fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Ανακαλύψτε το συστατικό που προσφέρει απόλυτη ενυδάτωση και glowing δέρμα

6 προϊόντα που το περιέχουν και υπόσχονται θαύματα


Ανακαλύψτε το συστατικό που προσφέρει απόλυτη ενυδάτωση και glowing δέρμα

Το υαλουρονικό οξύ είναι το κλειδί για να μειώσετε αμέσως τις λεπτές γραμμές και να κάνετε το δέρμα να φαίνεται λαμπερό. Μπορεί να βρεθεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα και υφές, από τους ορούς έως τις sheet masks και από τις κρέμες ημέρας έως τις ενέσιμες θεραπείες. Αποτελώντας μια κορυφαία επιλογή αντιγήρανσης είναι το είναι απόλυτο must για τη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μπορεί, λοιπόν, να το ακολύτε όλο και συχνότερα αλλά πλέον έφτασε η στιγμή να μάθετε όλα τα οφέλη του. 

Εμπιστευτείτε μας: είναι ό,τι ακριβώς και το νερό για τον οργανισμό σας.
woman-skin-skincare-face-beauty-towel-1296x728-header-1296x728.jpg


Τι είναι το HA

Το υαλουρονικό οξύ (HA) είναι ένας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα και συγκρατεί το νερό, διατηρώντας το ενυδατωμένο και παχύρρευστο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως μέσα στο σώμα έχει την ιδιότητα να "κρατά" χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διατηρεί όλη αυτή την υγρασία στο δέρμα και τις αρθρώσεις, αλλά και αποτρέπει την υγρασία από το να εξατμιστεί. Ακριβώς όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που απαντάται φυσικά στο σώμα μειώνεται, καθώς η διαδικασία της γήρανσης ξεκινάει. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι που βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής του, με τη διατροφή να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με πολλά αντιοξειδωτικά προστατεύει το δέρμα από τις φλεγμονές και κατά συνέπεια του δίνει τη δυνατότητα να διατηρεί το υαλουρονικό οξύ για μεγαλύτερα διαστήματα.  

Ένα μοναδικό ενυδατικό

Όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος όπως κρέμες και ορούς, το υαλουρονικό οξύ δημιουργεί υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Λόγω της ικανότητας του να αντλεί και να συγκρατεί νερό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό στο σχήμα του skincare που ακολουθείτε. To δέρμα σας θα ξεκινήσει να φαίνεται πιο glowing από ποτέ. 

skincare.jpg

Δε χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε σε περισσότερα από ένα προϊόντα. 

Από άποψη χημείας, ταιριάζει καλά με τα περισσότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται στις τυπικές κρέμες και ίσως η μόνη εξαίρεση να είναι τα οξέα με χαμηλά επίπεδα pH, όπως το γλυκολικό οξύ, επειδή μπορεί να αποικοδομήσει το ΗΑ και να το κάνει αναποτελεσματικό. Για αυτό το λόγο η επιλογή του σωστού προϊόντος θα σας παρέχει τα ιδανικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να είναι μικροϊονισμένο ή να βρίσκεται μέσα σε ένα "όχημα" που θα το βοηθήσει να διεισδύσει αποτελεσματικά εκεί όπου χρειάζεται. Γενικότερα στα skincare προϊόντα, το μοριακό βάρος καθορίζει το πόσο εύκολα αυτό θα διαπεράσει τον δερματικό φραγμό.

 Perfect skin

Perfect skin

Fluid de Teint with Hyaluronic, Lierac

BUY ME
 Unique anti-aging composition

Unique anti-aging composition

Skin Moisture Lock, Jane Iredale

BUY ME
 Eye effect

Eye effect

Hyaluronic Eye Cream, Mario Badescu, Sephora

BUY ME

Το υαλουρονικό οξύ, σε αντίθεση με τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C, συναντάται με διαφορετικά μοριακά βάρη. Ποιο από αυτά είναι πιο αποτελεσματικό; Η απάντηση είναι το χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ. Σύμφωνα με έρευνες, όσο μικρότερο το βάρος, τόσο καλύτερη η διαπερατότητα του μορίου και άρα τόσο μεγαλύτερη η ενυδάτωση.

Αποφεύγοντας τα αντίθετα αποτελέσματα

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται εσφαλμένα μπορεί επίσης να αφυδατώσει το δέρμα σας. Το μόριο χρειάζεται νερό για να συσσωρευτεί, αλλά χωρίς υγρασία στην επιφάνεια του δέρματός σας ή από τον αέρα, θα τραβήξει το νερό από τους βαθύτερους ιστούς. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εφαρμόζετε τον ορό σε ελαφρώς υγρό δέρμα και, στη συνέχεια να κλειδώσετε το αποτέλεσμα με μια κρέμα. Για εσάς που θέλετε ιδανικά αποτελέσματα, μια αποφρακτική ενυδατική κρέμα θα δώσει το τέλειο αποτέλεσμα καθώς θα παγιδεύσει τις επιδράσεις του οξέος στο νερό. 

pre-40-skincare-cover.jpg

Για το "κλείδωμα" επιλέξτε συνθέσεις που δεν έχουν ως βάση τους το λάδι καθώς -σε αντίθετη περίπτωση- μπορεί να επιβαρύνετε τυχόν προβλήματα ακμής. 

1

Top pick

Hyaluronic Energising Mist, Tom Ford, Attica BUY ME

2

Booster power

Hyaluronic Acid Cream Booster, Frezyderm BUY ME

3

Natural beauty

Aqualia Thermal, Vichy BUY ME