fbpixel

Search icon
Search
Cottage: Μια μοντέρνα αγροικία που αλλάζει τις day to night εξόδους στην Καλαμαριά
CITY VIBES

Cottage: Μια μοντέρνα αγροικία που αλλάζει τις day to night εξόδους στην Καλαμαριά

Επισκεφτήκαμε τον νέο must-visit προορισμό της πόλης και σας τον παρουσιάζουμε


Πάντα μου έκανε εντύπωση η Κρήνη. Το κομμάτι της Καλαμαριάς που κοιτάει τη θάλασσα αντιπροσωπεύει στο μυαλό μου μια fan, διασκεδαστική Θεσσαλονίκη, που μπορεί να σου προσφέρει αμέτρητες απολαύσεις, που δεν ανήκουν μονάχα στο κέντρο. Η ειδυλλιακή θέα, η αύρα της παραλίας και το «ζεστό» κλίμα που διακατέχει τους ανθρώπους της, σου δίνει κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό βρήκα στη νέα μου ανακάλυψη στην περιοχή, που ακούει στο όνομα Cottage. Όνομα και πράγμα, δημιούργημα του επιτυχημένου concept maker Πέτρου Καραμπουρνιώτη, -ο ίδιος συμμετείχε στα εμβληματικά στέκια του κέντρου της πόλης, όπως το Διατηρητέο, το Μικρό και το Paraty- πρόκειται να σας μεταφέρει σε μια πραγματική αγροικία, προσαρμοσμένη φυσικά στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου café-bar-restaurant. 

Έχοντας μείνει ο ίδιος σε πολλές αγροικίες σε απομακρυσμένες γωνιές της γης προσπάθησε να μεταφέρει όλους αυτούς τους πολιτισμούς και τη loose διάθεση, κάνοντάς μας να νιώθουμε σε κάθε μας επίσκεψη όχι πελάτες αλλά καλεσμένοι τους. 

image00001-x4ymB.jpg

Ενθουσιασμένη από την είσοδο μόλις -υπάρχουν μεγάλες φραγκοσυκιές σε φανταστικό χαλίκι που σε υποδέχονται- ήξερα ότι πρόκειται να βιώσω μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Αρχικά, με εξέπληξε η αίσθηση σπιτιού που μου δημιούργησε. Ένας μεγάλος ενιαίος χώρος, με παραπέμπει στα οversized εστιατόρια που κάνουν πάταγο στο εξωτερικό, και με προκαλεί να αλληλεπιδράσω μαζί του. Με εντυπωσιάζει φυσικά το σημείο του bar του. Όπως μου εξηγούν, «Θέλαμε όλα να είναι γνήσια. Χρησιμοποιήσαμε πάγκους αντί για bar, γιατί στις αγροικίες διαθέτουν μόνο αυτούς.» 

252319640-408036630764481-3167139368282361823-n.jpg

Ανεβαίνοντας μια τεράστια σκούρα ξύλινη κυκλική σκάλα, βρέθηκα στον επάνω επίσης εντυπωσιακό του όροφο. Είναι απίθανο ο δεύτερος όροφος ενός μαγαζιού να είναι εξίσου καλός με το ισόγειο, και όμως στο Cottage τα κατάφεραν. Η οπτική ολόκληρου του χώρου από ψηλά είναι απίθανη, αφού το βλέμμα πέφτει στις πιο on point λεπτομέρειες, ενώ παράλληλα δίνει τη σωστή δόση ιδιωτικότητας που επιθυμεί ο καθένας. Ζεστά χρώματα, φιλόξενη ατμόσφαιρα και μια μουσική υπόκρουση δια χειρός του αξεπέραστου Σταύρου Μπίλιου, ο οποίος παίζει τα dj sets του online από την Αθήνα, συμπεριλαμβάνοντας ιδιαίτερες επιλογές από τη jazz, soul και funk σκηνή των '50s και '60s. Η τέχνη επίσης, παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διακόσμηση του Cottage αφού τους φανταστικούς πίνακες που «ντύνουν» τους τοίχους έχει επιμεληθεί αποκλειστικά για τον χώρο ο εικαστικός ζωγράφος, Σωκράτης Γιοσμάς. 

