fbpixel

Search icon
Search
New week, new goals: Πώς να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας
WELLNESS

New week, new goals: Πώς να ενισχύσετε την παραγωγικότητά σας

Οι κινήσεις που απαιτούνται για να έχουμε μια δημιουργική εβδομάδα


Όπως αλλάξαμε σελίδα και βρισκόμαστε πλέον στο 2022, ορκισμένοι πως αυτή είναι η χρονιά μας, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από απλά βήματα. Θέτοντας μικρούς στόχους σε κάθε νέα εβδομάδα που υποδεχόμαστε, θα είναι αργότερα και πιο εύκολο να πετύχουμε πολλούς από αυτούς σταδιακά. Κάθε μέρα είναι και μια νέα αρχή, γι αυτό οτιδήποτε σας προκάλεσε αρνητισμό αφήστε το στο χθες. Παρόλο που στους περισσότερους η Δεύτερα φαντάζει μαρτύριο, καθώς επιστρέφουμε από την γλυκιά ξεκούραση του σαββατοκύριακου, στην πραγματικότητα είναι μια ευκαιρία για να αρχίσουμε να πραγματοποιούμε όσα θέλουμε.

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας όλο και αυξάνονται με τα χρόνια. Αυτό που χρειάζεται για να μην πελαγώσουμε και να καταφέρουμε να θέσουμε σε πράξη τις δουλειές μας είναι ορισμένες κινήσεις, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου θα σας γίνουν ρουτίνα και θα σας βοηθήσουν απεριόριστα. Αφιερώστε λίγο χρόνο την Κυριακή για να ρυθμίσετε όσα οφείλουν να πραγματοποιηθούν μες την εβδομάδα για να έχετε και θετικά αποτελέσματα.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να προσφέρετε στον εαυτό σας εξέλιξη σε κάθε νέα εβδομαδιαία πρόκληση; Ξεκινήστε δυναμικά!

Σημειώστε τα λάθη που έγιναν τις προηγούμενες μέρες

Είναι βασικό για να βελτιωθούμε να παρατηρήσουμε και να αντιληφθούμε όσα πράγματα δεν ακολούθησαν το ρυθμό που έπρεπε. Καθίστε και γράψτε τα, καθώς βοηθάει στο να τα κατανοήσουμε περισσότερο. Ανακαλύψτε τις αιτίες και αργότερα σκεφτείτε πως θα μπορούσατε να τα διορθώσετε. Με αυτό τον τρόπο, τα λάθη θα γίνουν μάθημα και την επόμενη φορά θα είμαστε προετοιμασμένοι.

shutterstock-1483533266.jpg

Εκκρεμότητες

Στη συνέχεια, ανατρέξτε και θυμηθείτε εάν ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην διαθέτουμε πάντοτε το χρόνο να διεκπεραιώνουμε όσα χρειάζονται, αλλά μην τα αμελείτε. Καταγράψτε τα ώστε να φροντίσετε να πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, όσο πιο σύντομα μπορείτε για να μην τα ξεχάσετε. Άλλωστε, εάν επιθυμούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, αυτό δεν θα επιτευχθεί εάν δεν κλείσουμε τα προηγούμενα «κεφάλαια» που εκκρεμούν.

Οργάνωση

Νέα εβδομάδα, λοιπόν, οπότε νέοι στόχοι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι επιχειρούμε να πετύχουμε αυτές τις ημέρες. Επομένως, συγκεντρώστε τους όλους μαζί, δώστε προτεραιότητα σε ζητήματα που επείγουν και φροντίστε να μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με extra υποχρεώσεις. Δεν είναι αναγκαίο να προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όσα περισσότερα γίνονται, καθώς θα διαπιστώσουμε πως στην πράξη είναι αδύνατον να τα πραγματοποιήσουμε όλα σε λίγο μόλις χρόνο. Είναι προτιμότερο να θέτετε από 2-3 στόχους κάθε εβδομάδα, ώστε να έχετε και πιο πολλές πιθανότητες για να τους πετύχετε. Ειδάλλως, θα καταλήξετε να αγχώνεστε και να στεναχωριέστε που δεν πήγαν έτσι όπως τα υπολογίζατε. Ας αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ρεαλισμό στην προκείμενη περίπτωση.

Δημιουργήστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ροή, ώστε να μην μας καταπλακώσει ο χρόνος. Καταλαβαίνουμε πως για να μπορούμε να τελειώσουμε τις δουλειές μας απαιτείτε να διατηρούμε και καθαρό μυαλό. Αυτό θα γίνει εάν οργανώσουμε ένα πρόγραμμα, κατά το οποίο θα έχουμε σημειώσει τη σειρά, την οποία θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα, είναι πολύ πιθανό να συμβούν αναποδιές και να μην είμαστε απόλυτα πιστοί στο τι θα έχουμε γράψει, αλλά θα είναι πιο εύκολο ακόμα και τότε να ρυθμίσουμε τις καταστάσεις. Επιπλέον, στο πρόγραμμα φροντίστε να διαθέσετε και χρόνο για τον εαυτό σας, αφού η ξεκούραση είναι βασικό συστατικό για την παραγωγικότητά μας.

shutterstock-2066949938.jpg

Διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος

Είτε στο σπίτι σας, είτε στο εργασιακό σας περιβάλλον η διατήρηση ενός καθαρού και οργανωμένου χώρου είναι must. Όταν καθαρίζουμε, αδειάζει το κεφάλι μας, χαλαρώνουμε και μπορούμε να ακολουθήσουμε τις κινήσεις μας καλύτερα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επικρατεί ένας πανικός τριγύρω μας και εμείς να θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα πρόγραμμα και να οργανωθούμε. Πρόκειται για μια γρήγορη διαδικασία, η οποία χρειάζεται καλή διάθεση για να τελειώσετε πριν το καταλάβετε.