fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Έχετε μεικτή επιδερμίδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε άμεσα

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα και τακτικές


Έχετε μεικτή επιδερμίδα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε άμεσα

Το skincare είναι μια από τις πιο σημαντικές ρουτίνες αυτοφροντίδας που μπορεί να διατηρείτε στην καθημερινότητα σας. Δημιουργώντας μια ρουτίνα περιποίησης, δεν προστατεύετε μόνο το δέρμα σας για το τώρα, αλλά και για το μέλλον. Ωστόσο, οι ρουτίνες ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχετε, είτε είναι λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο ή μεικτό. Όσο για το τελευταίο, αν και είναι εξαιρετικά συνηθισμένο, μπορεί να καταλήξει δύσκολο το να βρείτε ένα αποτελεσματικό σχήμα καθώς αφορά ένα πρόσωπο με έντονα ξηρές και λιπαρές περιοχές.

beauty
@hoskelsa

Τι είναι το μεικτό δέρμα;

Το μεικτό δέρμα είναι ένα μείγμα ξηρού και λιπαρού δέρματος σε διάφορες περιοχές του προσώπου σας, όπως η ζώνη Τ που αφορά τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Μερικά σημάδια που υπογράφουν πως μπορεί να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι το λαμπερό αποτέλεσμα, τα μαύρα στίγματα και οι πόροι που φαίνονται μεγαλύτεροι από το κανονικό. Ωστόσο, ο τύπος δέρματος, όπως σχεδόν όλοι οι φυσικοί παράγοντες, είναι γενετικός. Έτσι, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορεί σίγουρα να επηρεάσουν τις καταστάσεις που θέλετε να αντιμετωπίσετε. Οποιαδήποτε προϊόντα περιέχουν σκληρά, ξηραντικά συστατικά μπορεί να ερεθίσουν ορισμένες περιοχές του προσώπου σας ενώ παράλληλα να προκαλέσουν παραγωγή ελαίων σε άλλες περιοχές που προηγουμένως είχαν λιπαρότητα. Η καλύτερη λύση για τη θεραπεία του μεικτού δέρματος είναι η χρήση διαφορετικών προϊόντων σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου για να εξισορροπήσετε την αναλογία ξηρού προς λιπαρό.

 Full on

Full on

Απαλό Γαλάκτωμα Καθαρισμού, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Top choice

Top choice

The Regenerating Serum Grande, La Mer, Attica

BUY ME
 Hollywood made

Hollywood made

Noni Bright Vitamin C, Kora Organics, Sephora

BUY ME

Τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Ως καθαριστικό, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μια απαλή, υδατοδιαλυτή φόρμουλα με ένδειξη για μεικτό δέρμα πριν πείτε το "ναι" σε μια πιο σκληρή φόρμουλα για τις λιπαρές περιοχές. Για τα ξηρά σημεία, είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολεπιστικό καθαριστικό για να απομακρύνετε το ξηρό δέρμα. Πριν εφαρμόσετε άλλα προϊόντα, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό, μη ερεθιστικό τονωτικό για να προσθέσετε υγρασία στο ξηρό δέρμα, ελαχιστοποιώντας τη λιπαρότητα. Εάν επιλέξετε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε είδος αντιοξειδωτικού, όπως η βιταμίνη C, που ενισχύει το κολλαγόνο για νεανική λάμψη, χρησιμοποιήστε συμπυκνωμένες ποσότητες της φόρμουλας με τη μορφή τζελ, ορού ή υγρού. Αυτή η μέθοδος εφαρμογής θα είναι η πιο αποτελεσματική και δε θα προκαλέσει breakouts.

Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε ρουτίνα περιποίησης να χρησιμοποιείτε τα πιο λεπτά προϊόντα πριν τα πιο παχύρευστα.

Εάν είστε αρχάριοι με τις φόρμουλες, επιλέξτε ένα λιγότερο συμπυκνωμένο προϊόν για να ξεκινήσετε να εισάγετε τα ενεργά συστατικά στο δέρμα σταδιακά. Στη συνέχεια, για τις ξηρές περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα λείανσης ή πρόσθετη ενυδάτωση. Όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης δέρματος, προσπαθήστε να αποφύγετε οποιοδήποτε είδος αρωματικού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Εάν πάλι είστε λάτρεις των ρετινοειδών τα οποία βοηθούν το δέρμα στην απολέπιση και στην παραγωγή κολλαγόνου τότε να είστε προσεκτικοί με την εφαρμογή τους σε ξηρές περιοχές. Τέλος, εάν διαπιστώσετε ότι οι ξηρές περιοχές δεν βελτιώνονται μόνο με μια ενυδατική κρέμα, συστατικά όπως το σκουαλάνιο ή το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση τους. Για το τέλος θυμηθείτε να εφαρμόζετε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό σας.

beauty-3JV41.jpg

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αλλάξετε τη ρουτίνα σας

Πρώτα απ 'όλα, να είστε υπομονετικοί. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν έως και μερικοί μήνες πριν το δέρμα σας συνηθίσει πλήρως στα νέα προϊόντα της ρουτίνας σας. Εάν σκοπεύετε να εντάξετε πολλά προϊόντα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε σταδιακά κάθε νέο προϊόν, ώστε το δέρμα σας να έχει χρόνο να προσαρμοστεί. Επιπλέον, θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί με τον καιρό, ειδικά αν ζείτε σε μέρος με έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα το καλοκαίρι, μπορεί να μην χρειάζεστε τόση ενυδατική κρέμα όση χρειάζεστε τον ξηρό χειμώνα.