fbpixel

Search icon
Search
Το fashion collaboration που μας έχει καταπλήξει για τη σεζόν SS'24
FASHION NEWS

Το fashion collaboration που μας έχει καταπλήξει για τη σεζόν SS'24

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας.

Mary Katrantzou x Marina Rinaldi

mrcapsule-ss24-shot-008-1849.jpg

Η Mary Katrantzou επανέφερε δύο ιστορίες από το πλούσιο αρχείο της, μαζί με έναν οπτικό γραφικό στροβιλισμό από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 σε συνδυασμό με ένα μπουκέτο λουλουδιών από τη Resort 2016.

Η Op-Art παρουσιάζει τολμηρά γραμμικά στοιχεία με φόντο τα καλοκαιρινά pinstripes και τα γραφικά μονοχρωματικά πλεκτά, ενώ τα λουλούδια των Βρετανικών κήπων βασισμένα σε εικόνες του 1960, ενισχύονται με τολμηρές γραμμές σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων.

Τα σχέδια και οι σιλουέτες εναρμονίζονται και τονίζουν ιδανικά τη σιλουέτα. Τα prints είναι πολύπλοκα αλλά ανεπιτήδευτα και η ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα τολμηρή. Ορισμένα φορέματα φέρουν λεπτομέρειες από κρύσταλλα, ενώ ορισμένα λουλούδια είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς κεντήματος.

Η Marina Rinaldi συνεργάστηκε με την έμπειρη ομάδα της Mary Katrantzou για να δημιουργήσει με ακρίβεια κάθε κομμάτι της συλλογής. Πήραν τις ακριβείς κατευθύνσεις και δημιούργησαν ψηφιακά άβαταρ για να διασφαλίσουν ότι κάθε σχέδιο προσαρμόστηκε εξαιρετικά σε κάθε μέγεθος - μια διαδικασία που η Mary Katrantzou έχει τελειοποιήσει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, με στόχο να έχει συλλογές χωρίς αποκλεισμούς μεγεθών.

Η νέα συλλογή είναι ένα τέλειο μείγμα καλοκαιρινών κομματιών - από βαμβακερά καθημερινά ρούχα μέχρι ημιδιαφανή cocktail και διαχρονικά βραδινά.

Ο Saint Laurent θα είναι συμπαραγωγός και ενδυματολόγος της επόμενης ταινίας του Jacques Audiard

emiliaperez-validee1-1.webp

Ο Anthony Vaccarello, ο οποίος μόλις παρουσίασε μια από τις πιο πολυσυζητημένες συλλογές στο Παρίσι για τον Saint Laurent, σύντομα θα σχεδιάζει και άλλα κινηματογραφικά κοστούμια. Η Saint Laurent Productions θα είναι συμπαραγωγός της επόμενης ταινίας του Γάλλου σκηνοθέτη Jacques Audiard, "Emilia Perez".

Περιγράφεται ως "μελόδραμα-μιούζικαλ" και πρωταγωνιστεί η Karla Sofía Gascón, μια ανερχόμενη Αργεντινή τρανς ηθοποιός, η οποία υποδύεται έναν αρχηγό μεξικανικού καρτέλ που κάνει αλλαγή φύλου για να ξεφύγει από το νόμο και να γίνει η γυναίκα που πάντα ήθελε να είναι. Στους συμπρωταγωνιστές του Gascón περιλαμβάνονται οι Zoe Saldaña, Selena Gomez, Edgar Ramírez και Adriana Paz.

Η ταινία θα είναι συμπαραγωγή της γαλλικής εταιρείας παραγωγής Why Not Productions/Page 114, μαζί με την Pathé και την France 2 Cinema, σύμφωνα με την Saint Laurent Productions. Η διανομή της θα γίνει από την Pathé. Περιγράφοντας την αφήγηση της ταινίας ως "αντισυμβατική", η Saint Laurent Productions δήλωσε ότι το "Emilia Perez" θα έχει μουσική από τον Clément Ducol και τη γαλλίδα τραγουδίστρια Camille και χορογραφία από τον Damien Jalet.

Φέρνοντας την προτίμησή της για τον κινηματογράφο σε ένα νέο ζενίθ, η Saint Laurent ίδρυσε πέρυσι μια θυγατρική εταιρεία αφιερωμένη στην ολοκληρωμένη παραγωγή ταινιών και παρουσίασε δύο μικρού μήκους ταινίες στις Κάννες.

