fbpixel

Search icon
Search
Τα φυτά που θα επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σας στην περίοδο της καραντίνας
INTERIORS

Τα φυτά που θα επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σας στην περίοδο της καραντίνας

Συνδυάστε την υπέροχη διακόσμηση με τη θετική διάθεση


Η περίοδος της καραντίνας έχει επιστρέψει κι εμείς θα περάσουμε το λιγότερο τρεις εβδομάδες στο σπίτι μας. Παρ΄ όλο που επρόκειτο για μία περίεργη και δύσκολη περίοδο, μπορούμε να βρούμε διάφορους τρόπους για να αναβαθμίσουμε τη διάθεσή μας.

Ένας από αυτούς είναι να δημιουργήσουμε όμορφες και ευχάριστες συνθήκες για το χώρο που θα περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, δηλαδή το loving room. Μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση είναι η διακόσμηση και πιο συγκεκριμένα, η τοποθέτηση μίας σειράς από φυτά.

Τα πράσινα φυτά, εκτός από μία πνοή στο χώρο μπορούν να δράσουν θετικά στη ψυχολογία σας. Ειδικότερα εάν ανακαλύψετε και τοποθετήσετε εκείνα που επικεντρώνονται σε αυτό το κομμάτι.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα φυτά που έχουμε συλλέξει για να τοποθετήσετε στο living room σας και κάντε ένα update στη ψυχολογία σας με το πιο φυσικό τρόπο!

Βασιλικός

Κατάγεται πιθανότατα από την Ινδία από την οποία ταξίδεψε πριν από 4.000 στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα και τέλος στην Ευρώπη.Σήμερα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό στη Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μαδαγασκάρη, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαρόκο, Ισραήλ, Η.Π.Α. και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο φυτό διαθέτει μια σειρά από αιθέρια έλαια. Στην ευγενόλη οφείλει τη μυρωδιά του που μοιάζει με εκείνη του γαρίφαλου. Στην κιτράλη οφείλει την μυρωδιά κίτρου που έχουν κάποια είδη του.

plants-2.jpg

Ο βασιλικός καθαρίζει τον αέρα και είναι ένα φυτό με αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται ότι έχει μια πνευματική θεραπευτική επίδραση.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο βασιλικός τονώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμάει το στρες, το άγχος, την πνευματική κόπωση και βοηθά στη συγκέντρωση.

Σπαθίφυλλο

Για πολλά χρόνια το σπαθίφυλλο ήταν ένα από τα ελάχιστα φυτά εσωτερικού χώρου που παράγονταν στην Ελλάδα με ταχύτατους ρυθμούς και αποτελούσε βασικό είδος με τεράστια απόδοση. α φύλλα του γυαλιστερά στην υφή και μακρόστενα στο σχήμα, είναι ανάγλυφα με έντονες ραβδώσεις, ανοιχτόχρωμα από πάνω και πιο θαμπά από την κάτω τους πλευρά.

Το σπαθίφυλλο ή αλλιώς κρίνος της ειρήνης πιστεύεται ότι παρέχει πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία. Βελτιώνει τη ροή της ενέργειας στο σπίτι με καθαρισμό του αέρα και εξουδετέρωση των επιβλαβών εσωτερικών αερίων. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε σκιερό ή σκοτεινό περιβάλλον, όπως σε ένα γραφείο ή σε μια γωνία.

plants-1.jpg

Μπαμπού

Το μπαμπού χρησιμοποιείται στην Ασία για χιλιάδες χρόνια ως σύμβολο της καλής τύχης και της ευημερίας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το κάθετο σχήμα του μπαμπού αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου που επηρεάζει την ζωτική μας ενέργεια και τη σωματική δραστηριότητα. Το μπαμπού είναι ένα φυτό χωρίς πολλές απαιτήσεις. 

plants-3.jpg

Τοποθετήστε το στη γωνία ενός δωματίου που έχει χαμηλό φωτισμό μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και κρατήστε το σε ένα γυάλινο μπολ με περίπου 2,5 εκατοστά απεσταγμένο ή καθαρισμένο νερό. Plus, έχει υπέροχη αισθητική και θα δώσει μία πολύ όμορφη εικόνα στο χώρο σας.

Ορχιδέα

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η ορχιδέα προσελκύει θετική ενέργεια βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ενέργεια του σπιτιού αλλά και τη ζωή των ιδιοκτητών. Η ορχιδέα έχει λουλούδια που διατηρούνται για καιρό και υπάρχει σε ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.

shutterstock-1385734211.jpg

 Έχει ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα που ενισχύει την διάθεση. Οι ορχιδέες απελευθερώνουν οξυγόνο το βράδυ και γι αυτό το λόγο μπορείτε να τη βάλετε και στη κρεβατοκάμαρα. Ένα πολύ εκλεπτυσμένο φυτό, το οποίο απαιτεί λίγη προσοχή παραπάνω.

Αλόη

Η ευεργετικές ιδιότητες της αλόης είναι πλέον γνωστές σε όλον τον κόσμο. Το φυτό φέρει καλή τύχη και θετική ενέργεια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα πολλά επουλωτικά οφέλη του. Τοποθετήστε το σε έμμεσο φως του ήλιου ή τεχνητό φως και ποτίστε τακτικά. Δεν μπορεί να ανεχθεί στάσιμο νερό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει σωστή αποστράγγιση. Η ενέργεια που απελευθερώνει η αλόη μπορεί να διώξει την κακή τύχη και τα αρνητικά κύματα.

ff92a240d11b05ebd392348c35f781b2.jpg