fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να δείτε πραγματική διαφορά στο δέρμα σας; 7 συστατικά που κάνουν θαύματα
FACE & BODY

Θέλετε να δείτε πραγματική διαφορά στο δέρμα σας; 7 συστατικά που κάνουν θαύματα

Μια πραγματική αλλαγή σας περιμένει


Με την εστίαση να βρίσκεται στην υγιή λάμψη -και για αυτή τη χρονιά- υπάρχουν συστατικά που καταπραΰνουν τις φλεγμονές, επιδιορθώνουν τις περιβαλλοντικές βλάβες και ενισχύουν τον φραγμό του δέρματος. Με άλλα λόγια είναι τα πλέον απαραίτητα για την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας. Εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και σας τα παρουσιάζουμε.

skin-befor-40-skincare-products-1.webp

Πρεβιοτικά, προβιοτικά και μεταβιοτικά

Βρίσκονται στο επίκεντρο της φροντίδας του δέρματος για αρκετό καιρό, αλλά ο ρόλος που παίζουν στο να κάνετε το δέρμα σας πιο δυνατό και υγιές έχει λάβει πιο σταθερά διαπιστευτήρια τελευταία. Τα πρεβιοτικά είναι η «τροφή» που ενθαρρύνει ορισμένα βακτήρια να αναπτυχθούν, τα προβιοτικά αποτελούν ζωντανές καλλιέργειες βακτηρίων και τα μεταβιοτικά είναι υποπροϊόντα προβιοτικών που περιλαμβάνουν φυσικά παραγόμενα πεπτίδια και αμινοξέα. Όταν χρησιμοποιείτε προβιοτικά στην περιποίηση του δέρματος, τροφοδοτείτε τους υγιείς οργανισμούς του μικροβιώματος, κάτι το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα pH του δέρματος και διατηρεί τον δερματικό φραγμό ισχυρό.

Ρετινάλη

Αν αγαπάτε τις αλλαγές που βλέπετε από τη ρετινόλη στο δέρμα , τότε η ρετινόλη, η νεότερη μορφή αυτής της βιταμίνης που αποκαθιστά τη νεότητα, θα σας δώσει αποτελέσματα πιο άμεσα. Σύμφωνα με μελέτες τα αποτελέσματα είναι έως και 11 φορές πιο γρήγορα ενώ η ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα μειώνονται. Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά όταν εφαρμόζετε ρετινόλη, αυτή μετατρέπεται στο δέρμα σε ρετινάλη και μετά σε ρετινοϊκό οξύ. Έτσι, επειδή η ρετινάλη είναι ακριβώς το επόμενο βήμα στη διαδικασία μετατροπής, μπορείτε να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα και λιγότερο ερεθισμό από ό,τι με την παραδοσιακή ρετινόλη. Είναι επίσης η μόνη μορφή βιταμίνης Α που μειώνει το βακτηριακό φορτίο στο δέρμα, επομένως είναι εξαιρετική για την πρόληψη των εξανθημάτων.

coffee-skincare-1.jpg

Σουκινικό οξύ

Για δέρμα με τάση ακμής, θα θέλετε να κρατήσετε αυτό το φυτικό προϊόν κοντά σας. Είναι η πιο πρόσφατη ανακάλυψη μετά το σαλικυλικό οξύ και δεν στεγνώνει, ούτε ερεθίζει. Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν ξεσπάσματα είναι ότι έχουν διαταραγμένο δερματικό φραγμό και έτσι τα τυπικά συστατικά κατά της ακμής την ενθαρρύνουν αντί να λύσουν το πρόβλημα. Το σουκινικό οξύ λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά και στη μείωση της παραγωγής σμήγματος.

Το μανιτάρι reishi

Η αξιοποίηση της δύναμης της φύσης είναι μια τεράστια τάση στην περιποίηση του δέρματος, αλλά δεν προσφέρουν όλα τα φυσικά συστατικά αποτελέσματα. Τα μανιτάρια reishi παρόλα αυτά μπορούν να γίνουν η δική σας λύση. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την προώθηση της μακροζωίας, και θεωρείται πως είναι από τα top συστατικά για την περιποίηση του δέρματος, χάρη στις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιρυτιδικές τους ιδιότητες. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εξαιρετικό ενυδατικό και δρουν ως αναστολέας τυροσινάσης για να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος.

165334894-755426355360669-8429222183839375052-n.jpg

Αλόη

Ένα υπέροχο συστατικό που ηρεμεί το δέρμα μειώνοντας τον ερεθισμό και τη φλεγμονή. Η αλόη γίνεται ξανά trend και αποκτά όλο και περισσότερη ζήτηση για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Μάλιστα, πρόσφατα ξεκίνησε να χρησιμοποιείται και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά που την καθιστούν πιο δυνατή και ακόμα πιο αποτελεσματική. Δοκιμάστε τη σε συνδυασμό με το γαλακτικό οξύ ή κάντε κάποιο mix με βιταμίνη C

PHAs

Το peeling δεν είναι πλέον η μοναδική λύση στην απολέπιση. Πλέον τα πολυυδροξυοξέα κάνουν ακριβώς αυτό που θέλετε και σας χαρίζουν φρέσκια λάμψη στο δέρμα, αλλά χωρίς ερεθισμούς. Καθώς τα μόριά τους είναι πολύ μεγαλύτερα από τα AHA και BHA και δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στο δέρμα, λειτουργούν επιφανειακά και πετυχαίνουν γρήγορη ανανέωση. Επίσης, ενυδατώνουν, μειώνουν τις λεπτές γραμμές, αποτρέπουν τη γλυκοζυλίωση του δέρματος και παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία.

Υαλουρονικό οξύ 2.0

Αυτό το ισχυρό ενυδατικό θεωρείται κρίσιμο για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος, βοηθώντας τα κύτταρα σας να διατηρηθούν και ρυθμίζοντας την υγρασία τους. Τώρα, μια νέα γενιά υαλουρονικού οξέος βοηθά στην παροχή ενυδάτωσης ακόμα πιο βαθιά στο χόριο, προσφέροντας αντιγηραντικά οφέλη. Επειδή διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και βοηθά το δέρμα να λειτουργεί σωστά χαρίζει αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Το εξαιρετικά χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ είναι το μικρότερου μεγέθους HA που υπάρχει.