fbpixel

Search icon
Search
6 skincare resolutions που μπορείτε να κάνετε τον Απρίλιο
FACE & BODY

6 skincare resolutions που μπορείτε να κάνετε τον Απρίλιο

Λίγο πριν φτάσετε στη μέση του χρόνου


Οι πρώτοι μήνες του χρόνου έχουν περάσει και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε ποια θα πρέπει να είναι τα βήματα για να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. Έτσι, ενώ συνήθως στην αρχή του χρόνου όλοι επικεντρώνονται στο να παραμείνουν δραστήριοι, να μειώσουν τα κιλά τους και να αφαιρέσουν οτιδήποτε τοξικό από τη ζωή τους, τώρα, είπαμε να σας αποκαλύψουμε τις πιο εύκολες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. 

rare-beauty.jpg

Παραμείνετε συνεπείς με τον καθαρισμό 

Ο καθαρισμός είναι ένα κρίσιμο, αδιαπραγμάτευτο βήμα σε οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Έτσι, δεσμευτείτε να διατηρήσετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας σταθερή. Θα πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπο σας κάθε πρωί πριν κάνετε το μακιγιάζ και κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Το πρωί, αναζητήστε ένα καθαριστικό προσώπου σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματος σας, που θα κάνει detox και θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει. Κάντε απαλό μασάζ με το καθαριστικό προσώπου, με κυκλικές κινήσεις και μετά ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Το βράδυ μπορείτε να επενδύσετε σε ένα πιο απολεπιστικό προϊόν.

Χρησιμοποιείτε ορό πρόσωπου 

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε λαμπερό, υγιές δέρμα, ένας ορός προσώπου είναι απαραίτητος. Αυτές οι ισχυρές, στοχευμένες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην ενυδάτωση και την τόνωση της επιδερμίδας σας. Γι' αυτό, η χρήση τους πρωί και βράδυ, θα πρέπει να μπει στα must σας. Αφού κάνετε το βήμα του καθαριστικού και πριν τη βασική ενυδάτωση, πείτε το «ναι» σε ένα εξειδικευμένο serum. Απλώστε μερικές σταγόνες σε υγρό, καθαρό δέρμα και χρησιμοποιήστε το μασάζ προσώπου για να απλώσετε το προϊόν σε ολόκληρη την επιδερμίδα σας. Μετά από λίγες μόνο χρήσεις, θα παρατηρήσετε εκπληκτικές διαφορές και ορατά σφριγηλό δέρμα.

beauty-routine.jpg

Αφαιρείτε το μακιγιάζ κάθε βράδυ

Ένα από τα μεγαλύτερα faux pas ομορφιάς που μπορείτε να κάνετε είναι το να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν κοιμάστε, το μακιγιάζ μπορεί να αναμιχθεί με τη βρωμιά και τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του δέρματός σας και έτσι να οδηγηθείτε σε φραγμένους πόρους. Οι φραγμένοι πόροι, με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν σε σπυράκια και μαύρα στίγματα. Για να διευκολύνετε τον εαυτό σας, απλώς επενδύστε σε ένα μικκυλιακό νερό που μπορεί να φανεί απόλυτα χρήσιμο.

Κάντε προτεραιότητα την εφαρμογή της ενυδατικής

Το να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι κρίσιμο για να διασφαλίσετε ότι έχει την καλύτερη εμφάνιση. Το κλειδί για τη διατήρηση της ενυδάτωσης είναι η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ — ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Επιλέξτε ένα προϊόν που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και σκεφτείτε να εντάξετε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η αλόη βέρα στη ρουτίνα σας.

Λάβετε σοβαρά υπόψιν την ηλιοπροστασία

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου —ή τον καιρό— θα πρέπει πάντα να αφιερώνετε χρόνο για να εφαρμόζετε αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 15 ή υψηλότερο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Αλλά μην σταματήσετε εκεί. Επιπλέον, μέτρα αντηλιακής προστασίας που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά περιλαμβάνουν τον περιορισμό του χρόνου σας στον ήλιο -ειδικά τις ώρες αιχμής-, την αναζήτηση σκιάς και την κάλυψη εκτεθειμένων περιοχών με μακριά μανίκια, παντελόνια, καπέλο αλλά και γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία. Για να κάνετε τη ρουτίνα σας με την αντηλιακή προστασία λίγο πιο εύκολη, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με SPF.

beauty-lathi-sto-make-up.jpg

Ξεκινήστε μια ρουτίνα αντιγήρανσης 

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς - ή πολύ αργά - για να αρχίσετε να ακολουθείτε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης. Με τα σωστά προϊόντα περιποίησης, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια γήρανσης, όπως τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, με συνεχή χρήση και με την πάροδο του χρόνου. Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε έναν ορό νύχτας με ρετινόλη και θα δείτε πως όσο περνάει ο καιρός, η εμφάνιση των ρυτίδων θα μειώνεται. Ένα άλλο βήμα αντιγήρανσης που πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατόν είναι το να χρησιμοποιήσετε κρέμα ματιών. Η περιοχή των ματιών σας είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σας, επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.