fbpixel

Search icon
Search
Woman's Day: Θέλετε να σας κάνετε ένα δώρο; 4 βήματα για να ξεκινήσετε ξανά τη γυμναστική
WELLNESS

Woman's Day: Θέλετε να σας κάνετε ένα δώρο; 4 βήματα για να ξεκινήσετε ξανά τη γυμναστική

Αναδημιουργήστε την πραγματικότητά σας


Η αντοχή, η δύναμη και η φυσική σας κατάσταση ίσως έχουν υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με πολλές ώρες στο γραφείο και με ελάχιστες πλέον σε εξωτερικούς χώρους -μέχρι μερικούς μήνες πριν- μπορεί πολλές από εσάς να έχετε παραμελήσει το πολύ σημαντικό κομμάτι της άσκησης. Παρόλα αυτά σε αυτή την Ημέρα της Γυναίκας είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμηθείτε όλους τους λόγους που οφείλετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Και επειδή σήμερα γιορτάζετε το σώμα σας, το σχήμα σας και όλα όσα αγαπάτε έφτασε η στιγμή να το κάνετε για να δημιουργήσετε το δικό σας "κανονικό". Μακριά από πρότυπα ομορφιάς και ανούσια καλούπια, απλώς και μόνο για την υγεία σας. Άλλωστε τα πάντα στη ζωή έχουν να κάνουν με το να ανακαλύψετε τις ισορροπίες σας και με το να ενσωματώσετε την ευεξία στην καθημερινότητα σας. 

workout.png

Οι λεπτομέρειες έχουν σημασία και αν προσπαθείτε να αφοσιωθείτε σε κάτι, τότε σίγουρα μόλις γίνει συνήθεια θα το επαναλαμβάνετε συνεχώς. 

Επιστροφή στη βάση 

Πριν προσθέσετε δυσκολία στην προπόνηση είναι σημαντικό να πιάσετε ξανά τη βάση της γυμναστικής. Μπορεί συχνά να παγιδεύεστε στη ματαιοδοξία που θα σας χαρίσει το "ιδανικό" κορμί χωρίς πρώτα να κατακτήσουν τις κινήσεις, κάτι που μπορεί να είναι επιζήμιο για την πρόοδο σας μακροπρόθεσμα. Οι περισσότεροι από τους αγαπημένους σας influencers και trainers στο Instagram έχουν ήδη κατακτήσει τις βάσεις και για αυτό δε θα πρέπει να τους μιμήστε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν βλέπετε ένα στιγμιότυπο από τη ζωή ενός ατόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βλέπετε σε ένα στάδιο που μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που βρίσκεστε. Δεν είναι ανταγωνισμός, είναι κίνητρο. Πάρτε, για παράδειγμα, το κλασικό lunge. Φαίνεται σαν μια απλή κίνηση: Κάντε ένα βήμα μπροστά, σκύψτε, επιστρέψτε και επαναλάβετε. Αλλά αν το μπροστινό σας γόνατο είναι κεκλιμένο προς τα μέσα ή εκτείνεται πάνω από το πόδι σας, τότε μπορεί να ασκηθεί ανεπιθύμητη πίεση στους συνδέσμους σας.

yoga-workout.jpg

Αλλάξτε τη στάση σας 

Όταν πρόκειται για το πάνω μέρος του σώματος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη στάση σας, κάτι που συχνά παραλείπετε. Αν ρίξετε μια ματιά αυτή τη στιγμή στους ώμους σας θα δείτε πως πιθανότατα έχουν μια κλίση προς τα μπροστά. Η εργασία από το σπίτι για μήνες αδιάκοπα και ο αναπόφευκτος «τεχνολογικός λαιμός» μπορούν να κάνουν έντονο το slouching. Είναι μια συνήθεια που "έρχεται" άθελά σας, αλλά η άσκηση έχει την ικανότητα να σας την αλλάξει. Η στάση είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί, μέσω της ενδυνάμωσης των οπίσθιων μυών (ρομβοειδείς) και της διάτασης των πρόσθιων μυών (θωρακικών). Το σφίξιμο στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με την αδυναμία στο πίσω μέρος είναι αυτό που δημιουργεί ανισορροπία και μια καμπουριασμένη στάση.

Κάντε το διαφορετικά

Έχετε μια ρουτίνα προπόνησης; Αλλάξτε την. Πολλές φορές οι άνθρωποι μπαίνουν στο γυμναστήριο και κάνουν το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια ταχύτητα. Η ποικιλία είναι ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξετε τη διαμόρφωση του σώματος σας. Μικρές αλλαγές μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα που μεταμορφώνουν το σώμα. Αλλάζοντας τα φορτία και κάνοντας συνεχείς προόδους, μπορείτε να αποφύγετε τη στασιμότητα. Αυτό θα περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικών ενεργειακών συστημάτων, διαφορετικών μυϊκών ομάδων και πειραματισμούς με μια ποικιλία βαρών και επιπέδων. Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα είναι να αλλάξετε το περιβάλλον σας. Δοκιμάστε την ύπαιθρο, τρέξτε μια σειρά από σκάλες ή κάντε ένα γυμναστική με φίλους. 

post-workout-skincare-1.jpg

Η αποθεραπεία είναι το κλειδί

Η ενσωμάτωση αποτελεσματικών πρακτικών πριν και μετά την προπόνηση στη ρουτίνα σας μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα. Κάντε πάντα προθέρμανση επτά έως 10 λεπτών. Αυτό προετοιμάζει τους μύες για υψηλότερο φορτίο, αυξάνει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος και αυξάνει το ενεργό εύρος κίνησης. Αυτή η πρακτική θα σας βοηθήσει και στο τέλος για αύξηση της κυκλοφορίας και μείωση του πιασίματος. Άλλες στρατηγικές που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν διατάσεις, ατμό, λουτρά με αλάτι Epsom και λουτρά πάγου. Οι ολιστικές μέθοδοι μπορούν να έχουν ακόμη βαθύτερο αντίκτυπο στην ανάρρωση. Εάν γυμνάζεστε έντονα συχνά, δοκιμάστε μασάζ σε βάθος ιστού και βελονισμό ως μέρος της ρουτίνας σας για να μεγιστοποιήσετε την αποκατάσταση και να αποκαταστήσετε την ισορροπία του μυϊκού ιστού.