Ο οίκος μόδας που ανήκει στην Kering αυτοχαρακτηρίζεται ως ο πρώτος που δημιούργησε μια καταχωρισμένη θυγατρική για την παραγωγή ταινιών, αντί να τις χρηματοδοτεί απλώς - ή να ντύνει τους αστέρες του. Η Saint Laurent Productions και ο Vaccarello έχουν επίσης αποκαλύψει τη συμμετοχή τους στις επόμενες ταινίες των Paolo Sorrentino και David Cronenberg.

OMEGA x Sotheby's

ms-orbis-suitcase-open-5120-2880.jpg

Η OMEGA πούλησε τις 11 βαλίτσες MoonSwatch Moonshine Gold σε μια ειδική, online δημοπρασία του οίκου Sotheby’s για συνολικά 534.670 CHF, βοηθώντας να συγκεντρωθούν πολύ απαραίτητα κονδύλια για το ίδρυμα Orbis International που καταπολεμά την απώλεια της όρασης και την τύφλωση σε όλο τον κόσμο και εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει η Μάρκα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτά τα σπάνια μοντέλα προσφέρονται όλα μαζί και η πρώτη φορά που αυτή η special βαλίτσα είναι διαθέσιμη προς πώληση δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους λάτρεις τους να αποκτήσουν αυτή τη μοναδική συλλογή. 

Πρωτού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία στις 24 Φεβρουαρίου, οι 11 “Mission to Moonshine Gold” βαλίτσες εκτέθηκαν σε 11 OMEGA Boutiques στον κόσμο, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 11, συμπεριλαμβανομένων των Boutique στη Ζυρίχη, το Τόκυο, την Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Παρίσι και το Σίδνεϋ. Οι επισκέπτες στα σημεία αυτά φυσικά, προσκαλούνται να επισκεφτούν τις Boutiques αυτές και να δουν αυτή τη μοναδική συλλογή.

Η δουλειά του Orbis είναι εξαιρετικά σημαντική για τα παιδιά, καθώς επιτρέπει σε πολλά από αυτά να δουν τους γονείς τους, το φεγγάρι και τα αστέρια για πρώτη φορά. Μέσω των προγραμμάτων του και του Ιπτάμενου «Flying Eye Hospital», ο οργανισμός Orbis παρέχει φροντίδα για εκατομμύρια ασθενείς ενώ παράλληλα εκπαιδεύει ιατρικό προσωπικό σε περιοχές του κόσμου που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η OMEGA υποστηρίζει τον οργανισμό Orbis από το 2011 κι αυτή η επερχόμενη δημοπρασία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη δέσμευση της Μάρκας με τον σκοπό.

Η Stone Island παρουσιάζει την πρώτη αρχειακή έκθεση στο Λος Άντζελες

1e67.jpg
Η έκθεση με τίτλο "Selected Works '982-'024", η οποία συμπίπτει με την εκδήλωση Frieze Los Angeles, η οποία θα διαρκέσει από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, φέρνει στις ΗΠΑ σπάνια και μη εκτεθειμένα στο παρελθόν έργα, όπως η πρώτη ολοκληρωμένη επισκόπηση του Stone Island Shadow Project.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στα Buttercup Studios, στο Culver City, ανοίγει με μια έκθεση 42 αρχειακών κομματιών, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει κομβικές στιγμές στην ιστορία του brand. Μια άλλη έκθεση αναδεικνύει 12 μπουφάν Reflective, ενώ μια άλλη εγκατάσταση αναδεικνύει τα μπουφάν Stone Island Pure Metal Shell, με 35 παραδείγματα να παρουσιάζονται. Αργότερα στην έκθεση, παρουσιάζονται επτά σπάνια κομμάτια από τη σειρά Stone Island Prototype Research Series.

Ενσαρκώνοντας το ήθος της Stone Island "Lab-Life", η έκθεση προσφέρει επίσης ένα pop-up κατάστημα και ένα καφέ. Υπάρχει επίσης ένα πρόγραμμα προβολών και ομιλιών με εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι Chris Gibbs, Liam MacRae και Chris Black.

Κορυφαία στιγμή του προγράμματος είναι η πρεμιέρα του "Infinite Colours", ενός ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους από τον Ken-Tonio Yamamoto, που προσφέρει μια προσωπική ματιά στους εργαζόμενους και τις διαδικασίες πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Stone Island στο Ravarino της Ιταλίας. Επιπλέον, η ταινία μικρού μήκους "The Compass Inside" του Jeremy Elkin εξερευνά τη διασύνδεση της παγκόσμιας κοινότητας της Stone Island.