fbpixel

Search icon
Search
5 ασυναγώνιστα hacks της Dr. Barbara Sturm για λαμπερό δέρμα
FACE & BODY

5 ασυναγώνιστα hacks της Dr. Barbara Sturm για λαμπερό δέρμα

Εμπιστευθείτε τη γνώμη των ειδικών


Από την επιλογή του βραδινού σας γεύματος μέχρι το τι βλέπετε στην τηλεόραση (ναι, είναι αλήθεια!), υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες στο περιβάλλον σας που μπορούν να έχουν επιβλαβή - ακόμα και φλεγμονώδη επίδραση στο δέρμα σας. H Dr. Barbara Sturm, το πρόσωπο πίσω από το ομώνυμο επιτυχημένο beauty brand μοιράζεται στο net-a-porter τα δικά της θαυματουργά hacks, με τα οποία μπορείτε να σταματήσετε οποιαδήποτε φλεγμονή που θα ταράξει την επιδερμίδα σας! 

barbara.jpg
Dr. Barbara Sturm

«Το υπέροχο δέρμα δεν έχει να κάνει μόνο με την καλή περιποίηση», δηλώνει η Dr. Sturm. «Βλέπω ασθενείς με επιδερμίδα που είναι άψυχη, θαμπή, με εξάρσεις από το άγχος, κόκκινες κηλίδες ή σακούλες κάτω από τα μάτια και όλοι έχουν την ίδια αιτία - φλεγμονή».

1. Το mindset σας έχει σημασία

«Δεν είναι μόνο το τι τρώτε ή πόσο κοιμόμαστε: τα συναισθήματα που νιώθετε μπορούν να προκαλέσουν στρες, ώστε το σώμα να απελευθερώσει κορτιζόλη, η οποία δημιουργεί φλεγμονή. Αν παρακολουθήσετε κάτι στην τηλεόραση που προκαλεί στρες, επαναπροσανατολίζεστε σε μια φλεγμονώδη αντίδραση- ωστόσο, αν είστε περιτριγυρισμένοι από τη φύση ή από όμορφη τέχνη σε ένα μουσείο για παράδειγμα, τότε μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Είναι τόσο σημαντικό να έχετε κάποιο βαθμό αποσύνδεσης από τις ειδήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μου αρέσουν οι θεραπείες με κόκκινο φως LED, καθώς είναι καλό για την ψυχική μας υγεία, την αναγέννηση και την αποκατάσταση του δέρματος.» 

shutterstock-1218169321.jpg

2. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι κάνετε

«Παρατηρώ γυναίκες που έχουν προκαλέσει τεράστιο τραύμα - από υπερβολικό peeling ή microneedling, για παράδειγμα - στο ίδιο τους το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και δεν το γνωρίζουν καν. Τα υγιή κύτταρα του δέρματος πρέπει να καλλιεργούνται και όχι να καταστρέφονται, και αυτό το λέω στους ασθενείς μου εδώ και 20 χρόνια. Ως εκ τούτου, συμβουλεύω ενάντια σε μια προσέγγιση που αναπτύσσει επιθετικά οξέα ή ρετινόλη. Μια ήπια, θεραπευτική προσέγγιση είναι αυτό που χρειάζεται για την προώθηση ενός υγιούς, νεανικού, λαμπερού δέρματος.»

3. Δεν είναι μόνο το τι τρώτε, αλλά και το πότε τρώτε

«Μπορεί να ακολουθείτε μια καθαρή, χορτοφαγική διατροφή, αλλά αν φάτε μια σαλάτα στις 8 το βράδυ, τότε το φαγητό σας θα παραμείνει άπεπτο στο στομάχι σας - και αυτό δημιουργεί οξύτητα, η οποία πυροδοτεί φλεγμονή. Έτσι, ενώ μπορεί να νομίζετε ότι είστε υγιείς τρώγοντας μόνο σαλάτες και λαχανικά, το αποτέλεσμα όμως είναι το αντίθετο.» 

Η λύση είναι να μην τρώτε ωμές τροφές τη νύχτα, επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να τις χωνέψει. Η διαλειμματική διατροφή είναι επίσης καλή. Έχουμε την τάση να μην τρώμε τα πρωινά, αλλά γιατί να μην σκεφτούμε αντί γι' αυτό να κάνουμε "skip" το δείπνο μας μερικές φορές; Γνωρίζουμε ήδη τις περισσότερες από τις προφανείς φλεγμονώδεις τροφές, όπως τα επεξεργασμένα ή τηγανητά τρόφιμα, το αλκοόλ, η ζάχαρη και το αλάτι, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, όπως το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, τα κεράσια, τα βατόμουρα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και οι ντομάτες. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε γλουταθειόνη (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό), όπως τα σπαράγγια, οι πιπεριές, τα καρότα, το μπρόκολο, τα αβοκάντο, τα κολοκύθια και το σπανάκι, είναι επίσης εξαιρετικά, όπως και τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός.

4. Βρείτε τις ισορροπίες στο work-out σας 

«Η γυμναστική είναι ένα από τα βασικά μέσα αντιγήρανσης. Μου αρέσει να το συνδυάζω - περπάτημα, ποδήλατο, pilates, yoga, τένις - και έχω την ίδια προσέγγιση στο work-out μου όπως και στο δέρμα: τίποτα δεν πρέπει να πονάει! Το να νιώθετε λίγο πόνο ή κούραση είναι φυσιολογικό όταν γυμνάζεστε, αλλά αποφύγετε οτιδήποτε σας φέρνει σε αυτή τη θέση, γιατί αυτό μπορεί να είναι σημάδι φλεγμονής!» 

shutterstock-111802772.jpg

5. Καλή θερμότητα έναντι κακής θερμότητας

«Ενώ η τεχνητή θερμότητα στο σπίτι σας, καθώς και η θερμότητα από τον ήλιο, μπορούν και οι δύο να προκαλέσουν φλεγμονή, η θερμότητα με τη μορφή σάουνας μπορεί να έχει θαυμάσια αποτελέσματα στο σώμα και το δέρμα. Η χρήση της έχει μελετηθεί κλινικά για τα τεράστια δερματικά, καρδιαγγειακά και άλλα οφέλη της, καθώς προσφέρει επιπλέον οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, επωφελείστε από πιο υγιές δέρμα μέσω της αναζωογόνησης των κυττάρων. Φροντίστε μόνο να εφαρμόζετε ορό υαλουρονικού οξέος και ενυδατική κρέμα αμέσως μετά τη σάουνα, για να σφραγίσετε την υγρασία και να αποφύγετε την αφυδάτωση - η ενυδάτωση είναι το παν!»

Tα προϊόντα της Dr. Barbara Sturm θα τα βρείτε στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά στο Idolo Spa, Χρυσοστόμου Σμύρνης 11Β, Θεσσαλονίκη, idolosalon.gr