252540505-2003697266499133-3808560513833600355-n.jpg

Κάπου εκεί κατάλαβα ότι το Cottage δεν θα με απογοητεύσει ούτε γευστικά. Πράγματι, γεύσεις του ονείρου και αρώματα που ξυπνούν μνήμες ή δημιουργούν καινούριες περνούσαν από μπροστά μου. Από που να ξεκινήσω; Από τον gourmet 100% Arabica καφέ του, που ωστόσο ήταν αρκετά να καλύψουν όλα τα γούστα: Τον Μrs Rose 30 years anniversary και τον JaBlMo -blended με τον περίφημο Jamaica Blue Mountain. Μέχρι τις 5 το απόγευμα οι brunch lovers μπορείτε να απολαύσετε επίσης μοναδικές προτάσεις με αυγό, avocado και φροντισμένες πρώτες ύλες καθώς και μια σειρά από φανταστικές παραδοσιακές πίτες. Στην κουζίνα του, υπό τις οδηγίες του σεφ, Γιάννη Τσικονδούρα, ανοίγουν το δικό τους φύλλο και δημιουργούν μικρές σπιτικές απολαύσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας, καθώς τα πρωινά Σαββατοκύριακα στο Cottage είναι αφιερωμένα στο brunch κι έχουν ήδη κερδίσει το κοινό τους! 

image00002-Cbcw1.jpg

Στο υπόλοιπο μενού, τα πράγματα κινούνται εξίσου δυναμικά. Προτάσεις από μεσογειακή, αλλά και ασιατική κουζίνα, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι το μοναδικό, αλλά ακαταμάχητο burger τους. Πρόκειται για ένα μικρό american street food «θαύμα» που περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Το υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο μπιφτέκι λιώνει ανάμεσα σε λαχταριστά μπριός ψωμάκια με φόντο τα πιο εντυπωσιακά stonewear πιάτα, σε ειδική κατασκευή.

Όσο για τη λίστα κρασιών, η ποικιλία είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν αναδείξει το terroir κάθε ποικιλίας. Τα cocktails από την άλλη διαθέτουν τη δική τους ιστορία στο Cottage. H αγάπη με την οποία μου τα εξηγούσαν οι ίδιοι, αναβάθμιζε την όλη εμπειρία δοκιμής τους. Η κάρτα τους χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, τις οποίες και θα σας αναλύσω. Η 1η κατηγορία ονομάζεται "Kitchen Cocktails" και ο επισκέπτης μπορεί να τα απολαύσει στο μπαρ και να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες μίξης τους, ώστε να τα δημιουργεί μόνος του στο σπίτι. H 2η κατηγορία περιέχει τα κλασικά bar cocktails with a twist και η 3η κατηγορία προσφέρει μια ολοκληρωμένη fine drinking εμπειρία αφού αποτελείται από βραβευμένα cocktails έμπειρων bartender. 

image00006.jpg

Η προσοχή στις λεπτομέρειες κάνει τη διαφορά και γι' αυτό το Cottage με εντυπωσίασε μέχρι και με τον εορταστικό στολισμό του. H γιορτινή διακόσμηση του μαγαζιού, με έβαλε σε σκέψη για το ότι τελικά δεν υπάρχει όριο στη δημιουργικότητα. Έτσι, 30 με 40 μινιατούρες από ξύλινα cabinets, στα χρώματα του χιονιού και του ξύλου, μαζί με λαμπάκια, κοσμούν φέτος ένα από το πιο promising στέκια της ανατολικής Θεσσαλονίκης. 

Μια επίσκεψη θα σας πείσει! 

Φωτογραφίες: @fragkidou_despoina

Info: Διεύθυνση: Μιαούλη & Μιχαλακοπούλου 2, Καλαμαριά, Τηλ.: 2310 441 143, Fb: cottagebarskg | Instagram: @cottagebarskg