fbpixel

Search icon
Search
Αfter work drinks: Που θα πάτε για ποτό με τη φίλη σας μετά τη δουλειά
CITY VIBES

Αfter work drinks: Που θα πάτε για ποτό με τη φίλη σας μετά τη δουλειά

Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στον Νο1 προορισμό


Αισθάνεστε ότι η καθημερινότητα έχει επιβαρύνει τη ζωή σας; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις μικρές, μοναδικές απολαύσεις που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στους κατοίκους της. Μπορεί να έχει μπει προσωρινό «φρένο» στο ωράριο διασκέδασής μας, ωστόσο τίποτα δεν μας αποτρέπει από το να περάσουμε ένα τέλειο απόγευμα μετά τη δουλειά με μια φίλη ή συνάδελφο. Τα στέκια τόσο στο κέντρο όσο και στα ανατολικά της πόλης, και ιδιαίτερα στη Σοφούλη, μετατρέπονται στον απόλυτο προορισμό για όσους επιθυμούν να γευτούν fun "after work drinks" εμπειρία και να χαλαρώσουν μετά από μια απαιτητική μέρα. 

Ας ανακαλύψουμε ποια ενδείκνυνται γι' αυτό! 

Classico 

classico.jpeg

Ένα ατμοσφαιρικό wine bar που θα σας μεταφέρει την αίσθηση «ζεστασιάς» και αυθεντικής φιλοξενίας. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος -ιδιοκτήτης και sommelier- έστησε μαζί με μια ομάδα δυνατή και δύο ταλαντούχους κι ανερχόμενους μάγειρες της πόλης το Classico. Η κουζίνα τους έχει επιρροές μεσογειακές και το μενού προτείνει πιάτα δημιουργικά, προσαρμοσμένα στην ελληνική γαστρονομία, που «ξέρουν» από γεύση κι εμφάνιση. Παράλληλα, η κάβα τους αριθμεί περισσότερες από 120 ετικέτες, ενώ οι θεματικές βραδιές με τα degustation μενού που συνδυάζουν τη γαστρονομία και το κρασί «απογειώνουν» την εμπειρία.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, τηλ. 2310 421 699, Classico Bistro Moderne

Cottage

befunky-collage-1.jpg

Mια σύγχρονη αγροικία, με εμφανές το ταμπεραμέντο του δημιουργού της, επιτυχημένου concept maker Πέτρου Καραμπουρνιώτη, θα σας προσφέρει ό,τι ακριβώς επιζητείτε μετά από μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά. Με loose διάθεση στη διακόσμηση θα αισθανθείτε περισσότερο καλεσμένος και λιγότερο επισκέπτης. Προτάσεις από μεσογειακή και ασιατική κουζίνα, αλλά και ντελικάτες street food επιλογές το Cottage θα σας ενθουσιάσει με όλες τις εκφάνσεις του. Φυσικά, το απογευματό-βραδo σας θα απογειωθεί με μια σειρά από signature και κλασικά cocktails, τα οποία θα σας κάνουν να βιώσετε την απόλυτη fine drinking εμπειρία. A must-try!

Info: Μιαούλη & Μιχαλακοπούλου 2, Καλαμαριά, Τηλ.: 2310 441 143, @cottagebarskg

Cin Cin 

befunky-collage-1-NErvO.jpg

Στο κέντρο της πόλης, υπάρχει ένα μέρος που θα σας μεταφέρει σε ένα διαφορετικό σκηνικό. Ατμοσφαιρικό, tropical, και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που ενσωματώνεται υπέροχα στον αστικό ιστό, το Cin Cin αποτελεί πλέον στέκι για τους Θεσσαλονικείς. Μη διστάσετε λοιπόν, να πάρετε τον φίλο ή τη φιλή σας και να χαθείτε στη μοναδική του αυλή υπό τη συνοδεία των πιο γευστικών ποτών, cocktails και πολλών ακόμα γεύσεων. Με 60s αισθητική και ροζ πινελιές, θα ανεβάσει τη διάθεσή σας και θα αποτελέσει το τέλειο σκηνικό όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να κάνετε small talks και γιατί όχι, να συνοδέψετε το ποτό σας με ένα dinner από επιλογές νόστιμης μεσογειακής κουζίνας.

