά τα tricks και θα μας θυμηθείτε


Το να έχετε ξηρά μαλλιά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες. Είναι ο λόγος που πολλές φορές κόβετε τα μαλλιά σας, ο λόγος που οι άκρες σας μοιάζουν αφυδατωμένες και ο λόγος που πρέπει να περιμένετε πριν τα βάψετε ξανά. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη υγρασίας δημιουργεί ένα ντόμινο και έτσι, όταν τα μαλλιά είναι στεγνά, είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, το σπάσιμο και τη θαμπάδα. Εάν θέλετε να αλλάξετε αυτή την κατάσταση τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Θα σας εξηγήσουμε πως θα προσθέσετε ενυδάτωση σε στεγνά μαλλιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το λούσιμο. 

Διαβάστε παρακάτω για τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε!
hair-long-caeH8.jpg

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας

Ναι, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα μαλλιά σας πριν τα λούσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ενυδατώσετε πριν τον καθαρισμό είναι να κάνετε την κατάλληλη προετοιμασία. Στο Tik-Tok αναφέρουν αυτή τη μέθοδο ως hair slugging. Αυτό που περιλεμβάνει είναι περιποίηση κατά την οποία ένα λάδι, μια μάσκα ή ένα βαθύ μαλακτικό μπορούν να εφαρμοστούν σε στεγνά μαλλιά και να αφεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να το κάνετε για όλη τη νύχτα ή μπορείτε να το κάνετε μόνο για μια ώρα. Φυσικά, για να μη λερώσετε τίποτα μπορέιτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας με ένα τουρμπάνι.

Επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν

Στην καλύτερη περίπτωση, και αν θέλετε ένα ιδανικό αποτέλεσμα, τότε το σαμπουάν σας θα πρέπει επίσης να ενυδατώνει τα μαλλιά σας. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν ένα σαμπουάν ισχυρίζεται ότι είναι ενυδατικό, πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά την ετικέτα. Δεν κάνουν όλα τα προϊόντα αυτό που υπόσχονται, στα μεγάλα γράμματα. Δείτε τις λεπτομέρειες και αξιολογήσετε. 

texture-hair.jpg

Χρησιμοποιήστε conditioner με μακροχρόνια οφέλη

Τα συστατικά που δεν περιέχονται στο conditioner σας είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που περιέχονται. Μερικά προϊόντα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν θειικά άλατα και απορρυπαντικά όπως το λαούρυλοθειικό αμμώνιο, το λαουρυλοθειικό νάτριο (SLES) και το λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS). Η εύρεση ενός μαλακτικού και ενός σαμπουάν χωρίς αυτά αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη θεραπεία των αφυδατωμένων μαλλιών. Έτσι, εμείς σας προτείνουμε αντί να εστιάζετε μόνο στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών να επιλέγετε αυτά τα προϊόντα και για τις πραγματικές τους ιδιότητες. 

«Κλειδώστε» την υγρασία

Το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε μετά την περιποίηση των μαλλιών σας είναι να τοποθετήσετε ένα ενυδατικό κάλυμμα για να κλειδώσετε την υγρασία. Αν τα στεγνώνετε με θέρμανση, τότε μετά το λούσιμο, αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επιπλέον θα πρέπει να μην ξεχνάτε να τοποθετείτε ένα προστατευτικό θερμότητας για να αποτρέψετε το πιστολάκι και το σίδερο από το να "αφαιρέσουν" όλη την υγρασία και τα ενυδατικά προϊόντα που τοποθετήσατε προηγουμένως. Από την άλλη, αν δεν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, μετά το λούσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό UVA/UVB για να αποτρέψετε την αφυδάτωση και τις ζημίες από την έκθεση στον ήλιο. 

hairsummer.jpg

Χρησιμοποιήστε mists, λάδια και ορούς

Εάν δε λούζεστε καθημερινά, τα μαλλιά σας θα επωφεληθούν από τη χρήση επιπλέον προϊόντων ενδιάμεσα στις πλύσεις. Τοποθετήστε λίγο ορό στα χέρια σας και περάστε τον από τις άκρες των μαλλιών σας. Με αυτό το τρόπο ή με την αντίστοιχη χρήση ενός ενυδατικού mist, θα έχετε θρέψη και προστασία, χωρίς πολλή προσπάθεια.