fbpixel

Search icon
Search
Τα lighting trends της χρονιάς για μια τέλεια ατμόσφαιρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα lighting trends της χρονιάς για μια τέλεια ατμόσφαιρα στην κατοικία σας

Οι τάσεις στον φωτισμό για το 2024


Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διακόσμηση κάθε σπιτιού και είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε την απόλυτη ατμόσφαιρα. Οι τάσεις στα φωτιστικά και σε άλλες πηγές τεχνητού φωτός αλλάζουν κάθε χρόνο και αυτό που παρατηρούμε είναι πως ολοένα και περισσότερο στρεφόμαστε σε eco-friendly λύσεις, διατηρώντας ωστόσο εκλεπτυσμένο στιλ στο design. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα lighting trends που θα βλέπουμε σε κάθε σύγχρονη κατοικία μέσα στο 2024.

Ανακαλύψτε τα!

1. Nature-inspired

beehive-wire-cage-metal-mesh-pendant-light-drop-pewter-01-654a240ec882c.jpg
INDUSTVILLE

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι έχουμε αναπτύξει μεγαλύτερη εκτίμηση για τη φύση. Αυτό έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διακοσμούμε τα σπίτια μας, καθώς περισσότεροι από εμάς θέλουμε οι εσωτερικοί μας χώροι να αντανακλούν την ομορφιά και την τελειότητα που βρίσκουμε στην ύπαιθρο, χρησιμοποιώντας την ως έμπνευση για το χρώμα, τα υλικά και τις μορφές. Το ίδιο ισχύει και στα φωτιστικά, το design των οποίων εμπνέεται πλέον από τη φύση και τα υλικά που προέρχονται από αυτήν.

2. Hi-tech home

japandi-living-room-wood-accent-wall-round-rugs-interior-trends-2024-nordroom.jpg
THE NORDROOM

Η εξέλιξη της τεχνολογίας ολοένα και μας εκπλήσσει, κάτι που πλέον βλέπουμε και στη διαμόρφωση των σπιτιών μας. Όσο για τον φωτισμό, όλα δείχνουν πως σιγά σιγά οι δικές μας αρμοδιότητες θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς όλα θα λειτουργούν από μόνα τους σύμφωνα με την ώρα της ημέρες και από το φως που εκπέμπεται από τα παράθυρα. Συγκεκριμένα, οι λάμπες του σπιτιού μπορούν με μερικές μόνο ρυθμίσεις να αλλάξουν τον φωτισμό τους ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες, έτσι ώστε να έχουμε επαρκή φωτεινότητα ανά πάσα στιγμή: λιγότερη μέσα στην ημέρα και περισσότερη τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει.

3. Sustainable style

cozy-neutral-living-room-10c130cfdd.jpeg
DECORMATTERS

Η οικολογική συνείδηση είναι κάτι που αφορά όλους μας. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες φωτισμού ανταποκρίνονται στην πρόκληση της προσπάθειας να δημιουργήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον σχέδια. Είτε πρόκειται για αλλαγή στα υλικά, τις τεχνικές κατασκευής ή τον μηχανισμό του φωτισμού, υπάρχουν πολλές θετικές εξελίξεις στον αειφόρο φωτισμό. 

4. Architectural

furiko-wall-light-654a2fc586ee8.jpg
LIME LACE

Αυτή η τάση έχει να κάνει με την υιοθέτηση μιας πιο ολιστικής προσέγγισης του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με το περιβάλλον μας και όχι μόνο την εμφάνιση. Ο πρωταρχικός στόχος του αρχιτεκτονικού φωτισμού είναι να τονίσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες ενός περιβάλλοντος. Δεν πρόκειται απλώς για τον φωτισμό ενός δωματίου - πρόκειται για τη δημιουργία μιας γοητευτικής ατμόσφαιρας που υπερβαίνει την πρακτικότητα.

5. Quiet luxury

lighting-trends-sand-tube-table-lamp-houseof-6550d8fe192b1.jpg
HOUSEOF

Διακριτική πολυτέλεια και στον φωτισμό! Οι interior design experts λένε πως έχει αυξηθεί ο απλός αλλά ιδιαίτερα κομψός σχεδιασμός φωτισμός. Τα εντυπωσιακά αλλά όχι επιτηδευμένα table lamps θα έχουν την τιμητική τους φέτος, ενώ, όπως φαίνεται, γι' άλλη μια χρονιά θα επικρατήσει το λευκό και το χρυσό. Στο «παιχνίδι» μπαίνουν και οι pastel τόνοι που ξεχωρίζουν για τον funky αλλά διακριτικό χαρακτήρα τους.