fbpixel

Search icon
Search
Λατρεύετε το μπάνιο στη θάλασσα; Έτσι θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ το απολαμβάνετε
HAIR & NAILS

Λατρεύετε το μπάνιο στη θάλασσα; Έτσι θα προστατεύσετε τα μαλλιά σας ενώ το απολαμβάνετε

Κάντε την υγιή όψη των μαλλιών προτεραιότητα


Το κολύμπι στο αλμυρό νερό έχει πολλά οφέλη για το σώμα και την ψυχή σας, αλλά ένα από τα μειονεκτήματα της κολύμβησης είναι ότι μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας αρκετά στεγνά και αφυδατωμένα. Ενώ μπορεί να αποκτήσετε τις τέλειες ογκώδεις μπούκλες απλώς με μια βουτιά, συχνά καταλήγετε να βουρτσίζετε τα στεγνά μαλλιά σας και να προσπαθείτε να αφαιρέσετε άμμο και αλάτια, ανεπιτυχώς. Για αυτό το λόγο εμείς σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Είναι αποτελεσματικά και απολύτως απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών σας. 

Απολαύστε τη θάλασσα υπεύθυνα και παραμείνετε απόλυτα shining. 
beauty-skin-OQvwU.jpg
@nakdfashion

Γιατί στεγνώνουν τα μαλλιά σας μετά το κολύμπι;

H επιδερμίδα των μαλλιών σας, η οποία είναι το πιο εξωτερικό στρώμα μιας τρίχας αποτελεί το μέρος που προστατεύει τα μαλλιά σας από τη φθορά και δίνει λάμψη. Αν κοιτάξετε κάτω από το μικροσκόπιο, θα δείτε πολλά λέπια σφραγισμένα μεταξύ τους που δημιουργήσουν ένα ωραίο, απαλό προστατευτικό στρώμα πάνω από κάθε τρίχα. Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, τα επίπεδα οξέων δημιουργούν ζημιά σε αυτό το ομαλό προστατευτικό στρώμα. Αν σε αυτό προσθέσετε και τις σκληρές ακτίνες UV τότε θα καταλάβετε γιατί τα μαλλιά σας φαίνονται αλλά και είναι ενυδατωμένα. 

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας

Κανείς δεν θα σας πει να σταματήσετε να κολυμπάτε και να απολαμβάνετε τις μέρες σας στον ήλιο αλλά παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

1. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό πριν και μετά το κολύμπι: Τα μαλλιά σας λειτουργούν σαν είναι σφουγγάρι, και απορροφούν οτιδήποτε τα αγγίζει. Όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά, θα απορροφήσουν κάθε υγρό που τα αγγίξει, πράγμα που σημαίνει ότι όταν πηγαίνετε για κολύμπι απορροφούν όσο περισσότερο αλμυρό νερό μπορούν. Για αυτό το λόγο ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό για μερικά λεπτά και ακριβώς μετά το μπάνιο κάντε το ίδιο. Κάνοντας αυτό το βήμα οι τρίχες σας θα γίνουν λιγότερο απορροφητικές στο αλμυρό νερό, με αποτέλεσμα να βλέπετε καλύτερο αποτέλεσμα μετά το μπάνιο σας.

2. Χρησιμοποιήστε φυσικά έλαια για να προσθέσετε ένα προστατευτικό στρώμα πριν και μετά το κολύμπι: H επαφή με το νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν τα μαλλιά σας. Αν προσθέσετε φυτικά έλαια θα ξεκινήσετε να απολαμβάνετε ξανά την αγάπη σας για το νερό. Εφαρμόστε φυσικά προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας για να πετύχετε ένα επιπλέον στρώμα προστασίας και για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, ενώ το ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και βιταμίνες Ε που βοηθούν στην προστασία της κερατίνης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά και παρέχει μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το θύλακα της τρίχας.

shutterstock-513652267.jpg
shutterstock

3. Βρείτε ένα ειδικό σαμπουάν και μαλακτικό: Υπάρχουν πολλά σαμπουάν και μαλακτικά που μπορούν να σας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς και αυτό στο οποίο τα μαλλιά σας ανταποκρίνονται. Είναι σημαντικό να είναι καθοριστικό και με αυτό τον τρόπο θα σας απαλλάξει από οτιδήποτε θα εμποδίσει τα μαλλιά σας να είναι απόλυτα υγιή. 

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλής ποιότητας σκουφάκι κολύμβησης για να προστατεύετε τα μαλλιά σας: Το να βάζετε λάδια, θεραπείες και μαλακτικά στα μαλλιά σας πριν κολυμπήσετε είναι υπέροχο και θα προσφέρει προσωρινή προστασία, αλλά αφού μείνετε για κάποια ώρα στο νερό αυτά θα ξεπλυθούν. Δοκιμάστε να φορέσετε ένα καλό σκουφάκι κολύμβησης που θα παρέχει ένα φυσικό εμπόδιο για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το αλμυρό νερό. Αν μάλιστα πηγαίνετε στη θάλασσα συχνά, τότε αυτή είναι η ιδανική λύση.

Featured Media: @chiaraferragni