fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε υπέροχο δέρμα; Δοκιμάστε αυτά τα tips πριν αγοράσετε το επόμενο serum
FACE & BODY

Θέλετε υπέροχο δέρμα; Δοκιμάστε αυτά τα tips πριν αγοράσετε το επόμενο serum

Υπάρχουν συνήθειες που θα σας χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα


Με την κυκλοφορία αμέτρητων νέων προϊόντων κάθε χρόνο και με το TikTok να δίνει πολλά νέα tricks καθημερινά η βιομηχανία περιποίησης δέρματος έχει γίνει ένα άλυτο μυστήριο. Ακόμη και όταν ένα συστατικό ισχυρίζεται ότι κάνει θαύματα πάντα θα βρεθεί κάποιο άλλο που να μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά πιο αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια αν προσπαθείτε να βρείτε μέσα από τις νέες κυκλοφορίες το δικό σας ελιξίριο τότε πιθανότατα θα ψάχνετε για χρόνια. Για αυτό, πέρα από όλα όσα γνωρίζετε πως λειτουργούν, σας συστήνουμε να ανακαλύψετε εναλλακτικούς τρόπους για να αποκτήσετε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

hair-serum-vs-hair-oil-featured-image.jpg

1. Καταναλώστε άφθονο νερό

Είναι δεδομένο ότι γνωρίζετε πως πρέπει να πίνετε νερό, αλλά είναι σημαντικό να το ακούσετε ξανά γιατί αποτελεί "κλειδί" στην επίτευξη ενός υγιούς, λαμπερού δέρματος και φυσικά, στη συνολική υγεία σας. Έτσι, απλώς ενυδατώνοντας τον εαυτό σας θα ενυδατώσετε το δέρμα σας, θα βοηθήσετε στην πέψη, στην κυκλοφορία και στη συνολικά καλή λειτουργία των κυττάρων στο σώμα σας. Φυσικά, ο όρος "άφθονο" ποικίλλει για κάθε άτομο, οπότε προσπαθήστε να πίνετε τη σωστή ποσότητα για το σώμα σας για να δείτε τα ιδανικά αποτελέσματα. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάστε να πίνετε νερό; Να έχετε πάντα κοντά σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι.

2. Κοιμηθείτε με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες ήρθαν ξανά στη μόδα πριν από μερικά χρόνια για καλό λόγο. Όχι μόνο βοηθούν στη μείωση του σπασίματος και του φριζαρίσματος των μαλλιών, αλλά προσφέρουν επίσης απίστευτα οφέλη για το δέρμα—ιδιαίτερα στο ευαίσθητο δέρμα. Η εναλλαγή από μια παραδοσιακή μαξιλαροθήκη από βαμβάκι, πολυεστέρα ή κάποιο παρόμοιο υλικό σε μια μεταξένια λεία μαξιλαροθήκη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού, της φλεγμονής και στην εμφάνιση των ρυτίδων. Αν αναζητάτε κάποια πιο οικονομική εναλλακτική τότε το σατέν είναι για εσάς.

anti-ageing-serums.jpg

3. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Μπορεί η τελευταία φορά που κάποιος να σας πρότεινε να αγοράσετε υγραντήρα να είναι μακριά αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το μηχάνημα είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά τα οφέλη του θα σας εντυπωσιάσουν. Ο αέρας που φιλτράρεται μέσω ενός υγραντήρα ενυδατώνει το δέρμα σας, αποτρέποντας την ξηρότητα, την ευαισθησία, τη θαμπάδα, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Μπορεί επίσης να προωθήσει έναν πιο υγιή δερματικό φραγμό προστατεύοντας το δέρμα σας από βακτήρια και ρύπανση. Κοιμηθείτε με αυτόν και θα ξυπνήσετε με δέρμα απόλυτα λείο.

4. Δώστε "προτεραιότητα" στις θρεπτικές τροφές

Αυτό το trick δεν αποτελεί ένα ακόμη απλό μυστικό για υγιές, λαμπερό δέρμα. Είναι η απόλυτη συμβουλή. Καταναλώνοντας μια καλή και ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα που έχετε δει ποτέ. Για παράδειγμα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως ο σολομός και οι σπόροι chia μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και η βιταμίνη C που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα πορτοκάλια και οι πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Δίνοντας προτεραιότητα σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να θρέψετε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Παράλληλα πρέπει να περιορίσετε τα σάκχαρα, το fast food, τα φλεγμονώδη έλαια και το αλκοόλ.

best-brightening-serums-vfjs0.jpg

5. Χρησιμοποιήστε εργαλεία facial massage

Gua Sha, κύλινδρος νεφρίτη, κύλινδρος πάγου, σφαίρες πάγου, συσκευές μικρορεύματος. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα tools που αν εντάξετε στη ρουτίνα σας θα λατρέψετε. Είτε πάσχετε από φλεγμονή, ακμή, ερυθρότητα ή ξηρότητα, είτε απλώς ενδιαφέρεστε για τεχνικές αντιγήρανσης ή θέλετε ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τα προϊόντα σας να απορροφηθούν καλύτερα, υπάρχει ένα εργαλείο μασάζ προσώπου που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα και θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη φυσική λάμψη του δέρματός σας. Βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς.