fbpixel

Search icon
Search
Flourishing: Οι top επιλογές λουλουδιών για μοναδικές συνθέσεις σε βάζα
INTERIORS

Flourishing: Οι top επιλογές λουλουδιών για μοναδικές συνθέσεις σε βάζα

Τα φυτά με υπέροχα άνθη που μπορούν να χαρίσουν «χρώμα» στο σπίτι σας


Η ενασχόληση με τη διακόσμηση του σπιτιού μας έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Τα φυτά είναι ένα σημαντικό στοιχείο αυτής. Όλοι θέλουμε να έχουμε βάζα με υπέροχα λουλούδια, τα οποία θα γεμίζουν με χαρά, αισιοδοξία και χρώματα τους χώρους που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας. Τα μπουκέτα μας δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουμε υπέροχες συνθέσεις που διαρκούν πολλές μέρες και χαρίζουν μία μοναδική αίσθηση στο σπίτι μας. Ποια όμως είναι όμως τα πιο όμορφα λουλούδια για να βάλουμε σε βάζο;

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις πιο top προτάσεις!

Τριαντάφυλλα

shutterstock-750296890.jpg

Σίγουρα όλοι είχατε κάποια στιγμή στο σπίτι σας τουλάχιστον ένα βάζο με τριαντάφυλλα. Είναι η πιο συχνή και ασφαλής επιλογή. Οι αποχρώσεις τους είναι πολλές κι έτσι μπορούμε να έχουμε μεγάλη χρωματική ποικιλία, όπως το κόκκινο, το λευκό, το μοβ αλλά και συνδυασμοί χρωμάτων σ’ ένα τριαντάφυλλο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπουκέτο από διάφορα colour combos -όπως λευκό και ροζ- για περισσότερη ένταση.

Γαρύφαλλα

mistikakipou-garifalia-frontida.jpg

Μετά τα τριαντάφυλλα, τα γαρύφαλλα είναι αυτά που συναντάμε πιο συχνά σε αυλές, κήπους αλλά και βάζα των ελληνικών σπιτιών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες γαρυφαλλιάς. Λευκά, ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινα, κίτρινα, ακόμη και δίχρωμα άνθη, αποτέλεσμα των συνδυασμών που πλέον έχουν δημιουργηθεί. Τα άνθη της γαριφαλιάς μπορούν να διατηρηθούν σε βάζο για αρκετό χρονικό διάστημα. Βέβαια, για μικρά βάζα, μπορούμε να απολαύσουμε και τις πολύ ιδιαίτερες ποικιλίες γαρυφαλλιάς όπως το κινέζικο γαρύφαλλο καθώς και το γαρύφαλλο των ποιητών.

Γυνέριο

4610bebb1815f6b5f3844a6aab50a630.jpg

Ή αλλιώς τα γνωστά πλέον σε όλους pampas, τα οποία αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση της σεζόν που διανύουμε. Θα τα συναντήσετε παντού και κυρίως σε μπεζ χρώμα. Παρόλα αυτά κυκλοφορούν κι άλλες χρωματικές επιλογές για πολύχρωμες συνθέσεις. Ο ψηλός τους κορμός κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους αλλά και πιο εντυπωσιακή την εικόνα τους. Ιδανικά για μεγάλα βάζα που θα τα τοποθετήσετε στο πάτωμα και θα δημιουργήσετε καταπληκτικές γωνιές στο σπίτι σας.

Τουλίπα

shutterstock-601743395.jpg

Η τουλίπα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το φθινόπωρο στον κήπο και φυσικά αποτελεί εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση λουλουδιών σε βάζο. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα λουλούδια της τουλίπας διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση έως και 10 μέρες στο ανθοδοχείο. Yπάρχουν τουλίπες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη με αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων για να επιλέξουμε, με διπλά πέταλα και πιο σύνθετα άνθη. Οι τουλίπες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα ανθοπωλεία, οπότε μπορείτε να τις βρείτε όλο το χρόνο.

Γλαδιόλα

flc875-wh-zoom.jpg

Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην άνοιξη η γλαδιόλα είναι μία τέλεια επιλογή. Είναι εξαιρετική επιλογή για τα μεγάλα βάζα μας στο σπίτι ή στο γραφείο μας για να δώσουμε μία πιο επιβλητική διάσταση στον στολισμό μας με λουλούδια. Η γλαδιόλα ξεχωρίζει για τα σπαθοειδή, μυτερά φύλλα της, πράσινου χρώματος, και για τα εντυπωσιακά άνθη της, διατεταγμένα κατά μήκος σε ανθοφόρο βλαστό που σε ορισμένες ποικιλίες ξεπερνά και το ένα μέτρο. Στα άνθη της γλαδιόλας συναντάμε μεγάλη χρωματική ποικιλία με διάφορες αποχρώσεις όπως λευκό, κίτρινο, ιώδες, μοβ, κόκκινο και πορτοκαλί, καθώς επίσης υπάρχουν δίχρωμες ποικιλίες γλαδιόλας.

Κάλλα

4380390774-1885843273.jpg

Οι κρίνοι της κάλλας είναι ιδανικά λουλούδια για στολισμό σε βάζο μέσα στο σπίτι, ενώ είναι πολύ δημοφιλείς σε μπουκέτα και σε στολισμούς γάμων. Οι κάλλες είναι δημοφιλή βολβώδη φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, τα κρίνα, που εμφανίζονται συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού ή την άνοιξη σε πιο θερμές περιοχές. Με καταγωγή από τη νότια Αφρική, η κάλλα διαθέτει μεγάλα πράσινα φύλλα και πλούσια ανθοφορία με εντυπωσιακά λουλούδια που θυμίζουν τρομπέτα και με μοναδικά χρώματα. Η πιο γνωστή ποικιλία είναι αυτή που έχει λευκά άνθη, ανθίζει την περίοδο της άνοιξης, στη γιορτή του Ευαγγελισμού και γι’ αυτό συχνά αναφέρεται ως κρίνος της Παναγίας.