fbpixel

Search icon
Search
Celine Dion: Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις
PEOPLE & MOMENTS

Celine Dion: Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Μία σπουδαία γυναίκα που δίνει τη δική της μάχη και μοιράζεται την ιστορία της


Τα τελευταία χρόνια, έχει δει τη ζωή της να αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχει δει την καθημερινότητά της να διαφοροποιείται σημαντικά. Η Celine Dion επρόκειτο να πραγματοποιήσει μία μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία κι ετοιμαζόταν για το Courage World Tour, που περιελάμβανε οκτώ συναυλίες -μεταξύ αυτών και μία στην Ελλάδα- προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023. Ωστόσο, η ζωή είχε άλλα σχέδια για την πασίγνωστη τραγουδίστρια, καθώς κάπου εκεί, έγινε γνωστό ότι πάσχει από μία σπάνια νευρολογική διαταραχή, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS).

Τώρα, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που έρχεται κι αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, η Dion μοιράζεται τη δική της ιστορία και μας βάζει μέσα στην καθημερινότητά της.

Τι πρέπει να περιμένουμε;

Το νέο ντοκιμαντέρ και οι αποκαλύψεις

Όλος ο κόσμος «πάγωσε», όταν η Celine Dion αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για το πρόβλημά της. Βρέθηκε στο επίκεντρο, είδε όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της και η ίδια, μοιράστηκε από την πρώτη στιγμή λεπτομέρειες για όσα αντιμετώπιζε - κι εξακολουθεί να το κάνει. Τώρα, έρχεται ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ, που καταγράφει τη μάχη της με την σπάνια νόσο που την ταλαιπωρεί, μέσα από το Amazon MGM Studios. «Aυτά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα, το ταξίδι από την ανακάλυψη της πάθησής μου μέχρι να μάθω πώς να ζω με αυτήν», αναφέρει σε μία πρώτη τοποθέτησή της η Dion, στο «I Am: Celine Dion», που θα κάνει μία αναδρομή στην καριέρα, όσο και στην προσωπική της ζωή, παρουσιάζοντας όλη την αλήθεια για τη νευρολογική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί η ίδια. 


Η Amazon MGM Studios, γνωστοποίησε τη Δευτέρα την είδηση για την επερχόμενη ταινία, ενώ το δελτίο τύπου σημειώνει μεταξύ άλλων, πως η γνωστή τραγουδίστρια θα μιλήσει για τη δική της ιστορία πιο αληθινά κι ανοικτά από ποτέ. «Δεν αφήνω αυτή την πάθηση να με καθορίζει. Καθώς συνεχίζεται ο δρόμος για την επανέναρξη της καριέρας μου, συνειδητοποίησα πόσο μου έλειψε το να μπορώ να βλέπω τους θαυμαστές μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αποφάσισα ότι ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου για να βοηθήσω άλλους που μοιράζονται αυτή τη διάγνωση», τόνισε η Dion, που πρόσθεσε πως πρόθεσή της είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για αυτή την ελάχιστα γνωστή πάθηση. 

«Από τις επισκέψεις της στις ντουλάπες της υψηλής ραπτικής για περιοδείες και τα προσωπικά της αντικείμενα μέχρι το χρόνο που περνούσε στο στούντιο ηχογράφησης, το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιδιωτική ζωή μιας παγκόσμιας star που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Ένα συναισθηματικό, ενεργητικό και ποιητικό ερωτικό γράμμα στη μουσική, η ταινία καταγράφει περισσότερο από ένα χρόνο κινηματογράφησης καθώς η θρυλική τραγουδίστρια περιηγείται στο ταξίδι της προς μια ανοιχτή και αυθεντική ζωή εν μέσω ασθένειας», σημειώνεται -την ίδια στιγμή- στο promo του ντοκιμαντέρ και πλέον, άπαντες περιμένουν σε αυτή τη φάση το τελικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη μάχη

shutterstock-1662731755.jpg

Είναι γεγονός, ότι οι πασίγνωστοι celebrities και οι A-listers μοιάζουν να είναι... απροσπέλαστοι. Οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν μπορεί να τους αγγίξει τίποτα, πως είναι πάντα καλά σωματικά και ψυχολογικά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλούς από αυτούς να μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες και να δίνουν σκληρές μάχες με σοβαρές παθήσεις. Μία από αυτούς, είναι και οι Celine Dion. Τον Δεκέμβρη του 2022, αναγκάστηκε να αναβάλλει την παγκόσμια περιοδεία της και να μιλήσει για πρώτη φορά για την υγεία της, σε ένα video στο Instagram. «Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα περνάω. Αν και μου ραγίζει η καρδιά, είναι καλύτερο να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να ξαναβγώ στη σκηνή. Θέλω να ξέρετε όλοι σας, ότι δεν τα παρατάω.. και ανυπομονώ να σας ξαναδώ», είχε σημειώσει τότε η Dion κι αμέσως, υπήρξε μία μεγάλη ανησυχία.

Έκτοτε, τόσο η ίδια, όσο και πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της, μίλησαν αρκετές φορές για όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και για το πόσο πολύ άλλαξε η ζωή της από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν ήταν -σίγουρα- τίποτα εύκολο, δεν έγινε τίποτα χωρίς κόπο και μεγάλη προσπάθεια. Σε πρόσφατη τοποθέτησή της, η αδερφή της τόνισε πως πλέον δεν έχει τον έλεγχο των μυών της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Εργάζεται σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της. Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη». Η Celine Dion ήταν μία γυναίκα με γεμάτη καθημερινότητα. Μία γυναίκα γεμάτη ενέργεια, γεμάτη όρεξη για ζωή. Κι όμως, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS) μπήκε στην καθημερινότητά της και τα άλλαξε όλα. Τώρα, είναι αναγκασμένη να προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο και να παλέψει με όσες δυνάμεις έχει, με την οικογένειά της να βρίσκεται συνεχώς κοντά της και εμείς, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τη σκληρή της μάχη, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που αναμένεται με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον...