Η περιποίηση είναι μια σημαντική διαδικασία, όχι αποκλειστικά για την βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης, αλλά πρωτίστως για την υγεία του δέρματός μας. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν καθημερινά στην ταλαιπωρία του, όπως για παράδειγμα το μακιγιάζ και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Το αποτέλεσμα; Η εμφάνιση ανεπιθύμητων σημαδιών, της λιπαρότητας, των διευρυμένων πόρων, των μαύρων στιγμάτων και σαφώς η αφυδάτωση της επιδερμίδας. Επομένως, είναι αναγκαίο να φροντίσουμε να «αναπνεύσει» ο οργανισμός.
Γιατί δεν πρέπει να τον αμελούμε;
Ένας σωστός και βαθύς καθαρισμός προβαίνει στην διατήρηση ενός καθαρού, λαμπερού προσώπου. Τα θετικά του είναι ποικίλα. Βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητά του. Πιο συγκεκριμένα:
- Διαστέλλει τους ανοιχτούς πόρους.
- Αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα.
- Αυξάνει την αιμάτωση της μικροκυκλοφορίας.
- Απομακρύνει τη σκόνη και τις βλαβερές ουσίες.
- Συμβάλει στο να απομακρυνθούν τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.
Μπορεί να πραγματοποιηθεί από το σπίτι;
Η επίσκεψη μας σε έναν ειδικό είναι η καλύτερη λύση. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να τον συμπεριλάβουμε στην beauty routine μας, ώστε να διαθέτουμε τον πλήρη έλεγχο. Συνιστάται να γίνεται ανά 3-4 μήνες για τα λιπαρά δέρματα και ανά 6 μήνες για τα ξηρά. Η διαδικασία δεν προϋποθέτει απαιτητικές εφαρμογές. Χρειάζεται ευχάριστη διάθεση και step by step θα την ολοκληρώσετε μ' επιτυχία.
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα στάδια για έναν at home καθαρισμό προσώπου!
1. Καθαρίζουμε καλά το δέρμα
Αφού πλύνουμε τα χέρια μας, ξεκινάμε με το ιδανικό cleanser για τον τύπο της επιδερμίδας μας. Με χλιαρό νερό, εφαρμόζουμε το προϊόν, πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Δε βιαζόμαστε. Προσπαθούμε να καλύψουμε ολόκληρη την περιοχή. Στα ζυγωματικά, κάτω από μάτια, γύρω από την μύτη μέχρι και κάτω στον λαιμό. Στο τέλος, ξεπλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.
2. Συνεχίζουμε με τον ατμό
Το επόμενο βήμα θεωρείται και το πιο ουσιαστικό. Μέσα σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και δημιουργούμε το δικό μας ατμόλουτρο. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, το συνδυάζουμε κατάλληλα. Δηλαδή, για την ξηρή προτιμούμε χαμομήλι, ενώ για την λιπαρή λεβάντα. Αφού το ετοιμάςουμε, το τοποθετούμε μπροστά μας σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών. Βάζουμε το κεφάλι μας μέσα, καλύπτοντας το με μια πετσέτα. Περιμένουμε για 5-8 λεπτά. Στόχος είναι να διασταλούν οι πόροι και να μαλακώσουν τα μαύρα στίγματα.
Προσοχή: Τα άτομα με τάση δύσπνοιας οφείλουν να αποφύγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο και να χρησιμοποιούν κομπρέσες με το μείγμα του ατμόλουτρου.
3. Σειρά έχει το scrub
Η απολέπιση μας απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα, συμβάλει στην κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και μας αναζωογονεί, προσφέροντας μια λεία όψη. Κάνουμε απαλές κινήσεις για να μην τραυματίσουμε την ευαίσθητη περιοχή. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό.
4. Δεν ξεχνάμε τη μάσκα
Συνεχίζουμε με την τοποθέτηση της μάσκας, η οποία περιέχει συστατικά που θα σας χαλαρώσουν. Την απλώνουμε τοπικά, καλύπτοντας όλο το πρόσωπο. Την αφήνουμε για όσο αναγράφει στη συσκευασία και απολαμβάνετε τη στιγμή. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή να μην σπάσει η μάσκα. Αφού δράσει, συνεχίζουμε με την αφαίρεσή της, η οποία γίνεται με άφθονο νερό.
5. Ολοκληρώνουμε με την κρέμα
Ολοκληρώνουμε τη θεραπεία με το τελευταίο, εξαιρετικά σημαντικό στάδιο. Η ενυδάτωση είναι το no1 στοιχείο για ένα υγιές δέρμα. Αυτή θα επιτευχθεί με τις κρέμες, των οποίων τα συστατικά δρουν έναντι της αφυδάτωσης. Παράλληλα, το ίδιο αποτέλεσμα προσφέρουν και διάφορα serum, lotion και μπορείτε να τα συνδυάσετε.
Τι πρέπει να κάνουμε μετά τη θεραπεία;
Αμέσως μετά τη διαδικασία, θα παρατηρήσουμε έναν ήπιο ερεθισμό, ο οποίος θα βρίσκεται σ' έξαρση τις πρώτες ώρες. Μην προβείτε σε κάποια μέθοδο και αφήστε το δέρμα να ηρεμήσει. Μια συμβουλή είναι να αγοράσετε φαρμακευτικές κρέμες επούλωσης, τις οποίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μέχρι και δύο ημέρες αργότερα.