fbpixel

Search icon
Search
Η νέα άφιξη στη Σοφούλη που απογειώνει τη φιλοσοφία ενός all day long bistro
CITY VIBES

Η νέα άφιξη στη Σοφούλη που απογειώνει τη φιλοσοφία ενός all day long bistro

Το Classico Bistro Moderne θα ενθουσιάσει κάθε food & wine lover


Πίσω στον Φεβρουάριο του 2020, τότε που το Classico Bistro Moderne στη Σοφούλη άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, δημιουργώντας ένα νέο, πολλά υποσχόμενο κεφάλαιο στον χώρο της γαστρονομίας και του wine & dine. Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά, το team του καταστήματος, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, πραγματοποιούσε παραγγελίες κατ' οίκον, ενώ την άνοιξη του '21 κατάφερε και πάλι να πραγματοποιήσει το re-opening του, ενθουσιάζοντας κάθε food lover.

Οι φετινές γιορτές λοιπόν, φαντάζουν ως η ιδανική αφορμή για να απολαύσετε τις ιδιαίτερες προτάσεις του, που συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό γεύσεων. Κάντε αυτά τα Χριστούγεννα να σας μείνουν αξέχαστα μέσα από νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που εισέρχεται κανείς στο bar-restaurant στην ανατολική πλευρά της πόλης έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη δόση «ζεστασιάς». Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυμνεί το high-end design, μέσα από γραμμές που δημιουργούν ένα απίστευτα φιλόξενο σκηνικό, το οποίο εμπνέει τον επισκέπτη και τον βοηθά στο να αφεθεί σε ένα κλίμα αυθεντικής φιλοξενίας.

ed64d2df-169f-47e0-b8e8-ce8cc2aec1ce.jpeg

Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα «ξυπνάει» και με τις γεύσεις του. Επηρεασμένο από τη μεσογειακή κουζίνα, φέρνει ενδιαφέρουσες επιλογές και συνταγές, προσαρμοσμένες στην ελληνική γαστρονομία με έμφαση στην ποιότητα, τη δημιουργικότητα και την άψογη εμφάνιση στα πιάτα. Το μενού επιμελούνται δύο από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους chef της πόλης, ο Θοδωρής Μήτογλου και Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι βρίσκονται στην κουζίνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις κάθε ουρανίσκου. Πρόκειται για μια ομάδα που παραμένει πιστή στην αστείρευτη ποιότητα των εποχιακών υλικών. Μια απόλυτη fine dining εμπειρία λοιπόν φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη!

fe4266e4-47e9-4f45-a769-43bf1854ce34.jpeg

Οι δύο chefs δημιουργούν προσεγμένα πιάτα που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, με την κουζίνα να λειτουργεί καθημερινά, ξεκινώντας με το brunch από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και συνεχίζοντας με το κυρίως μενού από τις 14:00 έως τις 23:30. Στα signature dishes που πρέπει να δοκιμάσετε, περιλαμβάνονται η ελληνική σαλάτα με ανεβατό Κοζάνης, το Arancini σπανακόρυζο, τα Gyoza σαγανάκι με κατσικίσιο τυρί. Παπαρδέλες με ραγού από μοσχαρίσια ουρά και με το κριθαρότο γαρίδας με σαλάμι Λευκάδος, θα ξετρελάνει όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, ενώ, εάν θέλετε κάτι σε street food, δοκιμάστε burgers, pizza, bao buns και μπρουσκέτες. Bonus, τα επιδόρπια που προσφέρουν ολοκληρώνουν με τον πιο γλυκό τρόπο το γαστρονομικό ταξίδι των επισκεπτών!

9a0b9958-d748-4463-be9d-5af2ce511d7e.jpeg

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος για να το επιλέξετε είναι η τεράστια ποικιλία απίθανων κρασιών που μπορεί κανείς να ανακαλύψει! Να αναφέρουμε πως ο ιδιοκτήτης, Χρήστος Παπαδόπουλος, ως Professional Wine Sommelier, είναι ο εξειδικευμένος στο είδος, με τη λίστα των κρασιών να αριθμεί περισσότερες από 120 ετικέτες από ολόκληρο τον κόσμο. Δύο μεγάλοι συντηρητές κρασιού βρίσκονται μέσα στη σάλα, ενώ στα επόμενα σχέδια βρίσκεται η δημιουργία ενός κελαριού εντός του εστιατορίου. Ο τέλειος τρόπος για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, να δοκιμάσετε μια ιδανική dine & wine εμπειρία και να γνωρίσετε όλα τα μυστικά του σωστού wine pairing.

Στο Classico η φιλόξενη αύρα κυριαρχεί σε κάθε γωνιά και δημιουργεί τον «καμβά» ενός cozy περιβάλλοντος. Ο υπέροχος διάκοσμος σε γήινες αποχρώσεις, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις εκλεκτές γεύσεις -τόσο εστιατορικά μιλώντας, όσο και στα κρασιά- θα φροντίσουν να σας χαρίσουν τις απόλυτες premium dining στιγμές σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές.

Info

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, Θεσσαλονίκη

Facebook: Classico Bistro Moderne

Instagram: @classico_bistro_moderne