fbpixel

Search icon
Search
Τα tips που ακολουθούν οι πετυχημένες γυναίκες που δεν κουράζονται ποτέ
LIFE & CAREER

Τα tips που ακολουθούν οι πετυχημένες γυναίκες που δεν κουράζονται ποτέ

Υιοθετήστε τα κι αλλάξτε την καθημερινότητά σας


Η κάθε γυναίκα έχει τους δικούς της ρυθμούς και τις συνήθειες, που την ευχαριστούν και την κάνουν να αισθάνεται όσο πιο «γεμάτη» γίνεται. Συνταγή για την απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως μικρά -αλλά θαυματουργά- tips και self-care συνήθειες, που μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς, για να αλλάξετε και να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας. Αναρωτιέστε κι εσείς πώς γίνεται μερικές γυναίκες να τα προλαβαίνουν όλα, μοιάζοντας ακούραστες; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα μικρά μυστικά της επιτυχίας, που βοηθούν πολλές γυναίκες του «σήμερα».

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!

Exercise 

1-Aon1q.jpg

Η σωματική άσκηση λειτουργεί αγχολυτικά, μειώνει το έντονο stress και βελτιώνει τη διάθεση. Κάνοντας γυμναστική, εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες χαρίζουν ένα αίσθημα ευφορίας κι ευεξίας στον άνθρωπο, ενώ παράλληλα, επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η ντοπαμίνη. Συνεπώς, η γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας ρουτίνας των γυναικών αυτών. Δε χρειάζονται υπερβολές, 2-3 sessions την εβδομάδα είναι αρκετές και σύντομα, θα είστε κι εσείς σε θέση να εντοπίσετε τα τεράστια benefits στο σώμα και τη διάθεσή σας, αρκεί να επιλέξετε το είδος που ταιριάζει σε εσάς.

Set a goal

2-cgEPM.jpg

Μπορεί να είναι κάτι που μοιάζει αυτονόητο ή χιλιοειπωμένο, ωστόσο, είναι πραγματικά σημαντικό για κάθε άνθρωπο να έχει συγκεκριμένους στόχους στη ζωή του, είτε μακροπρόθεσμους, είτε βραχυπρόθεσμους. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για στόχους που δημιουργούν θετικές σκέψεις κι ευχάριστα συναισθήματα. Οι γυναίκες που μοιάζουν ευτυχισμένες και χαρούμενες, κάνουν focus σε συγκεκριμένους τομείς, όπου θέλουν να επιτύχουν και δουλεύουν με φόντο την επιτυχία. Η ικανοποίηση που θα πάρετε, όταν πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε, θα σας αποζημιώσει!

Go out

3-nD1Ca.jpg

Τα μικρά breaks μέσα στην ημέρα, όταν φυσικά αυτό είναι εφικτό, μπορεί να αποδειχθούν θαυματουργά κι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Ακόμη κι αν πρόκειται για μία διαδρομή μερικών λεπτών, η αλλαγή σκηνικού κι ο φρέσκος αέρας, θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσης και θα τονώσουν την ενέργειά σας. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι γυναίκες που έχουν μία γεμάτη καθημερινότητα, που είναι γεμάτη με δραστηριότητες, μοιάζουν πιο ξεκούραστες, καθώς κρατούν τον οργανισμό τους σε εγρήγορση κι είναι έτοιμες για οποιαδήποτε νέα πρόκληση παρουσιαστεί.

Personal life

4-zQtTA.jpg

Είτε πρόκειται για μία spa day στο σπίτι, είτε για έναν χαλαρωτικό περίπατο, είτε για την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου, είναι σημαντικό να βρίσκετε έστω και μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα, για να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Βρείτε τα πράγματα που σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα κι εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας. Σύντομα θα παρατηρήσετε, πως θα αυξηθεί η ενέργειά σας και θα αισθάνεστε πιο τονωμένες και ξεκούραστες κι εσείς, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε πολλά.

Stay hydrated

6-h483U.jpg

Νερό, νερό, νερό και πάλι, νερό! Αν δεν το έχετε καταλάβει, το νερό είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό, το πρόσωπο και το δέρμα σας. Ένας οργανισμός, πρέπει να διατηρείται σωστά ενυδατωμένος, προκειμένου να λειτουργεί σωστά κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα πρέπει άμεσα να βάλετε το νερό στη ζωή σας. Η ενυδάτωση μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξειδωτικό stress και παράλληλα, λειτουργεί ευεργετικά για τη διάθεση, τη μνήμη και την απόδοση του εγκεφάλου συνολικά.

Τake a break

5-CvxT8.jpg

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια -κυρίως- οι πιο πολλοί άνθρωποι, περνούν τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς τους μπροστά σε μία οθόνη. Τα social media κι εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram και το Τwitter αποτελούν βασικό part της ζωής μας, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η υπερβολική κι αδιάλειπτη χρήση τους, μπορεί να μειώσει τις αντοχές σας. Κάντε ένα break, αφήνοντας για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε το κινητό, το tablet ή το laptop σας στην άκρη κι ασχοληθείτε με άλλα πράγματα ή αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακόμη και μερικά λεπτά μακριά από τις συγκεκριμένες συσκευές, μπορεί να είναι αναζωογονητικά και θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να αισθανθείτε πιο φρέσκες.