fbpixel

Search icon
Search
4 skincare tips από τον δερματολόγο που έχει 16 εκατομμύρια followers
FACE & BODY

4 skincare tips από τον δερματολόγο που έχει 16 εκατομμύρια followers

Όλα όσα έχουν σημασία σύμφωνα με τον Dr. Muneeb Shah


Αν ανήκετε στους 16 εκατομμύρια followers του Dr. Muneeb Shah στο TikTok, στο Instagram ή στο YouTube, πιθανότατα γνωρίζετε πως μπορεί να σας πείσει, στη στιγμή, να δείτε όλα του τα βίντεο. Είναι ο άνθρωπος που την ημέρα δέχεται επισκέψεις στο ιατρείο του και το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα ασχολείται με όλα όσα χρειάζεται και θέλει να μάθει το κοινό του για το δέρμα. Έχοντας τη δική του φιλοσοφία για την περιποίηση της επιδερμίδας δίνει μερικά tips που όλες χρειαζόμαστε. 

dr.jpg
Dr. Muneeb Shah

1. Το μυστικό για λαμπερό δέρμα είναι πιο απλό από όσο νομίζετε

Με το πλήθος των επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποια προϊόντα θα χρησιμοποιήσετε και πώς. Ο Dr. Shah, λοιπόν, αναφέρει πως μερικές φορές οι πιο διάσημες επιλογές μπορούν να σας οδηγήσουν σε καταστρεπτικές συνέπειες. «Πιστεύω πραγματικά ότι η περιποίηση του δέρματος είναι πολύ μπερδεμένη», λέει. Ωστόσο, παρά τις αμέτρητες επιλογές θεωρεί ότι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα συνοψίζεται σε τρία βήματα: «Καθαρίστε, περιποιηθείτε και προστατέψτε το δέρμα σας». Το βήμα περιποίησης έχει ως στόχο τις προσωπικές σας ανάγκες όπως η ακμή, οι ρυτίδες ή η υπερμελάγχρωση. Ενώ τα προϊόντα που στοχεύουν στην προστασία, όπως ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά, οφείλουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Είναι σημαντικό τα βήματα να μην υπερβαίνουν τα τρία ή τέσσερα και αν το πετύχετε θα δείτε βελτίωση ήδη από τον πρώτο μήνα. Τέλος, αποφύγετε τον υπερβολικό καθαρισμό, την υπερβολική απολέπιση και τη χρήση προϊόντων που καταστρέφουν ή αφαιρούν το φραγμό του δέρματος.

sunny-ng-kvilnrogwxk-unsplash.jpg

2. Η αντηλιακή φροντίδα είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος

Μια λαμπερή επιδερμίδα είναι συνήθως το κίνητρο πίσω από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των περισσότερων ανθρώπων. Αλλά ο Dr. Shah τονίζει πάντα τη σημασία της υγείας πέρα από την αισθητική. «Μια παράπλευρη απώλεια στη σχέση που έχουν αναπτύξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη δερματολογία είναι ότι δεν δείχνουμε το πλήρες εύρος αυτών με τα οποία ασχολείται αυτή η επιστήμη. Η καθημερινή μου πρακτική αφορά κατά 50% τη χειρουργική αφαίρεση καρκίνου». Σύμφωνα με τον ίδιο πολλά από τα περιστατικά θα μπορούσαν να μην υφίστανται αν εφαρμοζόταν η χρήση αντηλιακού. Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος παγκοσμίως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ένας στους πέντε Αμερικανούς θα αναπτύξει μέχρι την ηλικία των 70 ετών. Αυτός είναι ο λόγος που ο Dr. Shah λέει, πως είτε το κίνητρο σας είναι το αψεγάδιαστο δέρμα, είτε όχι το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το βήμα που δεν παραλείπετε.

fleur-kaan-e7jpgye7otu-unsplash.jpg

3. Η ρετινόλη αξίζει να βρίσκεται στη ρουτίνα σας

Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που οι δερματολόγοι λατρεύουν. Ωστόσο, υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση γύρω από αυτή στα social media. Ο Dr. Shah αναφέρει ότι η ρετινόλη είναι εξαιρετική για την υπερμελάγχρωση, την ακμή και το κολλαγόνο. Ενώ, λοιπόν, το ρετινοϊκό οξύ έχει πολλές έρευνες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του, σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να λειτουργήσει. «Χρειάζονται δύο έως τρεις μήνες για να δείτε μια βελτίωση στην ακμή και τρεις έως έξι μήνες για τη μελάγχρωση και τις ρυτίδες», λέει. "Επιλέξτε αυτό το συστατικό καθώς τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι λειτουργεί αποτελεσματικά απλώς χρειάζεται χρόνο.»

morgan-alley-deq9ni4egy8-unsplash.jpg

4. Η εκπαίδευση γύρω από την περιποίηση της επιδερμίδας δεν τελειώνει

Η ύπαρξη έμπειρων και αξιόπιστων επαγγελματιών υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μεταμορφώσει τη σχέση των ανθρώπων με αυτή την επιστήμη. «Δίνουμε στους ανθρώπους την εκπαίδευση που χρειάζονται για να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη και την περιποίηση του δέρματος τους», αναφέρει. «Μάλιστα ο συνδυασμός δερματολόγων, αισθητικών και άλλων ειδικών που δημιουργούν περιεχόμενο βοηθά στο να δημιουργηθεί μια ολιστική εικόνα γύρω από το ζήτημα».