fbpixel

Search icon
Search
Trend alert: Το quiet luxury έρχεται και στα μαλλιά μας
HAIR & NAILS

Trend alert: Το quiet luxury έρχεται και στα μαλλιά μας

Πώς θα αποκτήσετε «ακριβά» μαλλιά, σύμφωνα με τους hairstylists των διασημοτήτων


Ενώ το Barbiecore δεν εμφανίζει προς το παρόν σημάδια επιβράδυνσης, υπάρχει μια πιο διακριτική, πιο ήσυχη αισθητική που έχει υπό την επιρροή της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ήσυχη πολυτέλεια έχει γίνει διαδικτυακό φαινόμενο, τροφοδοτούμενο από στιγμές της ποπ κουλτούρας όπως το Succession, το στυλ της Gwyneth Paltrow στο δικαστήριο και τον γάμο της Sofia Grainge Richie, καθιστώντας το στην κορυφή της λίστας για την αισθητική του καλοκαιριού. Γνωστή και ως "κρυφός πλούτος", η αθόρυβη πολυτέλεια έχει να κάνει με το να είσαι ακριβός, μινιμαλιστικός και υψηλής ποιότητας. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αισθητικές, η αθόρυβη πολυτέλεια έχει περάσει έως και στις ρουτίνες ομορφιάς μας, με μερικές από τις αγαπημένες μας διασημότητες να υιοθετούν σούπερ-πολυτελή μαλλιά αυτό το καλοκαίρι.


Σίγουρα αναρωτιέστε:
Τι είναι τα μαλλιά της ήσυχης πολυτέλειας; Λοιπόν, αν εφαρμόσετε τις ίδιες αρχές, τα μαλλιά quiet-luxury είναι ακριβά, μινιμαλιστικά και υψηλής ποιότητας μαλλιά. Αυτή η ιδέα ισχύει τόσο για το χρώμα όσο και για το στυλ των μαλλιών. Σκεφτείτε την μελί βαφή της Jennifer Lawrence σε συνδυασμό με μια απλή μαύρη κορδέλα στο κεφάλι, τα μαλακά μαύρα μαλλιά της Jennie Kim που συνοδεύονται από έναν σατέν φιόγκο και τα εξαιρετικά λαμπερά χτενίσματα της Margot Robbie για το press tour της Barbie.

snapinstaapp-356410356-592636779659352-6829312449233763705-n-1080.jpg

Η διάσημη κομμώτρια Jenny Cho, η οποία έχει δημιουργήσει quiet luxury χτενίσματα για σταρ όπως η Ana de Armas, η Mia Goth και η Anna Sawai, έχει παρατηρήσει μια αλλαγή στην αίγλη του κόκκινου χαλιού. "Η διακριτική απλότητα είναι εκπληκτική και οι άνθρωποι ηρεμούν όπου το λιγότερο είναι περισσότερο", λέει. Για την Cho, η τάση αφορά "τον κομψό μινιμαλισμό και τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης".

Όσον αφορά το χρωματισμό, οι πλούσιες αποχρώσεις, όπως η μελαχρινή, αποτελούν παράδειγμα της ήρεμης πολυτέλειας. Η Shvonne Perkins, master colorist στο Madison Reed, συμπληρώνει ότι οι βαφές έχουν γίνει επίσης πολύ πιο μινιμαλιστικές. "Η ήσυχη πολυτέλεια φέρνει τους πάντες πίσω στα κλασικά χρώματα. Το θέμα είναι να βρεις έναν κλασικό τόνο που λειτουργεί ειδικά για την επιδερμίδα και την γκαρνταρόμπα σου", λέει. "Το να διπλασιάζετε κάτι που σας συμπληρώνει αντί να κυνηγάτε την τελευταία τάση είναι in, και ως αποτέλεσμα, βλέπουμε πλούσιους τόνους σε κάθε οικογένεια αποχρώσεων να παίρνουν τη σκυτάλη. Αυτά τα χρώματα έχουν φυσικό τόνο, με τον οποίο θα μπορούσατε να είχατε γεννηθεί -ακόμη κι αν δεν είχατε γεννηθεί. Τα ήσυχα-πολυτελή χρώματα μαλλιών είναι αβίαστα και δεν είναι υπερβολικά".

snapinstaapp-330540254-2503439153151664-6294996111809801452-n-1080.jpg

Το καλύτερο; Τα quiet luxury hair looks απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια. Για έναν εύκολο τρόπο να αποκτήσετε το look στο σπίτι, η Cho συνιστά να δημιουργήσετε μια απλή βάση και να απογειώσετε το look με ποιοτικά αξεσουάρ μαλλιών.

Ανακαλύψτε τα βήματα εδώ!

1. Ξεκινήστε κάνοντας μια απλή χωρίστρα. Μπορείτε να σχηματίσετε μια κεντρική ή πλαϊνή χωρίστρα ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας ίσια πίσω.

2. Τραβήξτε τα μαζί σε μια χαμηλή, μεσαία, ή ψηλή αλογοουρά με καθαρό κόμπο. 

3. Αξιοποιήστε τα αξεσουάρ μαλλιών. Μόλις έχετε εξασφαλίσει το updo σας, ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργική. "Τα hair accessories μπορούν επίσης να παίξουν μεγάλο ρόλο, αναζητήστε αφηρημένα, ενδιαφέροντα σχήματα ή κρατήστε το γαλλικό στυλ και αναζητήστε καρφίτσες και κλιπς μαλλιών γαλλικής ταρταρούγας", συμβουλεύει η Cho.

Extra tip: Για να γίνουν τα μαλλιά εξαιρετικά λαμπερά και κομψά, η Cho συνιστά τη χρήση προϊόντων που εξουδετερώνουν το φριζάρισμα.

snapinstaapp-333100968-744106103767773-5678297041711491420-n-1080.jpg

Αν αναζητάτε μαλλιά quiet luxury στο κομμωτήριο, η Perkins λέει να είστε συγκεκριμένη με τον κομμωτή σας. "Αναζητήστε αποχρώσεις που είναι πολυδιάστατες χωρίς απαραίτητα να είναι ανταύγειες", λέει. Διατηρήστε τα ήσυχα-πολυτελή μαλλιά σας να δείχνουν πλούσια χρησιμοποιώντας ένα προϊόν εναπόθεσης χρώματος. "Όταν χρησιμοποιείτε μάσκα, χρησιμοποιήστε τον τόνο που συμβάλλει στον πλούτο της απόχρωσης", λέει η Perkins. "Για παράδειγμα, σε ένα κόκκινο χρώμα μαλλιών, δοκιμάστε μια χάλκινη απόχρωση. Σε μια βαθιά μελαχρινή, προτιμήστε χρυσές ή ελαφρώς καστανές αποχρώσεις. Το θέμα είναι να προσθέσετε έναν τόνο που ενισχύει τη βασική απόχρωση και δεν αφήνει τα μαλλιά να φαίνονται αδιαφανή και επίπεδα".