fbpixel

Search icon
Search
5 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που θα βλέπουμε παντού το 2024
TRENDS & CATWALKS

5 τάσεις από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που θα βλέπουμε παντού το 2024

Ανακαλύψτε τες!


Αφού η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης ξεκίνησε πολύχρωμα, ήρθε η ώρα να πάμε σε ένα από τα μεγαλύτερα events του προγράμματος του μήνα μόδας. Όλα τα μάτια ήταν σαφώς στραμμένα στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, που μόλις έφτασαν στο τέλος τους, για να εντοπίσουν τις τάσεις της χρονιάς που έρχεται. Από τη συγκρατημένη χρωματική παλέτα και τα κομψά ξεχωριστά κομμάτια του Khaite μέχρι την μίξη χρωμάτων και υφών στην Carolina Herrera, η φετινή σεζόν ήταν ένας συνδυασμός μινιμαλισμού έναντι μαξιμαλισμού. 

Ποιες τάσεις ανέβηκαν στην κορυφή και αξίζουν να σημειωθούν για τη χρονιά που έρχεται; Αφού παρακολουθήσαμε όλες τις επιδείξεις και συζητήσαμε έντονα για τα αγαπημένα μας κομμάτια, παρατηρήσαμε μια σειρά από επαναλαμβανόμενες τάσεις που σίγουρα θα συμπεριλάβουμε στις γκαρνταρόμπες μας. 

Απομένουν ακόμη τρεις πόλεις (Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι) αλλά μέχρι τότε, συνεχίστε να κάνετε scrolling για να δείτε τις 5 βασικές τάσεις του φθινοπώρου/χειμώνα σύμφωνα με το NYFW...

1. Lace-y attitude

screenshot-2024-02-15-at-114618-am.png
Michael Kors

Τα τελευταία χρόνια ίσως ήταν πιο πιθανό να εντοπίσετε λευκή δαντέλα σε coquette dresses, αλλά καθώς η άνοιξη/καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος της, περιμένετε να δείτε περισσότερο black lace. Είτε φορεθεί from head-to-toe, όπως είδαμε στο show της Gabriela Hearst είτε, τοποθετηθεί κάτω από ένα λογικό puffer coat, όπως είδαμε στον Michael Kors, ο νέος τρόπος για να αναδείξετε τη sexy πλευρά σας είναι αδιαπραγμάτευτα η δαντέλα, σε top, trousers ή φορέματα.

2. Pink, Pink, Pink

screenshot-2024-02-15-at-114739-am.png
Coach

Μπορεί να μην έχει την ίδια δυναμική με το φούξια ή το κόκκινο, αλλά υπάρχει κάτι απόλυτα κομψό σε αυτό το απαλό παστέλ, ειδικά για το φθινόπωρο/χειμώνα. Φανταστείτε μόνο πόσο καλά συνδυάζεται το απαλό ροζ με τα άλλα χρώματα της εποχής - το γκρι, το καφέ και φυσικά τα λευκά του χειμώνα. Και σύμφωνα με την πασαρέλα της Coach, είναι match made in heaven με το πολυτελές μπορντό.

3. Draped & tied-up

00026-proenza-schouler-fall-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
Proenza Schouler

Η έξυπνη χρήση των πουλόβερ με τις μπλούζες στους ώμους, τα κασκόλ και τις λεπτομέρειες στο λαιμό είναι μια υπενθύμιση του πόσο εύκολο είναι να αναβαθμίσετε την εμφάνιση σας με ένα μόνο βήμα. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς να κάνετε ένα παλιό πουλόβερ να δείχνει up-to-date, δοκιμάστε να το δέσετε χαλαρά γύρω από ένα πλεκτό φόρεμα ή στους ώμους σας. Πρόκειται για τον ultimate quiet luxury συνδυασμό!

4. Business casual

1707964979-1707921199-fw24-mkc-look-4x5-1.webp
Michael Kors

Έπειτα από την κυριαρχία του sports casual και του athleisure στιλ, χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια για να επιστρέψουμε στα κοστούμια και το power dressing. Πιο συγκεκριμένα, το ρετρό office wear ήταν παντού στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης. Αν ένα πράγμα είναι σαφές, είναι ότι το 2024 σηματοδοτεί την επιστροφή στο sharp ντύσιμο. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αποκτήσετε ένα διαχρονικό μαύρο σακάκι, ένα λευκό πουκάμισο και φυσικά, μια pencil φούστα.

5. Faux fur

screenshot-2024-02-15-at-115633-am.png
Helmut Lang

Ας είμαστε ειλικρινείς - δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζετε αληθινή γούνα - ειδικά όταν οι faux γούνα είναι τόσο εκλεπτυσμένες και καλοφτιαγμένες. Τα μεγάλα, χνουδωτά παλτό επανήλθαν στην ατζέντα το 2023 ως αγαπημένο street style, και σε μια πράξη αντίστροφης επιρροής, η πασαρέλα αντιλήφθηκε την αναμφισβήτητη γοητεία ενός statement παλτό και το έκανε must και για το 2024.

Όπως είδαμε στο Helmut Lang, τα παλτό από faux-fur ακροβατούν ανάμεσα στην άνεση και την κομψότητα, προσφέροντας μια συγκροτημένη και glamorous εικόνα, κάνοντας σας να αισθάνεστε άνετα όλο το χειμώνα.