fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Στη Σκόπελο με την Νίκη Χατζηνικολάου
TRAVEL

An insider guide to: Στη Σκόπελο με την Νίκη Χατζηνικολάου

Πρόκειται για τον ιδανικό, all-around προορισμό που θα ευχαριστήσει κάθε τύπο ταξιδιώτη


Ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο, βρίσκεται η Σκόπελος, μία καλοκαιρινή όαση που συνδυάζει εκπληκτικά το πράσινο της φύσης με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Ένα αρχοντικό νησί των Σποράδων που κερδίζει την καρδιά των επισκεπτών του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η Νίκη Χατζηνικολάου είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μας δώσει τα καλύτερα tips για να ακολουθήσουμε όταν βρεθούμε εκεί, καθώς επισκέπτεται το νησί της Σκοπέλου εδώ και πολλά καλοκαίρια και παραμένει ερωτευμένη με την ομορφιά και την απίστευτη γοητεία του τόπου.

Η ίδια μας ξεναγεί στο δικό της "home away from home", το νησάκι των Σποράδων που είναι γεμάτο πυκνά δάση που σμίγουν αρμονικά με την καταγάλανη θάλασσα.
screenshot-2023-08-24-at-52832-pm.png
Νίκη Χατζηνικολάου

Περιγράψτε μας τι είδους συναισθήματα σάς δημιουργεί η Σκόπελος

Ηρεμία, γαλήνη, ζωντάνια.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή – περίοδος για την επισκεφτεί κανείς;

Ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη Σκόπελο είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των εκπληκτικών παραλιών και των καταγάλανων ακτών. Παρόλα αυτά, έχοντας όρεξη για εξερεύνηση και όντας λάτρεις της φύσης, μία επίσκεψη στο νησί την άνοιξη ή το φθινόπωρο θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να αντικρίσετε το νησί με άλλο μάτι, από μια διαφορετική, πιο «βουνίσια», αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακή και ήρεμη πλευρά.

skopelos-island-by-niki-chatzinikolaou.jpeg

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψει κανείς;

Οι αποστάσεις από τη χώρα προς τις παραλίες είναι σχετικά μακρινές, συνεπώς το μεταφορικό μέσο κρίνεται απαραίτητο. Κατευθυνόμενοι προς τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού θα συναντήσετε μία σειρά από οργανωμένες παραλίες και μικρά, «ανοργάνωτα» κολπάκια με καταγάλανα νερά που θα σας μαγέψουν (Πάνορμος, Αντρίνες, Μηλιά, Καστάνη).

Για τους τολμηρούς και πιο adventurous επισκέπτες, η βόρεια και πιο «άγρια» πλευρά του νησιού είναι ιδανική για περίπατο, εξερεύνηση και βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, τα οποία θα σας δώσουν την ιδέα ότι βρίσκεστε σε έναν επίγειο παράδεισο.

Must-visit προορισμός, το χαρακτηριστικό και picturesque εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί. Είναι χτισμένο ψηλά, στα 100 μέτρα από τη θάλασσα, στην άκρη ενός βράχου στη βόρεια πλευρά του νησιού και προσφέρει μαγική πανοραμική θέα προς το Αιγαίο. Εκεί, γυρίστηκαν πολλές σκηνές του παγκοσμίως γνωστού musical, “Mamma Mia!”.

screenshot-2023-08-24-at-53009-pm.png
Adrina Resort & Spa

Που θα βρούμε την καλύτερη φιλοξενία στη Σκόπελο;

Εάν επιθυμείτε να μείνετε στη Χώρα της Σκοπέλου τότε το must-stay hotel είναι το Skopelos Village, το οποίο βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι και έχει απέραντη θέα στη γραφική και αμφιθεατρικά χτισμένη χώρα. Για εσάς που θέλετε να ξεφύγετε από την πολυκοσμία και να χαλαρώσετε, τότε η number one επιλογή διαμονής είναι το ειδυλλιακό Adrina Resort & Spa.

