fbpixel

Search icon
Search
Έχετε θαμπό δέρμα; Αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι και πως θα το φωτίσετε
FACE & BODY

Έχετε θαμπό δέρμα; Αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι και πως θα το φωτίσετε

Με μικρές, καθημερινές αλλαγές


Εάν κοιτάτε στον καθρέφτη και παρατηρήσατε ότι η επιδερμίδα σας στερείται λάμψης, μπορεί να έχετε να κάνετε με θαμπό δέρμα. Τους χειμερινούς και πιο κρύους καιρικούς μήνες, όταν ο αέρας στερείται υγρασίας, το αδύναμο, κουρασμένο δέρμα είναι ιδιαίτερα συχνό. Μάλιστα, είναι μια κατάσταση που όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ενώ ο καιρός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν γιατί η επιδερμίδα σας δεν έχει τη λάμψη που όλοι αναζητάτε. Για να ανακτήσετε την ανανεωμένη, υγιή και λαμπερή όψη, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα σημάδια του θαμπού δέρματος, ώστε να μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να το βοηθήσετε να ανακτήσει τη νεανική του λάμψη. Έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω τις πιο κοινές αιτίες μαζί με συμβουλές για το πώς θα φωτίσετε το πρόσωπο σας.

fall-skin.jpg

Τι είναι το θαμπό δέρμα;

Το θαμπό δέρμα δεν έχει ορατή λάμψη. Μοιάζει επίπεδο, και μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένοι ή σαν να έχετε παραμελήσει τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει. Μερικές φορές το θαμπό αποτέλεσμα μπορεί να έχει τραχιά και αφυδατωμένη αίσθηση. Αν και αποτελεί μια συνηθισμένη δερματοπάθεια, ειδικά κατά τους πιο κρύους μήνες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτείτε.

Οι πιο κοινές αιτίες θαμπού δέρματος

Το θαμπό δέρμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών προβλημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με σχετικά εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σας μακροπρόθεσμα. 

1. Νεκρά κύτταρα δέρματος

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα ωριμάζει και δεν αποβάλλει τα κύτταρα του με τον ίδιο ρυθμό και η ικανότητά του να παράγει έλαια αρχίζει να επιβραδύνεται. Εξαιτίας αυτού, το μπορεί να γίνει πιο ξηρό και να βλέπετε ορατά τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του. Αυτά καταλήγουν να καλύπτουν το λαμπερό δέρμα από κάτω και να παρουσιάζονται ως θαμπή επιδερμίδα.

Πώς θα το διαχειριστείτε: Για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων, φροντίστε να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση των νεκρών κυττάρων όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει και στο λείο, τελικό αποτέλεσμα. Η χρήση προϊόντων που περιέχουν γλυκολικό οξύ και άλφα υδροξυοξύ (AHA), μπορεί να βοηθήσουν στη φωτεινότητα της όψης του δέρματος σας. 

face-woman-skin.jpg

2. Γήρανση

Καθώς μεγαλώνετε, τα προβλήματα του δέρματος όπως ο ανομοιόμορφος τόνος, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μπορούν να θαμπώσουν την επιδερμίδα σας. Αυτό, σε συνδυασμό με την αργή ικανότητα του σώματος να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα αποτελεί την τέλεια συνταγή για θαμπό δέρμα.

Πώς θα το διαχειριστείτε: Προσασρμόστε τη skincare ρουτίνα σας ώστε να μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης. Επιλέξτε ορούς αντιγήρανσης που επανορθώνουν το φραγμό του δέρματος και μειώνουν ορατά τις λεπτές γραμμές ενώ κοιμάστε. Συστατικά όπως η βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ είναι must. 

3. Ξηρό δέρμα

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχει έλλειψη υγρασίας στον αέρα και αυτό μπορεί να σας αφήσει με αφυδατωμένη επιδερμίδα. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αυτό μπορεί να το κάνει ακόμη πιο ξηρό και το πρόσωπό σας μπορεί να φαίνεται άτονο και κουρασμένο ενώ το νιώθετε σφιχτό και τραχύ. 

Πώς θα το διαχειριστείτε: Η ενυδατική κρέμα είναι αδιαπραγμάτευτη για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά κατά την ψυχρή χειμερινή περίοδο, επομένως είναι σημαντικό να ενυδατώνετε συχνά για να διατηρείστε τονωμένες και νεανικές. Τα κεραμίδια παρέχουν ενυδάτωση μακράς διαρκείας ενώ ενισχύουν το φραγμό του δέρματος. 

coffee-skincare-1.jpg

4. Δεν κοιμάστε αρκετά

Το δέρμα σας έχει την ευκαιρία να ανανεωθεί και να αναπλαστεί ενώ κοιμάστε. Σύμφωνα με έρευνες, όταν κοιμάστε καλά, τα κύτταρα του δέρματος σας εργάζονται για να επιδιορθώσουν τις βλάβες, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον οργανισμό σας τον χρόνο που χρειάζεται για την επαναφορά του.

Πώς θα το διαχειριστείτε: Αξιοποιήστε στο έπακρο τον ύπνο, ξεκινήστε να κοιμάστε περισσότερο και φυσικά δοκιμάστε προϊόντα, όπως μάσκες ύπνου που μειώνουν τις ρυτίδες, συσφίγγουν το δέρμα και φωτίζουν την επιδερμίδα.