fbpixel

Search icon
Search
Έχετε κοκκινίλες στο πρόσωπο; 6 τρόποι να τις μειώσετε σύμφωνα με τους ειδικούς
FACE & BODY

Έχετε κοκκινίλες στο πρόσωπο; 6 τρόποι να τις μειώσετε σύμφωνα με τους ειδικούς

Ένα ενοχλητικό αποτέλεσμα που βλέπετε να εμφανίζεται στο πρόσωπο σας


Το κόκκινο δέρμα μπορεί να αποδοθεί σε πολλά πράγματα, όπως είναι ο ζεστός καιρός, η έντονη προπόνηση ή απλά η αίσθηση ενθουσιασμού ή αμηχανίας. Μερικές φορές η ερυθρότητα μπορεί να εμφανιστεί λόγω μιας δερματικής πάθησης, όπως η ροδόχρου ακμή, ή ζητημάτων όπως ενδοκρινικές διαταραχές που δεν μπορείτε να ανακαλύψετε εύκολα. Μια άμεση λύση είναι το δροσερό νερό ή μια ηρεμιστική μάσκα, αλλά πρακτικά απαιτούνται πιο εντατικές θεραπείες με τη βοήθεια επαγγελματιών περιποίησης του δέρματος. Όποια και αν είναι η δική σας περίπτωση, η λύση μπορεί να δοθεί ευκολότερα μόλις εντοπίσετε την αιτία.

fresh-skin.jpg

Εφαρμόστε μια δροσερή κομπρέσα

Εάν το κόκκινο δέρμα σας δεν οφείλεται σε κάποια υποκείμενη ιατρική κατάσταση, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε εφαρμόζοντας μια δροσερή κομπρέσα στην περιοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το δέρμα κοκκινίζει ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που επιτρέπει στη συνέχεια να υπάρχει αυξημένη ροή αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ερυθρότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης, όταν πίνουν αλκοόλ ή όταν ντρέπονται. Για να ηρεμήσετε το κοκκινισμένο δέρμα, τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με παγάκια και αφήστε την στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το πανί και απλώστε το απαλά στο δέρμα για περίπου 10 λεπτά.

Δοκιμάστε μια καταπραϋντική μάσκα

Εάν δεν χρειάζεται να σφίξετε τα αιμοφόρα αγγεία σας, αλλά επιδιώκετε να ηρεμήσετε το κόκκινο δέρμα που προκαλείται από ξηρότητα ή φλεγμονή, οι μάσκες προσώπου αποτελούν εξαιρετικές θεραπείες στο σπίτι όταν περιέχουν τα σωστά συστατικά. Το ροδόνερο είναι γνωστό ότι μειώνει την ερυθρότητα και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα. Επιπλέον, είναι φυσικά γεμάτο με βιταμίνες A, C και E, οι οποίες θα αφήσουν το δέρμα σας να φαίνεται και να μυρίζει υπέροχα μόλις μέσα σε λίγα λεπτά.

4-types-of-face-masks-you-need-in-your-skin-care-routine-1280x720.png

Ενυδατώστε τακτικά

Η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά αν εμφανίσετε χρόνια ερυθρότητα, ίσως είναι καιρός να αυξήσετε τη συχνότητα και τις συγκεντρώσεις. Αναζητήστε καταπραϋντικά συστατικά στις ενυδατικές σας κρέμες όπως αλόη, υαλουρονικό οξύ ή βρώμη. Θα σας αφήσουν μεταξένια αίσθηση όποιος και αν είναι ο τύπος του δέρματος σας.

Πείτε "ναι" στο λέιζερ

Η τεχνολογία λέιζερ χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους εδώ και χρόνια για να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα περιποίησης του δέρματος, από τη μείωση των ουλών ακμής, τη μείωση της υπερμελάγχρωσης και ακόμη και την ανύψωση του χαλασμένου δέρματος χωρίς να απαιτείται από τους ασθενείς να "ενδώσουν" στο χειρουργείο. Όσον αφορά την ανακούφιση από την ερυθρότητα, υπάρχει και μια θεραπεία, το V-Beam Laser που παράγει μια έντονη αλλά ήπια έκρηξη φωτός που καταστρέφει επιλεκτικά τα αιμοφόρα αγγεία των αγγειακών βλαβών χωρίς να καταστρέφει το περιβάλλον δέρμα και ιστό. Το λέιζερ KTP είναι μια άλλη επιλογή, η οποία καυτηριάζει τα διεσταλμένα αγγεία που προκαλούν ερυθρότητα. Άλλα λέιζερ, όπως το laser genesis, βοηθούν ασθενείς με συνδυασμό ροδόχρου ακμής και ακμής καταστρέφοντας τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και βοηθώντας το δέρμα να αυτοθεραπευθεί.

clear-skin-1632846984.jpg

Εξετάστε τις τοπικές κρέμες

Εάν γνωρίζετε ότι η ερυθρότητα στο δέρμα σας προκαλείται από ροδόχρου ακμή, μπορείτε να αναζητήσετε ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας. Μιλήσετε με το γιατρό σας και θα σας προτείνει τοπικές θεραπείες που χρειάζεστε για να ανακουφίσετε προσωρινά την ερυθρότητα. Εάν η ροδόχρου ακμή σας είναι ιδιαίτερα ξηρή, μια ηρεμιστική λοσιόν μπορεί επίσης να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Υπάρχουν βέβαια και πολλές διαθέσιμες επιλογές χωρίς ιατρική συνταγή.

Αποφύγετε τα ερεθιστικά προϊόντα

Η ερυθρότητα μπορεί να επιδεινωθεί από ορισμένα συστατικά της περιποίησης της επιδερμίδας όπως τα οξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για την απολέπιση του δέρματος. Απομακρυνθείτε από ισχυρά ρετινοειδή, καθώς αυτά τα προϊόντα μπορούν να ερεθίσουν περαιτέρω το ευαίσθητο δέρμα, καθώς και από σκληρά φυσικά απολεπιστικά και γυαλιστικά scrub. Ορισμένα προϊόντα ακμής μπορεί να ξηραίνουν και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αυτά είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ και τα γλυκολικά οξέα. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας προϊόν ενισχυμένο με οξύ, περιορίστε τη χρήση σε λίγες μόνο φορές την εβδομάδα ή αναζητήστε φόρμουλες που περιέχουν χαμηλό ποσοστό των προϊόντων.