fbpixel

Search icon
Search
Βγήκατε το βράδυ; 7 άμεσοι τρόποι για να κάνετε de-puff στο πρόσωπο
FACE & BODY

Βγήκατε το βράδυ; 7 άμεσοι τρόποι για να κάνετε de-puff στο πρόσωπο

Κατάλληλα tools και τεχνικές


Μεταμεσονύκτια σνακ, αρκετά ποτά και πάρτι μέχρι το πρωί είναι μερικές σίγουρες καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πρησμένο πρόσωπο το επόμενο πρωί. Η κατανάλωση νατρίου "αναγκάζει" το σώμα να συγκρατήσει νερό, καθώς προσπαθεί να αναπληρώσει το πρόσθετο αλάτι και να εξομαλύνει την τονικότητα του. Έτσι, αν και δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος για να αποφευχθεί το φούσκωμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με την κατανάλωση αλκοόλ και τον κακό ύπνο, υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιηθεί η τελική εμφάνιση. 

morning-beauty.jpg

Κοιμηθείτε μ' ένα επιπλέον μαξιλάρι

Η ελαφρώς αυξημένη γωνία θα μπορούσε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς καταπολεμά τη βαρύτητα. Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποτρέψετε το φούσκωμα γιατί μειώνει την ποσότητα υγρών που κατακρατά στο πρόσωπο. Καλύψτε το επιπλέον μαξιλάρι σας με μια αντιβακτηριδιακή μαξιλαροθήκη, καθώς θα δράσει και ως αντιφλεγμονώδες.

Ρίξτε το πρόσωπο σας με κρύο νερό το πρωί

Τίποτα δεν δρα σαν το παγωμένο νερό στο πρόσωπο για να σας ξυπνήσει και να εντείνει την κυκλοφορία του αίματος. Η κρύα θερμοκρασία είναι ένας γρήγορος τρόπος για να συσφίξετε τους πόρους και να συσπάσετε τα αγγεία -που σημαίνει, να διώχνετε τα υγρά- στο πρόσωπο σας, βοηθώντας το πρήξιμο να μειωθεί.

Χρησιμοποιήστε ένα roller

Ορισμένοι υποστηρικτές του face-rolling ισχυρίζονται ότι η κίνηση αυτή στο πρόσωπό μπορεί να εξισορροπήσει την αύρα σας, να καθαρίσει τις τοξίνες και να διεγείρει το κολλαγόνο. Η επιστήμη δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει, αλλά σίγουρα αναφέρει ότι προσφέρει ένα υπέροχο λεμφικό μασάζ. Έτσι, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη το χρησιμοποιήσετε και να δεχτείτε όλα του τα οφέλη. Είναι δεδομένο ότι τα περισσότερα πρηξίματα που προκαλούνται από το αλάτι συγκεντρώνονται γύρω από τα μάτια. Το "ξεφούσκωμα" των ματιών μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα ρολό προσώπου από νεφρίτη. Τοποθετήστε το ρολό στο ψυγείο για να κρυώσει και, στη συνέχεια, κυλήστε το πάνω από τα φουσκωμένα βλέφαρά σας για αρκετά δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να απομακρύνει το puff effect. 

morning-makeup-1.jpg

Ενυδατωθείτε

Σταματήστε το πρήξιμο διατηρώντας συνεχώς τα επίπεδα ενυδάτωσης σε υψηλά. Το να πίνετε πολύ νερό είναι απαραίτητο όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται. Το υδρογόνου δίνει στο σώμα περισσότερη ενυδάτωση και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Κάντε θεραπεία με πράσινο τσάι και πατάτα

Αυτό απαιτεί μια επίσκεψη στο αγαπημένο σας παντοπωλείο, αλλά αξίζει τον κόπο. Πως λειτουργεί; Ετοιμάζετε λίγο πράσινο τσάι, τοποθετείστε το στο ψυγείο για να κρυώσει, κόψτε μια λευκή πατάτα σε πολλές φέτες και βουτήξτε την στο κρύο πράσινο τσάι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την πατάτα πάνω από τα βλέφαρά σας. Η χαμηλή θερμοκρασία και η καφεΐνη θα ξεφουσκώσουν γρήγορα τα μάτια, ειδικά όταν συνδυάζονται με τα αντιοξειδωτικά και το άμυλο.

Δοκιμάστε μια μάσκα LED

Αν έχετε χρόνο, αφεθείτε σ' αυτήν τη θαυματουργή φωτοθεραπεία. Τα κόκκινα φώτα LED έχουν αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα και μπορούν να διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

morning-beauty-1.jpg

Κάντε κρυοθεραπεία

Θυμάστε όταν το όνομα της Kate Moss είχε φιγουράρει κάτω από τίτλους που αφορούσαν τον πάγο ως ένα beauty trick; Γεμίστε έναν νεροχύτη με παγάκια, κρύο νερό και φέτες αγγουριού και κρατήστε το πρόσωπό σας σε αυτόν όσο περισσότερο μπορείτε. Μειώνει άμεσα το πρήξιμο και συσφίγγει το δέρμα. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα παγάκια, φτιαγμένα με μέντα, χαμομήλι και πράσινο τσάι.