fbpixel

Search icon
Search
Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Αυτή είναι η ιδανική skincare ρουτίνα για εσάς
FACE & BODY

Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Αυτή είναι η ιδανική skincare ρουτίνα για εσάς

Πάρτε τα μέτρα σας


Το ευαίσθητο δέρμα υπάρχει με τις δικές του μοναδικές προκλήσεις. Για να διατηρήσετε όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την αίσθηση υγείας, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στα κατάλληλα προϊόντα και συμβουλές. Φυσικά, αυτό σημαίνει να εφοδιαστείτε με τα καλύτερα products περιποίησης της επιδερμίδας για τις δικές σας ανάγκες. Άλλωστε, μια λάθος κίνηση μπορεί να την επηρεάσει αρνητικά και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε. 

Είτε είστε νέοι στον κόσμο του skincare, είτε απλώς αναζητάτε τρόπους για να ανανεώσετε τη ρουτίνα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας σας, συνεχίστε να διαβάζετε. Παρακάτω, σας δίνουμε μια μικρή περιγραφή για το πώς να δημιουργήσετε το τέλειο combo για ένα υγιές δέρμα.

french-woman-makeup.jpg

Ποια είναι τα σημάδια του ευαίσθητου δέρματος;

Πριν προχωρήσετε σε μια ρουτίνα περιποίησης για ευαίσθητο δέρμα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε αν αυτό είναι πραγματικά ευαίσθητο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια σταθερή check list εγκεκριμένη από δερματολόγο για να είναι προφανής η απάντηση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας σε διαφορετικά προϊόντα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το να βιώνετε τσούξιμο, κάψιμο ή κοκκινίλες είναι μια καλή ένδειξη ότι έχετε ευαισθησίες.

ΒΗΜΑ #1: Κρατήστε τον καθαρισμό απλό

Τα fancy και πολλά υποσχόμενα προϊόντα καθαρισμού είναι υπέροχα και κάνουν καλή δουλειά, αλλά σπάνια αφορούν σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Για αυτόν τον λόγο επιλέξτε κάποιο που δεν περιέχει λάδι, σαπούνι και αλκοόλη. Χρειάζεστε ενυδατικά προϊόντα που δε θα απογυμνώσουν το δέρμα και δεν θα προκαλέσουν ξηρότητα. Μάλιστα, αν μπορείτε να κάνετε με το ίδιο σαπούνι και ντεμακιγιάζ τότε το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί. Δώστε του με ένα βήμα ενυδάτωση και καταπραϋντική δράση και απομακρύνετε έλαια και ρύπους. Στο τέλος χρησιμοποιήστε και ένα βαμβάκι με το μικκυλιακό νερό για ότι έχει απομείνει.

face-woman-makeup-concealer.jpg

ΒΗΜΑ #2: Κάντε απαλή απολέπιση

Είναι εύκολο ένα ευαίσθητο δέρμα να έχει άμεσα την αίσθηση του ερεθισμού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε την απολέπιση. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος σας, ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο η απολέπιση είναι απολύτως απαραίτητη. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια και φωτίζει την όψη της επιδερμίδας σας. Επειδή τα φυσικά scrub μπορεί να είναι σκληρά για το δέρμα, δοκιμάστε ένα χημικό απολεπιστικό με γλυκολικό οξύ, σε μορφή serum, το οποίο είναι εξαιρετικό για ανάπλαση. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το βράδυ μία ή δύο φορές την εβδομάδα κάτω από την ενυδατική σας κρέμα.

ΒΗΜΑ #3: Ενυδάτωση

Μπορεί να έχετε επιφυλάξεις σχετικά με την τοποθέτηση πολλών προϊόντων περιποίησης στο ευαίσθητο δέρμα σας, αλλά η ενυδατική κρέμα είναι βασικό στοιχείο σε κάθε καλή ρουτίνα περιποίησης. Λειτουργεί προστατεύοντας το φραγμό υγρασίας και διασφαλίζει ότι το δέρμα σας παίρνει την απαραίτητη ενυδάτωση. Δοκιμάστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα που παρόλα αυτά θα σας παρέχει πλούσια ενυδάτωση ενώ παράλληλα θα δρα για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. 

beach-woman-1.jpg

ΒΗΜΑ #4: Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Η προστασία από τον ήλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σημαντικό να φοράτε καθημερινά αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή περισσότερο για να προστατευτείτε από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Όταν ψάχνετε για το κατάλληλο προϊόν, αναζητήστε κάποιο που βοηθά στην ενυδάτωση και καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα. Μετά τον καθαρισμό, απλώστε το απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας μέχρι να απορροφηθεί καλά. Αν θέλετε να μειώσετε τα βήματα της ρουτίνας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με SPF το πρωί. Όχι μόνο θα κάνετε λιγότερο χρόνο αλλά θα έχετε και όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ένα.