fbpixel

Search icon
Search
Home office: Τα ιδανικά φυτά για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στο σπίτι
INTERIORS

Home office: Τα ιδανικά φυτά για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στο σπίτι

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις και δημιουργήστε έναν χώρο γεμάτο θετική ενέργεια


Η εργασία από το σπίτι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει «κανόνας» για πολλούς. Αν και μπορεί να δυσκολευτήκαμε στην αρχή, πλέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υγιής. Πέρα από τα βασικά tips ενός σωστού home office, σημαντικό στοιχείο αποτελούν και τα φυτά εσωτερικού χώρου και αυτό γιατί; Γιατί μπορούν να βελτιώσουν την συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα επίπεδα άγχος, καθώς και να μας φτιάξουν την διάθεση.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο κατάλληλα φυτά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πιο «πράσινο» γραφείο, χαρίζοντάς σας ευχαρίστηση και πνευματική διαύγεια.

Σανσιβέρια 

5-WaOou.jpg

Η Σανσιβέρια, γνωστή και ως «η γλώσσα της πεθεράς» αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή για το γραφείο μας, καθώς εκτός από το εντυπωσιακό φύλλωμα έχει και πολύ μικρές απαιτήσεις φροντίδας. Είναι ένα ανθεκτικό και πολυετές φυτό με ταχεία ανάπτυξη που φτάνει το ένα μέτρο. Διαθέτει στενόμακρα, μυτερά φύλλα που έχουν σαρκώδη υφή κι αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται «φυτό-φίδι». Έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και στα πιο σκοτεινά spots ενώ παράλληλα καθαρίζει τον αέρα από τοξικές ουσίες, προσφέροντας μια ευχάριστη νότα στον χώρο.

Extra tips: Για να συντηρηθεί το συγκεκριμένο φυτό σωστά θα χρειαστεί ένα ελαφρύ πότισμα κάθε 2 εβδομάδες και μια φορά το χρόνο λίπανση με υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά.

Αλόη

-6hXaU.png

Η Αλόη, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι και θαυματουργό, γνωστό στην αρχαία Ελλάδα για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Επίσης, έχει την ικανότητα να παράγει οξυγόνο στον χώρο, προσφέροντας σε εμάς ένα υγιές περιβάλλον εργασίας, καθώς και μια καθαρή ατμόσφαιρα.

Extra tips: Η Αλόη «αγαπάει» τον ήλιο, γι’ αυτό φροντίστε να την μεταφέρετε σε μια φωτεινή γωνία και να την ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα.

Σπαθίφυλλο

2-vvHHt.png

Ένα από τα πιο δύσκολα, αλλά από τα πιο ωραία φυτά για το γραφείο μας θεωρείται το Σπαθίφυλλο! Είναι ένα εξωτικό φυτό εσωτερικού χώρου με εντυπωσιακά λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο των φύλλων του. Επιπλέον, κάτι που είμαστε σίγουρες πως θα σας συναρπάσει είναι πως το συγκεκριμένο φυτό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού και συνάμα του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.

Exra tip: Όπως αναφέραμε και παραπάνω το Σπαθίφυλλο είναι ένα δύσκολο φυτό, γι’ αυτό και επιλέγουμε φωτεινή θέση μακριά από τις έντονες ακτίνες του ηλίου για να μην δημιουργηθούν καψίματα στα φύλλα του και επιλέγουμε ένα περιβάλλον με 20-25 βαθμούς Κελσίου για να διατηρήσει τη ζωτικότητά του.

Κέντια

3.png

Θέλετε να εντάξετε tropical vibes στο γραφείο σας, αλλά δεν ξέρετε πως; Εάν ναι, τότε δώστε βάση στα τροπικά φυτά! Ένα τέτοιο φυτό είναι η Κέντια και αυτό γιατί συνδυάζει την κομψότητα με τον τροπικό χαρακτήρα, προσφέροντας «ζωή» στον χώρο σας. Η Κέντια είναι ιδανική για γωνιακές θέσεις λόγω του μεγάλου όγκου και ύψους. Διαθέτει λεπτό κορμό με μεγάλα φοινικοειδή φύλλα με μακρύ μίσχο που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δίνουν μια τεράστια αίσθηση φρεσκάδας. Επίσης, είναι ένα φυτό που αργεί να αναπτυχθεί, γι’ αυτό εάν δε θέλετε να περιμένετε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο.

Extra tips:Η Κέντια για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται ένα φωτεινό σημείο και πολύ ανοιχτό χώρο, με σκοπό να διατηρήσει την ζωντάνια της και το έντονο πράσινο χρώμα.

Μονστέρα

4.png


Η Μονστέρα είναι ένα από τα φυτά που ξεχωρίζουμε και ελπίζουμε πως και για εσάς ισχύει το ίδιο! Το φυτό αυτό όπως ήδη καταλάβατε έχει μεξικάνικη «διάθεση». Είναι αειθαλές καταπράσινο, με μεγάλα γυαλιστερά και δερματώδη φύλλα, που φέρνουν χαρακτηριστικές σχισμές. Αναπτύσσεται αρκετά αργά θα λέγαμε και φτάνει σε ύψος τα 2-3 μέτρα. Πέρα από την διαφορετική εμφάνιση της, έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική, καθώς και στην σωματική μας υγεία.

Extra tips: Το παραπάνω φυτό αντέχει στα πιο σκιερά, αλλά και στα πιο φωτεινά σημεία του γραφείου μας, όπου παρουσιάζει σχετικά πιο γρήγορη ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγουμε να τοποθετούμε την γλάστρα σε σημείο που δέχεται τις απευθείας ακτίνες του ήλιου, γιατί θα προκαλέσουν καψίματα στα φύλλα της.