fbpixel

Search icon
Search
After vacation pampering: 5 beauty tips που θα επαναφέρουν τη λάμψη μας
FACE & BODY

After vacation pampering: 5 beauty tips που θα επαναφέρουν τη λάμψη μας

Τα κατάλληλα skincare βήματα που θα χαρίσουν φρεσκάδα και αναζωογόνηση


Το καλοκαίρι μάς χαρίζει μαγικές στιγμές ανεμελιάς και ξεκούρασης. Ήλιος, αλμύρα και βόλτες στα γραφικά νησιωτικά μονοπάτια αποτελούν όλα αυτά που αγαπάμε σε αυτήν την γοητευτική εποχή. Ηλιοκαμένη επιδερμίδα, βρεγμένα κυματιστά μαλλιά και salty χαμόγελο επιβεβαιώνουν τα summer vibes που μας κάνουν να αγαπάμε τη natural πλευρά μας. Όταν, όμως, φτάνει η στιγμή της επιστροφής στην πόλη, τότε είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουμε μια μικρή ταλαιπωρία στο δέρμα μας και τα μαλλιά μας. Οι ανάγκες τους για άμεση ενυδάτωση και θρέψη είναι επιτακτικές. Ας δώσουμε έμφαση στα σημάδια που τα ίδια μας δίνουν και ας τους χαρίσουμε την περιποίηση που τους αξίζει.

Συγκεντρώσαμε τα 5 κατάλληλα skincare βήματα, τα οποία θα επαναφέρουν τη λάμψη της επιδερμίδας και των μαλλιών μας, χαρίζοντας ένα fresh αποτέλεσμα

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

deep-cleaning.jpg

Αποτελεί την άμεση λύση για μια αίσθηση ανανέωσης, λείανσης και πρώτα από όλα υγιεινής της επιδερμίδας μας. Ειδικά στο δεύτερο βήμα του, που είναι το peeling, νεκρά κύτταρα απομακρύνονται μαζί με μαύρα στίγματα, που επιβαρύνουν την επιφάνεια του δέρματος. Ο βαθύς καθαρισμός ταυτίζεται με μια υψηλής ποιότητας ιεροτελεστία φροντίδας του εαυτού μας και είναι σημαντικό να αποτελεί προτεραιότητά μας τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ανάλογα, φυσικά, με τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Homemade facial mask

mask.jpg

Μεταφέρουμε τις διαδικασίες pampering στο σπίτι μας, έχοντας ως προτεραιότητα να θρέψουμε το πρόσωπό μας. Μπορούμε με αγνά, καλής ποιότητας υλικά που διαθέτουμε στην κουζίνα μας να φτιάξουμε την δική μας μάσκα προσώπου. Μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά που συμβάλουν στην θρέψη της επιδερμίδας μας είναι το γιαούρτι, το μέλι και το λεμόνι. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε αναγκαία έλαια που χαρίζουν θρέψη στο δέρμα, με πρωταγωνιστή το αμυγδαλέλαιο.

Facial massage

facial.jpg

Μια εύκολη τακτική που μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε και στον προσωπικό μας χώρο μόνες μας. Αυξάνει την ροή του αίματος, χαλαρώνει και αναζωογονεί τους μύες του προσώπου μας και, ταυτόχρονα, δημιουργεί την κατάλληλη σύσφιξη. Γι' ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα, καλό είναι να το εφαρμόσουμε στις περιοχές που επιθυμούμε με το jade roller και το serum ή το ενυδατική facial mask για extra boost.

Οργανωμένη φροντίδα σώματος

body.jpg

Δεν ξεχνάμε να ακολουθήσουμε κοινό οδηγό όσον αφορά την περιποίηση του σώματός μας. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας pampering time, χαρίζοντας στο σώμα μας μια ισχυρή δόση ενυδάτωσης. Τα βήματα είναι απλά και μπορούμε να ξεκινήσουμε την ιεροτελεστία μας από το dry brushing step ώστε να εξασφαλίσουμε από την αρχή ένα είδος ήπιας φυσικής απολέπισης. Επόμενο βήμα είναι και η πιο ισχυρή απολέπιση με τα αντίστοιχα προϊόντα και εργαλεία, ώστε να προετοιμάσουμε το δέρμα μας να δεχτεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα τα ωφέλιμα στοιχεία της ενυδατικής κρέμας ή του βουτύρου σώματος που θα τοποθετήσουμε στο τέλος. Δεν ξεχνάμε ένα τριαντάλεπτο ζεστό μπάνιο με άλατα epsom, ιδανικό για αποτοξίνωση και χαλάρωση. Για μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, μπορούμε να επιλέξουμε cool αγαπημένες μελωδίες και πράσινο detox τσάι που θα συμπληρώσουν τη διαδικασία με τον πιο easy τρόπο.

Θεραπεία ελαίων στα μαλλιά μας

hair-e1etq.jpg

Οι τρίχες των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια των διακοπών έρχονται σε επαφή με το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο, με αποτέλεσμα να γίνονται ευάλωτα, αφυδατωμένα και τραχιά. Με τη βοήθεια φυσικών συστατικών, με πρωταγωνιστές το έλαια καρύδας, το αμυγδαλέλαιο, αλλά και το ελαιόλαδο, η αναδόμηση των μαλλιών μας εκτελεστεί με επιτυχία.

Relax and treat yourself!