fbpixel

Search icon
Search
Αυτές οι πρωινές συνήθειες θα συμβάλουν στην απώλεια αλλά και διατήρηση του βάρους σας
WELLNESS

Αυτές οι πρωινές συνήθειες θα συμβάλουν στην απώλεια αλλά και διατήρηση του βάρους σας

Ροφήματα με θετικά οφέλη για τον μεταβολισμό σας


Η συζήτηση για την απώλεια αλλά και τη διατήρηση του βάρους μας είναι ατέρμονη. Η αλήθεια είναι πως με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει τις τελευταίες δεκαετίες, όλοι γνωρίζουμε λίγο - πολύ τι χρειάζεται να κάνουμε και ποιον δρόμο να διαλέξουμε. Σίγουρα το διατροφικό πλάνο και οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν τον μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ρόλο αυτής της διαδικασίας, ωστόσο υπάρχουν μερικές εύκολες συνήθειες, που θα μας βοηθήσουν να δούμε τη διαφορά που αναζητάμε. 

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πρωινά ροφήματα που θα συμβάλουν στην απώλεια κιλών!

Iced matcha 

28c95b292610f9afebd90af55dad81f3.jpg

Τα τελευταία χρόνια το τσάι matcha έχει γνωρίσει τη δική του επιτυχία. Από celebrities μέχρι it girls το επιλέγουν κυρίως για τα θετικά οφέλη που έχει στον οργανισμό. Ένα από αυτά είναι ότι βοηθάει στη διατήρηση του βάρους αλλά και στην απώλεια κιλών. Το παγωμένο matcha τσάι, λοιπόν, είναι η ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας μας, αφού είναι δροσιστικό και ταυτόχρονα, θρεπτικό. Περιέχει αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, ενώ μπορείτε να προσθέσεις και σκόνη κολλαγόνου για μεγαλύτερη επιτυχία. 

Hot water with lemon

1dc6429ed19356c38762db7b60bc87a0.jpg

Πρόκειται για μία γνωστή και παλιά συνταγή αλλά πάντοτε επιτυχημένη. Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί και οι διατροφολόγοι, οι οποίοι συστήνουν να ξεκινάμε την ημέρα μας μ' ένα ποτήρι ζεστό νερό μαζί με λεμόνι. Το λεμόνι έχει πολλά οφέλη λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά και ίνες πηκτίνης. Ο λόγος που αυτό το ρόφημα είναι εξαιρετικό για απώλεια βάρους είναι επειδή είναι ενυδατικό, χωρίς θερμίδες και μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Water with cucumber and mint 

2239d83caf08dd7c16ea4c3cc1911ab2.jpg

Ένα δροσιστικό ρόφημα με νερό, αγγούρι και μέντα θα σας χαρίσει με ευκολία και μέσα σε λίγα λεπτά το αναζωογονητικό πρωινό που επιθυμείτε. Μπορείτε να το ετοιμάζεται από την προηγούμενη ημέρα και να το τοποθετείτε στο ψυγείο έτσι ώστε να παίρνει όλα τα αρωματικά και τη γεύση που χρειάζεται. Βοηθάει στην απώλεια του λίπους και τονώνει τον οργανισμό. Ξεκινήστε αυτή τη συνήθεια από αύριο κιόλας και παρατηρήστε τη διαφορά.  

Green tea 

cb716bc44e68328e25d7d0acbc30a32c.jpg

Το πράσινο τσάι θεωρείται “θαυματουργό”. Όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει και στην απώλεια και στον έλεγχο του βάρους σας.

Coffee

38250e1d24fb3813c0c0a85e766135c3-1.jpg

Ο καφές περιέχει συστατικά όπως η νιασίνη, το κάλιο, το μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς και ενισχύουν τη λειτουργία των μυών. Επιπλέον, η καφεΐνη αυξάνει τον ρυθμό μεταβολισμού, δίνει ενέργεια, συνεπώς, ναι, μπορούμε να πούμε ότι με τον τρόπο του βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Ginger tea 

692dc91f9450034bb16c82ddeb6aa389.jpg

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ginger είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα συστατικά για τον οργανισμό. Έχει πολλαπλές λειτουργίες, καθώς  ανακουφίζει από τη ναυτία, τον πόνο και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, ενώ έχει συσχετιστεί και με την απώλεια βάρους. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε δύο ουσίες, την τζιντζερόλη και τo σόγκαολ βοηθάει στο να πούμε αντίο στα περιττά κιλά. Οι δύο αυτές ουσίες δημιουργούν μία αντιοξειδωτική δράση που μειώνει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες.