fbpixel

Search icon
Search
Πράσινο Τσάι: Γιατί μπορεί να εξαφανίσει το λίπος της κοιλιάς
WELLNESS

Πράσινο Τσάι: Γιατί μπορεί να εξαφανίσει το λίπος της κοιλιάς

Aποτελεί ένα εξαιρετικό ποτό αποτοξίνωσης, συμβάλλει σε μια υγιή επιδερμίδα και ευνοεί την απώλεια βάρους


Κάτι πρέπει να υπάρχει στο πράσινο τσάι που το έχει κάνει ένα είδος διατροφικού showstopper. Στον κόσμο της υγείας και της ευρωστίας, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο περιζήτητα ροφήματα. Αποτελεί must-know μυστικό μεταξύ πολλών διασημοτήτων και υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σας πείσουν να μπείτε κι εσείς στο club των θαυμαστών του. Το πράσινο τσάι αποτελεί επίσης, ένα εξαιρετικό ρόφημα αποτοξίνωσης, ενώ κρατάει το δέρμα υγιές και καθαρό. Η τακτική κατανάλωσή του μπορεί επίσης να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Θυμηθείτε επίσης ότι φέρει αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύουν από φλεγμονώδεις ασθένειες, όπως ο βήχας και η γρίπη.

Παρόλα αυτά, το πράσινο τσάι θεωρείται κατάλληλο για την απώλεια βάρους και συγκεκριμένα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους. Παρακάτω, ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! 

1. Αντιοξειδωτικά

nathan-dumlao-bwwi0a-erto-unsplash.jpg

Το πράσινο τσάι είναι ένας θησαυρός από αντιοξειδωτικά. Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει μηδέν θερμίδες. Τείνει επίσης να σας γεμίζει και να σας οδηγεί σε ένα σημείο κορεσμού, αποτρέποντάς σας έτσι από το να καταναλώνετε αχόρταγα λιπαρά τρόφιμα. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι 2-3 φλιτζάνια σας βοηθούν να αποκτήσετε πιο επίπεδη κοιλιά!

2. Ενισχύει τον μεταβολισμό 

rajat-sarki-ms75jlbcabc-unsplash.jpg

Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, γεγονός που συμβάλλει στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό έως και 4%.

3. Ποτό χαμηλών θερμίδων

evie-s-kp7ezi-75as-unsplash.jpg

Θα πιστεύατε ότι το πράσινο τσάι έχει μηδέν θερμίδες. Ναι, μας ακούσατε! Οι θερμίδες του ροφήματος εξαρτώνται από τις προσθήκες που κάνετε από την πλευρά σας. Γι' αυτό παραλείψτε τη ζάχαρη και βάλτε μέλι, αν θέλετε το πράσινο τσάι σας να είναι γλυκό. Το μέλι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στην εξευγενισμένη ζάχαρη!

Good to know: Η υπερβολή σε οτιδήποτε δεν είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να χάσετε βάρος. Η υπερβολική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, οξύτητα και παρόλο που η περιεκτικότητά σε καφεΐνη είναι ανόργανη, η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δόση καφεΐνης!