fbpixel

Search icon
Search
5 λόγοι για τους οποίους το νερό με λεμόνι είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας σας
HEALTH

5 λόγοι για τους οποίους το νερό με λεμόνι είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας σας

Ένα ρόφημα που θα βελτιώσει σίγουρα τη συνολική σας υγεία


Πολλά έχουν ειπωθεί για το νερό με λεμόνι, από εκείνους που του αποδίδουν σχεδόν μαγικές ιδιότητες μέχρι άλλους που δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο άκρο είναι απολύτως αληθινό - κανένα ποτό δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά το νερό με λεμόνι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας μια σειρά από οφέλη. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους το νερό με λεμόνι είναι η τέλεια έναρξη της ημέρας σας!

Βοηθάει το νερό με λεμόνι στην πρόληψη του κοιλιακού φουσκώματος;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποστηρίζουν την κατανάλωση νερού με λεμόνι (συνήθως ζεστό) το κάνουν συνήθως το πρωί και με άδειο στομάχι για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος και να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό μας. Το λεμόνι δεν έχει μόνο όξινη γεύση, αλλά είναι και οξύ. Βοηθάει στην αλκαλοποίηση ή στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσει στην πρόληψη και τη βελτίωση του κοιλιακού φουσκώματος. Επιπλέον, συνιστά ορισμένα μπαχαρικά με τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε το ποτήρι νερό με λεμόνι για να ενισχύσουμε αυτό το αποτέλεσμα, όπως μάραθο, βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, κύμινο ή κόλιανδρο. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το ρόφημα επιτυγχάνει επίπεδο στομάχι, αλλά απλώς καταπολεμά αυτό το αίσθημα του πρηξίματος.

snapinstaapp-456216715-868683814739842-8236649755757101824-n-1080.jpg

Μπορεί το νερό με λεμόνι να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης;

Το νερό με λεμόνι βοηθά το στομάχι όταν πρόκειται να εκκρίνει γαστρικά υγρά. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη πέψη γενικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι όποιος πάσχει από οξύτητα στο στομάχι δεν πρέπει να το δοκιμάσει, καθώς μπορεί να αυξήσει το πρόβλημα. 

Το νερό με λεμόνι ανακουφίζει από τη δίψα;

Το λεμόνι περιέχει πολλά οργανικά οξέα, όπως το κιτρικό οξύ, τα οποία διεγείρουν τη σιελόρροια και ανακουφίζουν από τη δίψα, αντί να πίνετε απλώς νερό. Απλώς προσέξτε να αναμειγνύετε πάντα με νερό -το καθαρό λεμόνι μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.

590e2fdef29ba01dfdcad752a9d760f2.jpg

Το νερό με λεμόνι βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος;

Το δέρμα λατρεύει τη βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται σε όλα τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων των λεμονιών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση βιταμίνης C συμβάλλει θετικά στην εμφάνιση του δέρματός μας. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, για την υγεία των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Βοηθά επίσης στο σχηματισμό του κολλαγόνου, καθώς και στην ενίσχυση της εμφάνισης του δέρματος και στη σωστή επούλωση των πληγών.

Είναι το νερό με λεμόνι καλό για τη γενική υγεία;

Εκτός από το ότι βοηθάει στην πέψη και το δέρμα, το να πίνετε τακτικά νερό με λεμόνι είναι απλά φανταστικό για τη συνολική ευεξία. Το ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, δίνοντάς σας περισσότερες πιθανότητες να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό κάθε φορά που αισθάνεστε άρρωστοι-προσθέστε λίγο μέλι ή τζίντζερ για να βοηθήσετε στο κρυολόγημα.