fbpixel

Search icon
Search
9-10 Οκτωβρίου: Πώς να περάσετε μοναδικά 48 ώρες στην Αθήνα
TRAVEL

9-10 Οκτωβρίου: Πώς να περάσετε μοναδικά 48 ώρες στην Αθήνα

Μουσική, θέατρο, ποτό, φαγητό και τέχνη


H Αθήνα θα αποτελεί για πάντα τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό, όχι μόνο για εμάς τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για τους travel lovers της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτήν τη στιγμή, ο παλμός της πρωτεύουσας «χτυπάει» δυνατά και μεταφέρει καινούριες ιδέες, εμπειρίες και «συνταγές» ψυχαγωγίας που αξίζει να γνωρίσετε. Τα τελευταία νέα από την καλλιτεχνική, ξενοδοχειακή και γαστρονομική σκηνή της θα σας πείσουν πως ένα 48ώρο στην Αθήνα δεν θα σας είναι ποτέ αρκετό! Ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε όλα εκείνα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε υπέροχα αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Οκτωβρίου, απολαμβάνοντας ένα μίνι getaway στην πρωτεύουσα. 

Enjoy and book your tickets now! 

9 Οκτωβρίου 

dsc1817-3.jpg

09:00: Check in στα ολοκαίνουρια υψηλής αισθητικής διαμερίσματα Kinglin, τα οποία στεγάζονται σ’ ένα ιστορικό διατηρητέο κτίριο στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Μητρομάρας 8. Κατά την άφιξή σας, σας περιμένει ένα μπουκάλι κρασί κι ένα καλάθι με τοπικά βιολογικά προϊόντα. Ενώ τα πρωινά στο δωμάτιο εκεί αποκτούν άλλη διάσταση με την προσφορά ενός άκρως γευστικού energy box από επίσης ελληνικές προτάσεις! Αρχοντικοί, και άκρως φιλόξενοι χώροι, με την υπογραφή του Studio Bonarchi, αντλούν έμπνευση από το ελληνικό φως και το λευκό των μαρμάρων, για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας. Έργα τέχνης, φινετσάτα χειροποίητα έπιπλα και πλούσια υφάσματα διαμορφώνουν ένα επίπεδο φιλοξενίας ανάλογο των προσδοκιών σας. A must-visit! 

1-PHPP3.jpg

12:00: Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε από κοντά την έκθεση του Ανδρέα Λόλη στη gallery Breeder στην Ιάσονος 45 στο Μεταξουργείο. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, μπορείτε να γνωρίσετε το τελευταίο εγχείρημα του σπουδαίου καλλιτέχνη, βασισμένο στην πολυετή και ενδελεχή σπουδή του πάνω στη συμπεριφορά και τις δυνατότητες του μαρμάρου. Περιλαμβάνοντας ένα νέο σώμα έργων αποτελούμενο από δέκα καμβάδες, ο Λόλης αμφισβητεί την παραδοσιακή γλυπτική όπως έχει εδραιωθεί, στατική και πυκνή, προκαλώντας παράλληλα τις συμβατικές θεωρήσεις για το τι μπορεί να θεωρηθεί ζωγραφική.

1-4Bjti.jpg

14:00: Lunch time στο υπέροχο in town restaurant της πόλης, το Okio, που άνοιξε τις πύλες του μόλις το καλοκαίρι, αλλά μετρά ήδη θαμώνες. Στην πολυσύχναστη γωνία Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3 στο Σύνταγμα, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα new entries στην πρωτεύουσα που αξίζει να επισκεφτείτε εάν είστε λάτρεις της Μεσογειακής κουζίνας, με ένα ασιατικό twist. Mε sharing style μενού, η παρέα μπορεί εύκολα να μοιραστεί ό,τι παίρνει θέση στο τραπέζι. Φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί, μοσχαρίσιο συκώτι με φρέσκα σύκα που με την κατάλληλη προσθήκη από την ενημερωμένη wine list του θα δημιουργήσει ένα πανδαιμόνιο εξαίσιων γεύσεων στον ουρανίσκο σας.

bf-d2-0119-min.jpg

17:00: Εάν αγαπάτε το street food από την άλλη, και επιθυμείτε να γευτείτε ξανά αγαπημένες προτάσεις από μια από τις μεγαλύτερες foodie γιορτές της χώρας, τότε περάστε σίγουρα μια βόλτα από το Burger Fest 2021 της Αθήνας, που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι, μετατρέποντας την ΑΓΟΡΑ του Ο.Α.Κ.Α. στο σημείο συνάντησης των απανταχού burger lovers... Ιδιαίτερη συνδυασμοί που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τον παράδεισο, μαζί με ξεσηκωτικές μουσικές θα σας συναρπάσουν. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9/10, από τις 17.00 μέχρι και τις 22.45 dj sets και performers θα βρεθούν στο music stage δίνοντας ρυθμό στη φθινοπωρινή βραδιά. 