Info: Ικτίνου 22, τηλ.: 2310 223 350, @cincin.skg

Dandelion 

titlo-ORR8i.jpg

Το Dandelion στη Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι ένα από τα αγαπημένα χειμωνιάτικα στέκια στη Θεσσαλονίκη. Χαμηλός φωτισμός, cozy ατμόσφαιρα και απαλή μουσική συνθέτουν το ιδανικό «καταφύγιο» για τις κρύες μέρες, ειδικά μετά τη δουλειά. Ιδανικός προορισμός για όσους εργάζονται στο κέντρο της πόλης, και αναζητούν το μέρος εκείνο που θα τους φιλοξενήσει καθημερινά, για μια άκρως ατμοσφαιρική βραδιά υπό τον φως των κεριών, συνοδεία του πιο αρωματικού κρασιού αλλά και εκλεκτών πλατών και snacks.

Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 17, τηλ.: 2310 234 208, @dandelionwinebar

Paraty & Loft

1-YmI4m.jpg

Tο έχουμε χαρακτηρίσει ως το bar που κρατάει τα σκήπτρα του πιο ατμοσφαιρικού σκηνικού στο κέντρο της πόλης. Πράγματι, το Paraty & Loft έχει δικαιωματικά κατακτήσει μια θέση στα must-visit στέκια της Θεσσαλονίκης. Αμεσότητα και καλή διάθεση χαρακτηρίζει το προσωπικό του, ενώ από το πρώτο κιόλας λεπτό θα αισθανθείτε ότι έχετε μεταφερθεί σε ένα διαφορετικό σκηνικό -τι καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα; Ένα vibrant meeting place, όπου μπορείτε να απολαύσετε signature cocktails, τα οποία φέρουν την υπογραφή του Άγγελου Αναγνωστόπουλου και του υπόλοιπου Paraty team, φίνα ουίσκι, και πάνω από 100 ετικέτες κρασιών. Παράλληλα, σας προσφέρει ένα μενού από λαχταριστές finger food επιλογές και άψογα πλατό αλλαντικών και τυριών, που θα συνοδεύσουν υπέροχα το night out σας.

Info: Πίνδου 8, Λαδάδικα, @paraty_loft

Pelosof 

0z0a5133-copy-2.jpg

Στην ιστορική στοά Πελοσώφ, το Pelosof παίρνει τη θέση του παλιού TOMS και γίνεται ένα από τα πιο in spots ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Φιλικό και «ζεστό», σερβίρει all day long μοναδικής ποιότητας καφέ, αλλά και ποτά, ενώ εάν βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γίνεται «ένα» με τον παλμό του κέντρου της πόλης σε ένα περιβάλλον που πολύ πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του. Mοντέρνα διάθεση σε upbeat ρυθμούς, επιλέξτε το αν θέλετε να δώσετε μια σύγχρονη «πινελιά» στην ημέρα σας.

Info: Τσιμισκή 22, εντός στοάς Πελοσώφ, τηλ.: 693 731 1811, @pelosof_

Piece of cake 

befunky-collage-1-wdAQo.jpg

Θα βρείτε το Piece of Cake σε ένα στενό που μόνο οι καλά «περιπλανώμενοι» σε αυτή την πόλη γνωρίζουν. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα ιδανικό after work στέκι: είναι μικρό και χαριτωμένο, εμπνευσμένο από τα γαλλικά bistrot, προσφέρει καφέ, ποτό, κρασί και χειροποίητα γλυκά. Συγκεντρώνοντας κόσμο όλων των ηλικιών, θα σας προσφέρει μια alternative εμπειρία ποτού και συζήτησης αφού στο φιλόξενο in στέκι της Θεσσαλονίκης αυτά πάνε μαζί...

Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 19, τηλ.: 2310 242 525, @piece_of_cake_skg