fbpixel

Search icon
Search
Το ιδανικό βραδινό για εσάς που επιθυμείτε να χάσετε κιλά
WELLNESS

Το ιδανικό βραδινό για εσάς που επιθυμείτε να χάσετε κιλά

Οι top επιλογές που θα σας βοηθήσουν να δείτε άμεσα αποτελέσματα


Η επιλογή του βραδινού αποτελεί συχνά μία δύσκολη απόφαση. Η αλήθεια είναι πως όταν χαλαρώνουμε στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα, επιθυμούμε να απολαύσουμε νόστιμες γεύσεις που τις περισσότερες φορές έχουν και τις περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν θέλουμε να χάσουμε κιλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Για καλή μας τύχη υπάρχουν επιλογές, οι οποίες είναι ιδανικές για την περίοδο της απώλειας βάρους ενώ ταυτόχρονα έχουν θρεπτικά συστατικά, μπορούν να μας χορτάσουν και είναι και νόστιμες.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τες!

Αυγά

ben-kolde-ffqnath27em-unsplash-1.jpg

Τα αβγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχουν βασικά αμινοξέα. Θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πλήρεις πιο γρήγορα. Η πιο υγιεινή επιλογή είναι να τα καταναλώσετε βραστά. Αν προτιμάτε την ομελέτα ή γενικότερα το τηγάνι, το κλειδί είναι να τα προετοιμάσετε χωρίς λάδι ή με ελάχιστο. Μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα ψωμί ολικής και σαλάτα εποχής που θα σας προσφέρει κορεσμό και θα σας κάνει να νιώσετε χορτάτοι.

Γλυκοπατάτες

shutterstock-1406156348.jpg

Ενώ τόσο οι λευκές όσο και οι γλυκοπατάτες μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, οι δεύτερες έχουν μια μικρή υπεροχή, καθώς προσφέρουν περισσότερο από 280% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 8 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, σύμφωνα με το USDA. Άλλες γλυκοπατάτες - μωβ και λευκές ποικιλίες - παρέχουν διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, οι τελευταίες περιέχουν ενώσεις που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς σας και να μειώσουν τις φλεγμονές. Τόσο οι πορτοκαλί όσο και οι μοβ συμβάλλουν επίσης στην υγεία των ματιών. Tip: Μπορείτε να τις απολαύσετε με πολλούς τρόπους - ψητές, σε πουρέ ή ακόμη και γεμιστές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σούπες.

Λευκό ψάρι

shche-team-ntwa3dn7nni-unsplash-1.jpg

Το λευκό ψάρι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές όταν ψάχνετε για ένα υγιεινό και θρεπτικό βραδινό, χωρίς να πάρετε βάρος. Τα λευκά ψάρια σε σχέση με τα λιπαρά, έχουν μικρότερη συγκέντρωση λίπους, και γι' αυτόν το λόγο τα δεύτερα είναι ιδανικότερα για το μεσημεριανό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βραστά λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και θα σας χορτάσουν παράλληλα.

Ντομάτες

shutterstock-709635766.jpg

Μαζί με τις σημαντικές βιταμίνες και τα μέταλλα, οι ντομάτες παρέχουν μεγάλη δόση λυκοπενίου, ενός φυτοθρεπτικού συστατικού που συνδέεται με τη μείωση της χοληστερόλης, τον μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, τον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, ακόμη και με πιθανή προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα. Οι μαγειρεμένες ντομάτες μπορεί να παρέχουν περισσότερο λυκοπένιο από τις ωμές, αλλά και οι δύο προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, οπότε απολαύστε όποια εκδοχή προτιμάτε. Τώρα που ξεκινά η εποχή τους, επιλέξτε τες σκέτο ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο ή ακόμα συμπεριλάβετέ τες σε ένα ωραίο πιάτο napolitana με μακαρόνια ολική άλεσης.

Σαλάτα

shutterstock-1523718314.jpg

Και φυσικά η σαλάτα είναι ακόμα μια εξαιρετική λύση για βραδινό με λίγες θερμίδες. Μπορείτε να προσθέσετε λάχανο, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι κλπ. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά έχουν εξαιρετική διατροφική αξία, με ελάχιστες θερμίδες. Προσοχή χρειάζεται όμως, στην ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείτε. Μόλις μια κουταλιά λαδιού έχει 120 θερμίδες! Να βάζετε το ελάχιστο δυνατό. Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί βοηθάνε στο αδυνάτισμα, παρά τις θερμίδες που μπορεί να έχουν. Ειδικά, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και είναι εξαιρετικές τροφές για αδυνάτισμα.