pavlos-pavlidis.jpg

20:30: Ο Παύλος Παυλίδης και η νέα του ομάδα μουσικών, ξεκινούν τις φθινοπωρινές τους συναυλίες από το Gazarte Roof Stage, για όλα τα Σάββατα του Οκτώβρη. Τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του ταλαντούχου τραγουδοποιού, επαναπροσεγγίζονται με διάθεση πειραματισμού, αποκτώντας μια νέα, φρέσκια εικόνα και μια καινούρια δυναμική. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί νέο υλικό, από τον επερχόμενο δίσκο του, δημιουργώντας μια μουσική συνέχεια μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος του ερμηνευτή και των συνοδοιπόρων του στη σκηνή και στη δημιουργία.

10 Οκτωβρίου 

243871359-4363839950330324-1766416355171973838-n.jpg

09:00: Ξεκινήστε την ημέρα σας, επιλέγοντας μια από τις πιο ανερχόμενες και αναβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, το Κουκάκι. Και αν αναρωτιέστε πόσες νέες αφίξεις χωράει, τότε σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε από τον αριθμό. Ανακαλύψαμε το τέλειο brunch στο νέο all day spot της Αθήνας στην Αναστασίου Ζίννη 37, το Hippy Ηippo. Θυμίζοντας λονδρέζινο bakery στην Camden Town, εκεί θα απολαύσετε τα καλύτερα αυγά ποσέ με απολαυστική mousse αβοκάντο, αλλά και τα πιο λαχταριστά cakes, με θεϊκή creme patisserie. Ένας χώρος για τους urban friendly ταξιδιώτες που θέλουν να αισθάνονται πάντα like a local!

5-paris-tavitian-moysio-kikladikis-tekhnis-8ZHNr.jpg

12:00: Τι καλύτερο από μια Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα στο δραστήριο Κολωνάκι. Εάν βρεθείτε στην Αθήνα αυτήν την περίοδο δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε την εκπληκτική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στη Νεοφύτου Δούκα 4, με τίτλο "Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά". Ανακαλύψτε 300 αρχαιότητες από μουσεία και συλλογές της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βατικανού να διαρθρώνεται σε δύο μεγάλες ενότητες, τον Καλλωπισμό και το Κάλλος. Το βασικό θέμα επικεντρώνεται στη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας ως προς τον καθορισμό της έννοιας της «ομορφιάς» μέχρι και σήμερα, αλλά και πώς η χώρα μας συνέβαλε στον ορισμό αυτής παγκοσμίως.

header-delta.jpg

16:00: Το ολοκαίνουριο Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι το απόλυτο new entry της Αθήνας, κι εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε την κράτησή σας για το τέλειο late Sunday lunch. Στη Λεωφόρο Συγγρού 364, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη, βασίζει τη φιλοσοφία του σε τρεις αρχές: τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό. Επιλέξτε το για μια μοναδική εμπειρία, γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα, με την υπογραφή του Θάνου Φρέσκου, ενώ το κελάρι του καλύπτει όλο το φάσμα του παλιού και νέου οινικού κόσμου. Με την ηθική της κουζίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο, ετοιμαστείτε για τα πιο γευστικά φθινοπωρινά απογεύματα! Plus: Μην παραλείψετε να πάρετε το ποτό σας στο exceptional stylish bar του!

faidra-bw-landscape-header.jpg

19:00: Ολοκληρώστε το υπέροχο 48ωρό σας, επιλέγοντας με μια νέα παράσταση της πόλης, μια διασκευή του γνωστού αρχαίου δράματος, "Φαίδρα". Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα μεταγράφει το μύθο της Φαίδρας και του Ιππόλυτου σε μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο. Μια εξαιρετική σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σε έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την απενοχοποίηση. Δύο ισχυρά δίπολα διαπραγματεύονται την ανάγκη για παρέκκλιση και για μια βουτιά στο χάος της επιθυμίας και του φυσικού σώματος, μπροστά στον Θησέα, που ενώπιόν του εκπληρώνεται μια μοίρα. Ο μοναδικός Μιχάλης Σαράντης και η ενδιαφέρουσα Αλεξία Καλτσίκη συνθέτουν ένα μοναδικό duo στη σκηνή του θεάτρου Προσκήνιου, στη Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8 στο Πεδίον του Άρεως