fbpixel

Search icon
Search
Spring Blossoms: Tα ανοιξιάτικα φυτά με τα πιο όμορφα άνθη για να εντάξετε στους χώρους σας
INTERIORS

Spring Blossoms: Tα ανοιξιάτικα φυτά με τα πιο όμορφα άνθη για να εντάξετε στους χώρους σας

Οι καλύτερες επιλογές για το μπαλκόνι, αλλά και για τους indoor χώρους σας


Η «καρδιά» της άνοιξης απαιτεί αλλαγές στη διακόσμηση της κατοικίας μας και τα φυτά είναι η ιδανική προσθήκη σε κάθε γωνία. Χαρίζοντας χρώμα και «ζωή» στους προσωπικούς μας χώρους, πέρα από τα καταπράσινα indoor plants είναι ωραίο να προσθέσουμε και μερικά ακόμα, τα οποία ξεχωρίζουν για τα υπέροχα άνθη τους και τις ονειρικές τους αποχρώσεις. Από το coffee table και το μπαλκόνι έως το κομοδίνο του υπνοδωματίου μας, τα σημεία όπου μπορούμε να τα τοποθετήσουμε είναι πολλά κι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το πόσο πολύ μπορούν να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε σημείο, καθώς και να ορίσουν την αύρα ολόκληρης της κατοικίας μας.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα ανοιξιάτικα φυτά που χαρίζουν πανέμορφα άνθη & εντάξτε τα στους χώρους σας asap!

1. Βιολέτα

1.png

Ένα λουλούδι που, πέρα από το φανταστικό του χρώμα, χαρίζει υπέροχη μυρωδιά στον χώρο. Ιδανικό τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς σας χώρους, πρόκειται για μια μικρή πινελιές, που ωστόσο μπορεί να ομορφύνει όλο το σκηνικό και να το γεμίζει με spring vibes. Φροντίστε μόνο να τοποθετήσετε τη βιολέτα σε ένα ηλιόλουστο σημείο, μπροστά από το παράθυρο ή έξω στο μπαλκόνι.

2. Άλυσσο

3-L9WzF.jpg

Πρόκειται για ένα φυτό που ξεχωρίζει για το άρωμα μελιού που εκπέμπει, αλλά και για τα τόσο μικρά αλλά πανέμορφα άνθη του. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες χρωματικές εκδοχές, όπως για παράδειγμα λιλά, ανοιχτό ροζ, κίτρινο και λευκό. Εντάξτε το στους εσωτερικούς σας εάν έχετε αρκετό χώρο, διότι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό και παίρνει τη μορφή ενός μικρούς θάμνου. Διαφορετικά, βάλτε το σε κάποιο παρτέρι στους outdoor χώρους σας.

3. Γιασεμί

4-i2rlF.jpg

Το γιασεμί ανοίγει τα άνθη του τώρα την άνοιξη και αντέχει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε αυλές σε αναρριχόμενη εκδοχή, αλλά σίγουρα μπορεί να κοσμήσει υπέροχα ακόμα και τους χώρους μέσα στο σπίτι σας. Πάνω απ' όλα, ξεχωρίζει για την ονειρική μυρωδιά του, αλλά και το νησιώτικο vibe που διακρίνει τα άνθη του.

4. Ορχιδέα

5-xyjkL.jpg

Έχοντας μια τόσο chic & classy όψη, η ορχιδέες είναι μια από τις πιο ιδανικές επιλογές για μέσα στο σπίτι, τόσο αυτήν την εποχή όσο και τις υπόλοιπες μέσα στον χρόνο. Είτε επιλέξετε λευκές είτε μωβ, είναι το τέλειο touch στους προσωπικούς σας χώρους, ενώ μπορείτε να τις τοποθετήσετε ακόμα και στο τραπέζι του σαλονιού. Τα καλά νέα για εσάς είναι πως δε θα χρειαστεί να τις ποτίζετε συχνά -μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

5. Τουλίπες

6-IpYL1.jpg

Οι τουλίπες είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά βολβώδη λουλούδια που φυτεύουμε το όλες τις εποχές στον κήπο και φυσικά αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμησή σας. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα λουλούδια της τουλίπας διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση έως και δέκα ημέρες μέσα στο νερό. Yπάρχουν τουλίπες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη με αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων για να επιλέξουμε, με διπλά πέταλα και πιο σύνθετα άνθη.

6. Κρίνοι κάλλας

7-vUvRV.jpg

Οι κρίνοι της κάλλας είναι ιδανικά λουλούδια για τον ανοιξιάτικο στολισμό του σπιτιού σας, ενώ είναι πολύ δημοφιλείς σε μπουκέτα και σε στολισμούς γάμων. Οι κάλλες αποτελούν βολβώδη φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, τα κρίνα, που εμφανίζονται συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού ή την άνοιξη σε πιο θερμές περιοχές. Με καταγωγή από τη νότια Αφρική, διαθέτουν μεγάλα πράσινα φύλλα και πλούσια ανθοφορία με λουλούδια που θυμίζουν τρομπέτα σε μοναδικά χρώματα.

7. Αγήρατο

8-cAG0Q.jpg

Ένα πολύ ιδαίτερο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται την άνοιξη, είναι το αγήρατο από το Μεξικό. Χαμηλής ανάπτυξης φυτό με καρδιόσχημα φύλλα, εμφανίζει πανέμορφα μικρά άνθη σε επάκριες ταξιανθίες που μοιάζουν με τούφες, σε αποχρώσεις του μπλε, του ιώδους και του λευκού. Η ανθοφορία του είναι άλλωστε τόσο πλούσια, που σχεδόν κρύβει το φύλλωμα του ίδιου του φυτού. Τοποθετήστε σε σημείο με πολύ φως, ποτίστε το μία με δύο φορές την εβδομάδα και θαυμάστε την ομορφιά του.

Feel the spring vibes!