fbpixel

Search icon
Search
Work from home: Πώς η σωστή διαμόρφωση του χώρου σας θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σας
LIFE & CAREER

Work from home: Πώς η σωστή διαμόρφωση του χώρου σας θα εκτοξεύσει την παραγωγικότητά σας

Ιδανικές προτάσεις για όσους εργάζονται από το σπίτι κι όχι μόνο


Σήμερα λόγω της πανδημίας που βιώνουμε, πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε ή και επιλέγουμε να διεκπεραιώνουμε την εργασία μας από το σπίτι. Όμως αυτό που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει, να τονώσει την έμπνευση, τη διάθεση και την παραγωγικότητά μας είναι ένα ευχάριστο και οργανωμένο περιβάλλον εργασίας. Ένας χώρος ακατάστατος μπορεί να μας γεμίσει αρνητικά συναισθήματα και να επιβραδύνει την παραγωγικότητά μας. Γι' αυτό it's time for change!

Παρακάτω, συλλέξαμε για εσάς εύκολα και on a budget tips με τα οποία μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τον χώρο εργασίας σας. Συνεχίστε να διαβάζετε και σας υποσχόμαστε πως θα λατρέψετε το αποτελέσματα!

1. Επιλέξτε το σωστό μέρος

glass-stainless-steel-desk-in-front-of-fireplace-reed-small-chandelier.jpeg

Πιθανόν πολλοί από εμάς να στερούμαστε την πολυτέλεια της επιλογής του σωστού χώρου όμως αυτό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φωτεινό δωμάτιο, γεμάτο φωτεινά χρώματα και όρεξη για αλλαγή. Επιλέξτε το πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού σας καθώς το φως του ήλιου μπορεί καθημερινά να σας δίνει όρεξη για δουλειά. Στην ιδανική περίπτωση που έχετε μεγάλο παράθυρο, θα ήταν εξίσου βοηθητικό να τοποθετήσετε εκεί το γραφείο σας. Αφήστε τις ηλιόλουστες μέρες να μπουν στην ζωή σας.

Tip: Όσοι δεν διαθέτετε έναν φύσει φωτεινό χώρο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το γεμίσετε με κρυφούς φωτισμούς οι οποίοι θα σας προσφέρουν ένα εξίσου φωτεινό αποτέλεσμα.

2. All you need is… colour!

2-bjvxw.jpeg

Φυσικά και ένα φωτεινό δωμάτιο με παιχνιδιάρικα χρώματα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση και να σας βοηθήσει να εργαστείτε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα και χρωματίστε έναν τοίχο του δωματίου σας. Σας υποσχόμαστε ότι η αλλαγή θα σας ανταμείψει. Για όσους έχουν αμφιβολία για την απόχρωση, σας προτείνουμε γήινα χρώματα όπως αυτό της μέντας αλλά και για τους πιο τολμηρούς οι αποχρώσεις του μπλε θα ήταν ιδανικές. Μην διστάζετε, μπορείτε να το κάνετε.

3. Lets organised!

chiara-ferragni-costume-designer-ioi-2.jpeg

Φυσικά πολλοί θα γνωρίζετε ότι η οργάνωση είναι το Α και το Ω για την απόλυτη παραγωγικότητα. Σε έναν χώρο όχι πολύ καθαρό και ακατάστατο, η διάθεση και η αποτελεσματικότητά μας μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Γι αυτό μια πολύ καλή λύση είναι να τακτοποιήσετε τον χώρο όπου δουλεύετε. Αφήστε στην άκρη όλα εκείνα που δε σας είναι πια απαραίτητα. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε τα έγγραφά σας σε φακέλους (ηλεκτρονικούς και μη) ώστε να είστε καλύτερα οργανωμένοι. 

Tip: Δοκιμάστε να οργανώσετε τα αρχεία σας αλφαβητικά ή με διαφορετικά χρώματα, είναι μια καλή πρακτική για όσους δυσκολεύονται στην οργάνωση.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την οργάνωση του γραφείου σας. Ακριβώς επειδή αποτελεί την «έδρα» της δουλειά σας καλό θα ήταν να σας αντιπροσωπεύει. Και τι εννοούμε με αυτό; Στο γραφείο σας χρειάζεται να βρίσκονται αντικείμενα που σας φτιάχνουν την διάθεση και σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε να εργάζεστε. Μια φωτογραφία από τους αγαπημένους σας, το εισιτήριο ενός ταξιδιού ή ακόμη και ένα ενθαρρυντικό quote μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν.

4. You need a cozy corner

white-gold-home-office.jpeg

Μπορεί το γραφείο να είναι απαραίτητο στοιχείο για την εργασία σας, αλλά αυτό που σίγουρα χρειάζεστε είναι μια cozy γωνιά στην οποία θα μπορείτε να κάνετε τα mini breaks και να καταναλώνετε τα snacks σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια πρακτική επιλογή είναι ένας άνετος καναπές, αλλά για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια του χώρου, οι μεγάλες μαξιλάρες δαπέδου είναι εναλλακτική που θα σας ανανεώσει και θα σας φτιάξουν τη διάθεση και την ψυχολογία σας. Φυσικά μπορείτε να διακοσμήσετε την γωνιά σας όπως επιθυμείτε. Χρωματιστά καλύμματα για τον καναπέ, ένα φωτιστικό δαπέδους, κεριά και ένα βάζο με λουλούδια ή ένα όμορφο και εντυπωσιακό φυτό που θα σας χαρίσει οξυγόνο και θα αυξήσει την παραγωγικότητά σας θα ήταν εξαιρετικές επιλογές.

Extra tip: Επιλέξτε τα φυτά και τα λουλούδια! Ναι τα φυτά μπορούν εύκολα να σας ανανεώσουν και να βελτιώσουν την διάθεσή σας. Μια γλάστρα με το αγαπημένο σας φυτό ή και ένα βάζο με χρωματιστά και μυρωδάτα λουλούδια είναι τα κατάλληλα για τον χώρο εργασίας σας.

5. You need to decorate

29bc5ab5b874174c208d8395234f5ab5.jpeg

Πως όμως θα σας δοθεί η έμπνευση και η ενθάρρυνση για να εργαστείτε ακόμα πιο αποτελεσματικά; Μα φυσικά μέσω της διακόσμησης του χώρου σας. Τοποθετείστε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων, πίνακες που σας εμπνέουν ή κάποιο post με το αγαπημένο σας quote και θα σας δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό που νομίζετε. Εμείς θα σας προτείναμε την εξαιρετική επιλογή του κολάζ. Και τι εννοούμε με αυτό; Σας προτρέπουμε να επιλέξετε έναν άδειο πίνακα ή καμβά και να τοποθετήσετε τους στόχους σας σε μορφή φωτογραφίας. Για παράδειγμα αν ο στόχος σας είναι να πάρετε αύξηση στην δουλειά σας, κολλήστε τον τίτλο που θέλετε να κατακτήσετε. Σας υποσχόμαστε ότι θα αναβαθμίσει την παραγωγικότητά σας.