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς το πιο νόστιμο πρωινό;

Απολαύστε το πρωινό σας στην Κανέλα, ένα μικρό μαγαζί στο λιμάνι με vintage πινελιές και εξαιρετικά φρέσκα προϊόντα. Για τους egg-lovers, μία επίσκεψη στον Άνεμο συστήνεται ανεπιφύλακτα.

korali.webp
Εστιατόριο Κοράλι

Το ιδανικό μέρος για late lunch;

Αφού περάσετε την ημέρα σας στις καταγάλανες ακτές του νησιού, κατευθυνθείτε προς το μικρό λιμανάκι του Αγνώντα και επιλέξτε το εστιατόριο «Κοράλι», το οποίο φημίζεται για την εξαιρετικά ρομαντική του ατμόσφαιρα. Εκεί θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και μοντέρνα θαλασσινά πιάτα, μπροστά στο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

mercurios-bar-skopelos-niki-chatzinikolaou.jpeg
Mercurius Bar

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να πιει κανείς το ποτό του και πού;

Μετά τη δύση του ηλίου, κλασικό και αγαπημένο μέρος για να απολαύσει κανείς το cocktail του το είναι το Mercurius Bar στη χώρα της Σκοπέλου, ενώ μια πιο δροσερή πνοή θα σας δώσει το Skala Cocktail Bar που προσφέρει εξαιρετική θέα στο λιμάνι.

Ποια θεωρείται η σπεσιαλιτέ του τόπου – και πού μπορούμε να τη βρούμε;

Το νησί φημίζεται για τις πεντανόστιμες στριφτές σκοπελίτικες τυρόπιτες από χειροποίητο φύλλο, γεμιστές με φέτα ή ανθότυρο. Αξίζει να δοκιμάσετε και τις γλυκές, με γέμιση κρέμας, οι οποίες συνήθως συνοδεύονται από μέλι, κανέλα και παγωτό βανίλια.

Η must-visit παραλία και μια «όαση δροσιάς» στη Σκόπελο;

Ξεχωρίζω με διαφορά την παραλία Γλυστέρι, καθώς και την εξωτική Μηλιά, η οποία βρίσκεται απέναντι από το κατάφυτο νησάκι της Δασιάς.

amarandos-skopelos-niki-chatzinikolaou.jpg
Παραλία Αμάραντος

Ένας «κρυφός παράδεισος» που μόνο οι locals γνωρίζουν;

Ο Αμάραντος, ένα βραχώδες ακρωτήρι κρυμμένο μέσα στα καταπράσινα πεύκα, μπροστά στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

screenshot-2023-08-24-at-54211-pm.png

Που μπορούμε να ανακαλύψουμε την ιστορία του τόπου;

Στο Λαογραφικό μουσείο της Γλώσσας, το οποίο θα σας ταξιδέψει στην παλιά εποχή του νησιού. Οι κεντημένες παραδοσιακές φορεσιές, τα χειροτεχνικά έργα των λαϊκών τεχνιτών και η δεξιοτεχνία τους σε εργαλεία καθημερινής οικιακής χρήσης θα σας εντυπωσιάσουν.

Ποιες boutiques ή art shops μας προτείνετε να επισκεφτούμε στη Σκόπελο;

Το Καστρί, το οποίο διαθέτει υπέροχες handmade συλλογές κοσμημάτων καθώς και το Kalokeri Boutique, στο οποίο θα βρείτε μοναδικά κομμάτια από Έλληνες designers.

Ποιο βιβλίο που μας συστήνετε να διαβάσουμε ενώ είμαστε εκεί;

To “Good vibes, good life” του Vex King, το οποίο θα ανυψώσει αμέσως τη διάθεσή σας.

Δεν πρέπει να φύγει κανείς από τη Σκόπελο αν δεν δοκιμάσει…

Το αυγάτο, το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού το οποίο είναι φτιαγμένο από τα δαμάσκηνα της περιοχής.

Τι souvenir πρέπει να φέρουμε πίσω μαζί μας;

Χειροποίητες και ζωγραφισμένες στο χέρι κεραμικές δημιουργίες από καλλιτέχνες της Σκοπέλου, τις οποίες θα βρείτε, μεταξύ άλλων, στο Αρμολόϊ ή την Πλουμιστή.