fbpixel

Search icon
Search
Aυτά είναι τα wellness tips που πρέπει να υιοθετήσει κάθε γυναίκα πριν τα 30
PEOPLE & MOMENTS

Aυτά είναι τα wellness tips που πρέπει να υιοθετήσει κάθε γυναίκα πριν τα 30

Θέλετε να πετύχετε τους στόχους σας; Έτσι θα τα καταφέρετε!


Σε μία εποχή όπου οι ρυθμοί είναι άκρως απαιτητικοί και δύσκολοι και το άγχος και στο stress συνεχώς αυξάνονται, η σύγχρονη γυναίκα, καλείται να δώσει καθημερινά τεράστιες μάχες σε όλα επίπεδα και τους τομείς της ζωής της. Μιλώντας ειδικότερα για τις νεαρότερες γυναίκες, κάτω των 30, τότε τα πράγματα ίσως γίνονται ακόμη πιο πιεστικά. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση! Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας κι ακολουθήστε τα παρακάτω tips, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας και να απολαύσετε την κάθε στιγμή, χωρίς να σας ταλαιπωρούν μικρές, ασήμαντες λεπτομέρειες. Και να θυμάστε πάντα: Το «κλειδί» είναι η ισορροπία.

Μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν τη ζωή σας!

Life Plan

200198573-852335105489819-5088409993915112971-n.jpg
Image source: @gigihadid

Η αλήθεια είναι πως η πίεση που ασκείται στις γυναίκες κάτω των 30, είναι μεγάλη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Είτε στο εργασειακό περιβάλλον, είτε σε προσωπικό επίπεδο, οι απαιτήσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα τη σοβαρή ψυχολογική επιβάρυνση και τη δημιουργία έντονου άγχους. Οι γυναίκες αυτής της ηλικίας, που έχουν καταφέρει να πετύχουν τους μεγάλους στόχους τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως το μυστικό είναι η αυτοπεποίθηση. Με άλλα λόγια, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να μείνετε μακριά από τα στερεότυπα και να προσπαθήσετε να μην αναλώνεστε σε πράγματα που ενδεχόμενως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Το παραδοσιακό life plan, που ήθελε τις γυναίκες να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, δεν υπάρχει πια! Απολαύστε τη ζωή σας και προχωρήστε ανάλογα με τα δικά σας «θέλω», απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή και το κάθε λεπτό, όπως ακριβώς θέλετε.

Set mini goals

Προφανώς κι είναι χρήσιμο να κάνετε μακροχρόνια σχέδια, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους, ωστόσο, ακόμη πιο σημαντικό είναι να κάνετε focus στα πράγματα που σας απασχολούν αυτή τη στιγμή κι αφορούν το κοντινό μέλλον. Προτιμήστε να βάζετε μικρούς στόχους, που θα μπορείτε να τους πετύχετε μέσα από συστηματική δουλειά και μεθοδική προσπάθεια και δουλέψτε πάνω σε αυτούς. Αφενός, όταν θα τα καταφέρετε θα αισθανθείτε μεγάλη ικανοποίηση κι ένα αίσθημα ευεξίας κι αφετέρου, δε θα επιβαρύνετε τον οργανισμό και το μυαλό σας με περισσότερη πίεση κι άγχος. Προτιμήστε τα small steps, που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει. 

247753591-4640969172632703-4721459317935491150-n.jpg
Image source: @haileybieber

Τoxic people

Οι γυναίκες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε νεαρή ηλικία και να κάνουν πραγματικότητα πολλά από τα όνειρά τους, είναι αυτές που μοιάζουν ικανές να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Συνεπώς, δε θα διστάσουν να αποβάλλουν από τη ζωή τους, όλους εκείνους τους τοξικούς ανθρώπους που θέλουν να τους δημιουργήσουν προβλήματα και τους επιβαρύνουν καθημερινά. Αν θέλετε κι εσείς να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο μοτίβο, θα πρέπει να σκεφτείτε ψύχραιμα και να αναλάβετε δράση. Σίγουρα θα εντοπίσετε τοξικά άτομα στο περιβάλλον σας. Βρείτε τα κι αποχαιρετήστε τα οριστικά, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά κάτι να σας προσφέρουν και θέλουν να είναι στο πλευρό σας στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα.

Exercise

273748094-331964915363062-1974770221743796957-n.jpg
Image source: @kendalljenner

Το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος κι αυτό, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πετυχημένες γυναίκες. Γι' αυτό και λένε ένα μεγάλο «ναι» στη γυμναστική. Είναι γνωστό, πως η σωματική άσκηση λειτουργεί αγχολυτικά και συμβάλλει στη μείωση του stress, χαρίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας. Αυτό συμβαίνει, κυρίως επειδή κάνοντας γυμναστική, εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες χαρίζουν ένα αίσθημα ευφορίας στον άνθρωπο, ενώ παράλληλα, επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η ντοπαμίνη. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως η σωματική άσκηση, πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο της εβδομαδιαίας σας ρουτίνα και φυσικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζονται υπερβολές. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε το workout που σας αρέσει και ταιριάζει στο δικό σας lifestyle και να ξεκινήσετε τη γυμναστική σας με θετική διάθεση και μεθοδικότητα. Πολύ σύντομα, θα παρατηρήσετε ότι τα benefits για την πνευματική και τη σωματική σας υγεία θα είναι πολλά!

Positivity

Ο θετικός τρόπος σκέψης κι η θετική ενέργεια, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, ωστόσο, αυτή είναι η αλήθεια. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να αλλάξετε όλη τη φιλοσοφία σας ή και τον χαρακτήρα από τη μία στιγμή στην άλλη, ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε step by step και να διαφοροποιήσετε τον τρόπο σκέψης σας, εστιάζοντας στην positive πλευρά των πραγμάτων. Ο αρνητισμός κι η απαισιοδοξία δε θα σας οδηγήσουν πουθενά, ενώ αντιθέτως, η θετική στάση απέναντι σε όλα ή τουλάχιστον στα περισσότερα πράγματα, μπορεί μακροπρόθεσμα να σας οδηγήσει εκεί ακριβώς όπου θέλετε να φτάσετε. Είναι κι αυτή μία μικρή αλλαγή, που σίγουρα σας βοηθήσει. Οι πετυχημένες γυναίκες γνωρίζουν τα μυστικά κι εσείς, απλά πρέπει να τις εμπιστευτείτε και να τις ακολουθήσετε!